Tunézia 1. rész

by

2004 október végén amikor kis hazánkban már szaladgáltak a mínuszok, elutaztunk anyukámmal és nagymamámmal Tunéziába. Itthon felvettem a téli kabátomat, mert a repülőn mindig hideg van, és valahogy nem is gondoltam át, hogy ahova megyünk ott meg hőség.

Röpke 2 óra múlva megérkeztünk Tunisz-ba. Helyi idegenvezetőnk volt, aki a repülőtéren várt minket, köszöntött, és elmondta a legfontosabb dolgot Tunéziáról ami a következő: mindenhol mindenkinek, borravalót kell adni, és mindenből lehet alkudni a kért ár, körülbelül 25%-a a reális.

Amikor kiléptünk a repülőtérről festői szép táj terült a szemem elé, pálmafákkal, és egy darab Afrika, amiről azonnal megéreztem, hogy különleges.

Repülötérről kilépve

Repülötérről kilépve

A hőmérséklet így októberben, 36 C. fok volt és 70% páratartalom, Egy közepes méretű busz várt minket a tetején csomagtartóval, ahova feldobálták a pakkokat, persze nem ingyen hanem egy dinár-ért.

Tunézia az idegenforgalomból él, ebbe az országba mindent exportálnak, Két város áll rendelkezésre eme csodálatos országban, ami maximálisan kielégíti a turisták minden kényelmét. Az egyik közvetlen Tunisz melett van a másik pedig 170 km.-re innen Sousse-ban. Nos mi a távolabbi kis turista paradicsomba mentünk, azért választottuk ezt, mert itt sokkal több látnivaló volt.

A Gyönyörű tengerpart

Tengerpart

Elindult a busz, sivatagon át, különleges magával ragadó szerény kisvárosokon keresztül, ahol voltak olyan házak aminek nem volt teteje, és valljuk be őszintén, látszott az arabok nyomra és igénytelensége is.

Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, körülbelül az út felénél, hogy valami nagyon csattog alattunk, kicsit vártunk, és egy hatalmas nagy csapódás után hátratekintettünk, észkerevetük, hogy az egyik kerékről szó szerint levált a gumiabroncs. Elkezdtünk sikítozni a buszvezetőnek akit látván ez nem nagyon zavart, és ugyanúgy száguldott tovább, 120 km/óra sebességgel. Mikor egyre hangosabbak lettünk és az idegenvezetőnek sikerült meggyőznie őt, hogy esetleg talán meg kéne állnunk. Amikor ez megtörtént, az arab hátrament megrugdosta a hátsó négy kerékből megmaradt hármat, ezzel ellenőrizvén a minőségét, majd legyintett, és azt mondta „ ezzel még eltudunk menni”. Sietős léptekkel visszaült a sofőr ülésbe és tovább hajtatott a megszokott 120km/óra sebességgel.

Nos ezek után a buszon pánik hangulat tört ki, és mindenki elkezdte félteni az életét, de sok választásunk nem maradt… reménykedtünk!

A Sofőrnek végül igaza lett. Nem eszik olyan forrón a kását, mondtam magamban, miután leszálltunk a buszról egy gyönyörű 4 csillagos hotel előtt.

A Hotel

A Hotel

Szállodánk egy kis út elött terült el minek a túloldalán közvetlen a tenger nyaldosta a partokat.

Becuccoltunk kitöltöttük a bejelentő lapot és elfoglaltuk a szobánkat. A szoba légkondicionált volt, igényesen berendezve nagyon szép fürdőszobával. Volt egy kis terasz, és az ablakunk a festői szép tengerre nézett. Egyből otthon éreztem magam. Anyám minden ilyen útra hoz valami különlegeset, most ez a különleges egy üveg Napóleon konyak volt, ami azonnal a megérkezésünk tiszteletére kibontásra került, és koccintottunk a lemenő napsugár fényének oltalmában a kis teraszunkon.

Én rágyújtottam egy szál narancs Pall Mall -re, nagyot szippantatom belőle, és átjárt az az érzés amit a cigaretta élvezete nyújt számomra

Kicsomagoltunk.

Épp mire végeztünk, indulhatunk vacsorázni. Az étek amit elénk tettek, fenséges lakoma volt, jól nézett ki, íncsiklandó volt és igazán gyönyört okozott az íze. Jól belaktunk.

Úgy este 8 óra felé visszamentünk a szobánkba, és kiültünk a teraszra beszélgetni igazán kellemes hangulatban nagyon jó érzéssel. Ittunk még a konyakból és én, rágyújtottam még egy szál mennyei cigire!

Aztán elaludtunk…..

Folytatása következik…

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s