A Keresztény vallás kialakulása!

by

Sok ember azt hiszem nem látja tisztán a keresztény vallás kialakulását, ezért veszem a bátorságot, és felnyitom a szemüket, leírom a tényeket! Segíteni szeretnék ezeknek az embereknek, akik vakon hisznek abban, hogy létezik egy isten, és ezen földönkívüli hatalomnak vagyunk alárendelve, ő irányít minket, és dönt a sósunkról. Nos ez sajnos nem így van. A keresztény vallást kialakították, tudatosan hozták létre.

Időszámításunk után a keresztény vallás, terjedőben volt elmosni látszott az összes többi vallást, ezért időszámításunk után 450 -ben a Romai Pogány császár Constantinus (nem tévedés mert egész életében pogány vallású volt és csak halála után keresztelték meg) úgy döntött, hogy egységesíti a vallást a római birodalomban.

Constantinus

constantinus

Ekkor összehívott egy nagy ökumenikus tanácskozást (zsinat).

A nagy ökumenikus tanácskozás i.e: 450

zsinat

Itt döntötték el, hogy milyen könyvek szerepeljenek a bibliában és itt döntötték azt is el, hogy Krisztus halhatatlan. Addig a pillanatig, ugyanolyan halandó volt mint bármely más ember. Ekkor döntötték el azt is, hogy Jézus Krisztus isten. Nem tévedés ő az isten, és nem isten fia.

Ezen egyszerű módon sikerült kialakítani a keresztény vallást amit azóta is imádunk. Ezután vették emberek hadurak a bátorságot, hogy isten nevében, gyilkoljanak, itt gondolok a szent inkvizícióra. Nagyon rossz érzéssel tölt el az, a gazdagság amit a Vatikánba össze hordtak, hány ember szenvedését okozták ezen kincsekkel. Nem hiszem, hogy isten ha létezne akkor ezt el tudta volna fogadni, vagy ezt szerette volna, hogy a papság és a kereszténység az ö köpönyege mögé bújva mindent megtehessen!

Természetesen vannak más gondolkodású emberek, akik véleményem szerint gyengék, és nekik szükségük van egy kapaszkodóra amiben ők istent látják, eljárnak templomokra, és meghallgatják a sokszor bűnös érzésű papok prédikációit. Gondolok itt arra, hogy hán de hány Pedofil papról halottunk már. Magyarországon sokszor előfordult már, hogy a választások idején a papok pártok mellett prédikáltak.

Az egyház történetében ki kell emelnem II. János Pál pápát, aki nagyon sokat tett az emberiségért, számomra a legnagyszerűbb egyházi vezető volt ö. Azomban felháborítónak tartom XVI. Benedek pápát  aki a homoszexuálisokat támadta 2008 December 23-án celebrált beszédében.

Remélem mindenki aki olvassa ezt a cikket, ezek után felteszi magában a kérdést, valóban jó dolog- e egy vallás, vagy sem?

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , ,

2 hozzászólás to “A Keresztény vallás kialakulása!”

  1. 8spyhunter8 Says:

    hmmm erdekes cikk….engem is nagyon erdekel ez a tema es osztom a cikkednek az alapgondolatat…a kereszteny vallast letrehoztak, majd az embereket megtanitottak Istenre es a Bibliara…es kozben alcakent hasznalva felhasznaltak a hivok tudatlansagat es fanatikus hitet sok mindenre….csalasra, hazugsagokra, gyilkossagokra…ahogy te is irtad…a szent inkvizicio…es meg szamtalan eset…

  2. mamuci Says:

    És a mai napig ez van… Az emberek tudatlanok, és továbbra sem élnek annak értelmében, amit a teremtés szabályai elő írnának. Ez lenne Isten terve, tökéletesíteni az embert, de az emberek elvilágiasodtak, ember-embernek farkasa, és Isten csak vár…. Hogy meddig?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s