Az igaz barátság 2. rész. (esti mese mindenkinek)

by

Másnap reggel, még szinte a nap is aludt, amikor a Kertész bezörgetett Pasi viskójának ajtaján. – Pasi ébredj! Ébredj! – kiáltotta. Pasi felriadt, még azt sem tudta hol van, legszívesebben tovább aludt volna, mert a tegnapi nap fáradalmait még nem tudta kiheverni. – Én már itt vagyok, nálad, és te még fel sem keltél, nem szeretem az olyan barátokat akik tétlenül heverésznek, amikor már mások a napi teendőjükkel vannak elfoglalva. Szegény kis Pasi nem tudott semmit mondani, mit is tehetett volna, hiszen a Kertész neki akarj adni a mobiltelefonját, így inkább csöndben maradt. – Pasi mivel én a barátod vagyok és neked fogom adni a mobiltelefonomat, ezért szeretnélek megkérni egy kis szívességre, Itt van ez a zsák kukorica, vidd ki ezt a piacra add el jó pénzért, és hozd el hozzám az árát. – mondta a Kertész -. Tudod Kertész, nagyon nehéz ez a zsák nekem, nem tudom elcipelni egyedül, mert abba belehalnék. – mondta Pasi -. Dehogynem, ennyit meg kell tenned egy igaz barátnak – rikoltotta a Kertész -.

Pasi úton a piac felé

Pasi útnak indult hát, nagyon meleg nap volt, elfogyott a vize is útközben, teljesen kitikkadva érkezett meg a piacra, ahol nagy nehezen, mivel mindenki kukoricát árult, eladta. Útját vette a Kertész háza felé. Délután lett, mire odaért a Kertészhez, átadta a suskát, a Kertész megköszönte. Pasi alig bírt hazamenni, annyira elfáradt már, de erőt vett magán. Útközben elgondolkodott azon, hogy a virágai mit fognak szólni, mivel már három napja nem tudott törődni velük, de elhessegette a gondolatot magától, mert akinek barátja van annak kötelességei is, mármint ő így gondolta.
Mivel nem volt deszka betámasztani a kunyhó ajtaját, és a szél ordasan fújt, átfagyva bár de elaludt szegény kis Pasi.
Úgy éjfél felé járhatott, mikor megjelent a Kertész. – Ébredj ébredj – kiáltozta -. Segítened kell a kisfiam rosszul érzi magát el kell hoznod a doktort neki. – Lámpa nélkül nem tudok elmenni, mert arrafelé ingovány van, de gödrökkel is tele az út, belecsúszok és meghalok, ad kölcsön a lámpádat Kertész. – Nekem csak egy vadonatúj lámpám van azt nem várhatod tőlem, hogy odaadjam, a régi egyáltalán nem működik, de anélkül is eltalálsz hozzá, meg kell tenned, mivel én a barátod vagyok és neked akarom adni a mobiltelefonomat.
Szakadó esőben, elindult hát Pasi, a sártengeren át csúszkálva, nagy nehezen de megérkezett a doktorhoz. – Doktor el kell jönnöd velem, mert a barátom a Kertész aki nekem akarja adni a mobiltelefonját, a kisgyermeke beteg. A doktor felpattant a lovára és elindultak. Pasi csak nagyon nehezen tudta tartani a lépést a doktorral aki lovon ült, és egyébként is fáradt volt már, de akinek barátja van az megtesz érte mindent, ezt ismételgette magában.

A Lovas doktor

A hegyről lefelé jövet Pasi félre lépett, lecsúszott és belefulladt az ingoványba. A doktornak fel sem tűnt ez.
Másnap reggel, az erdészek Találtak rá Pasi holt testére aki megfulladt a sárba. Visszavitték a faluba, mivel igen népszerű közkedvelt figura volt Pasi, így az összes falusi összegyűlt szörnyülködve értetlenül álltak, nagyon sajnálták a kis áldozatot.
Amikor megtudta azonnal ott termett a Kertész is, mert, hogy ő a legjobb barátja volt, és elmesélte a történetét. Oda akartam adni ennek az áldott jó Pasinak a mobiltelefonomat, mert úgysem tudtam már hol tárolni, meg nekem volt új, és ő meg meghalt. Egyszer akarjon valami jót tenni az életében az ember, még az sem sikerül, na nem baj majd kerítek neki helyet, valahol csak elfér ez a mobiltelefon.
Mikor eljött Pasi temetésének napja, a Kertész ment közvetlen a koporsó mögött, mivel ott mindig a barátok sétálnak. Megtudta az egész falú, hogy a kertész milyen jó barát.

VÉGE

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék:

Egy hozzászólás to “Az igaz barátság 2. rész. (esti mese mindenkinek)”

  1. Niki Says:

    :/ Hát sajnos a valóságban is vannak ilyenek:/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s