Történetek drogos múltamból 2. rész (az LSD).

by

Mindenki figyelmébe ajánlom a következő cikket Melynek címe: Utazás a sötétbe: drogosok Magyarországon. 2 részben lett leközölve. 1.rész 2. rész

Nemhiába mondják, hogy a fű a keményebb drogok előcsarnoka. Mi is tovább léptünk, nem volt már elég a jótékony ártatatlan mosolygás, kitörő röhögőgörcsökkel párosítva, újabb csodákra vágytunk. A következő lépcső a bélyeg volt vagy szaknevén az LSD. Ezt a szert eredetileg a századforduló környékén arra találták ki, hogy elmebajos embereket gyógyítsanak vele. Ezen formájában kudarcot vallott, azonban senki sem számított arra, hogy korunk egyik legjobban elterjedt drogja lesz belőle. Sok híres vagy épp hírhedté vált ember használta ezt a kábítószert, mint például Salvador Dali is.

Salvador Dali

Salvador Dali

Kevés utánjárás, és máris a kezünkbe volt a fél szer fél centiméteres itatós papír. Egy szombati nap volt, talán nyár elején. Délután kettőig dolgoztam, majd elindultam a havanna lakótelepre a Hatalom Kártyái Kártyajáték versenyre, ahol akkora barátaim játszottak. Megérkeztem, egyből Áronhoz mentem, és elkértem az adagomat. Elmondta mit tegyek, – vedd be a szádba szopogasd 20 percen keresztül, és utána nyeld le. Akkor és abban a pillanatban, átvillant az agyamon, biztos akarom ezt? De amilyen hirtelen jött ez a gondolat, mint egy fuvallat azonnal el is távozott agyamból. Bevettem.
Vártam a hatást. Ami szép lassan el is érkezett, mindent olyan mocskosnak, lehúzódottnak, dirti-nek láttam. Mintha egy horror filmbe lennék, úgy képzeljétek el. A verseny véget ért fél öt tájékában, persze társaságunk nem tudta eldönteni, hova menjünk. Akkor és abban az állapotban akármilyen hely megfelelt nekünk. Mégis útra keltünk felszálltunk a buszra, és Kőbánya Kispesten pedig a hármas metróra, amivel egészen a Ferenc körútig mentünk. Ide érkezvén valami egészen furcsa dolog történt a társasággal, már annyira sem volt semmi fontos mint eddig, hát elvonszoltuk magunkat a Corvin Budapest filmpalota előtti padokhoz. Sosem felejtem el, a pad melletti lámpaoszloppal beszélgettünk folyamatosan. Nevet adtunk neki, néha szerettük a másik pillanatban utáltuk, mosolyogtunk nevettünk sírtunk vele, és így ment ez egészen éjjel tizenegy óráig.

Corvin mozi és a lámpaoszlopok

Corvin mozi

Amikor kicsit kezdtünk jobban lenni bemerészkedtünk a moziba, körülnéztünk, majd váltottunk egy jegyet az éjféli előadásra. Még volt egy óránk, elindultunk a kijárat felé, gondolatban nagyon vágytam már a jól megszokott villany oszlopra, akivel önfeledt jól éreztem magam korábban, de újabb csoda történt. Megálltam a mozi fala élőt ami kis mozaikokkal volt kirakva, és elkezdtem bámulni. Eme nemes kövek huncut módon táncra perdültek, helyet cseréltek egymással, és közben gonoszul és lenézően mosolyogtak rám, nem tudtam eldönteni mit tegyek, de éreztem ott kell maradnom. Társaim először nem értették mi látnivaló van ezen a falrészen, de elmagyaráztam nekik és ők is átélték amit én. Immáron hat ember, nem is feltűnő módon állt a Corvin mozi egyik falánál sorban egymás mellett. A biztonsági őrnek furcsa lett egy idő múlva, és megkérdezte. – Ti ide hugyoztok? Mondtuk neki, hogy nem, erre ő megnyugodott, és elment.
Elérkezett az éjfél, nem tudom, hogyan de volt annyi önkontrollunk, elindultunk a moziterem felé. Amint leültem a székbe hihetetlen fáradtság vett rajtam erőt. A filmet végig néztük, még mindig nagyon jól szórakoztunk rajta, bár azt sem tudtuk, miről szól, még a címére sem emlékeztünk. A film véget ért, elindultunk hazafelé, már ura voltam a gondolataimnak szinte teljesen.
Hazaértem lefeküdtem, egyből elaludtam. Másnap miután felkeltem, megint rám tört az üresség, céltalan volt minden, tipikus drogos reggel…

ugrás: 3.rész

Reklámok

Címkék: ,

6 hozzászólás to “Történetek drogos múltamból 2. rész (az LSD).”

 1. bergeroth Says:

  A kapudrog elméletet már kb. minden magára valamit is adó szakértő megcáfolta, úgyhogy nem értem mi ez a hülyeség, amiket leírkálsz.
  Az, hogy neked nem elég a fű és bélyeget akarsz nyalni, attól miért lenne kapudrog a fű? Azért mert neked a fű kevés?
  Fogadjunk, ha eleve tudtad volna a szerek hatásait a legelső “drog”os élmény előtt, akkor kapásból a bélyeggel kezdted volna.

 2. Says:

  A kapudrog.. én is azt gondolom, hogy nem az..
  De van egy rossz emberi tulajdonság ami kiinduló alap lehet…

  Mikor van egy szabályrendszered, értékrended, normád. Ezt, ha nem léped át, az jó. De ha átléped, és nem csak droggal.. akkor ez a szint csökken. Ha sohasem szeretkeznél nagyközönség előtt, mert szégyenlős vagy.. és egyszer átléped ezt a “kaput” megváltozik a világ.. lehet, hogy leég volt egyszer, lehet, hogy ezután csak kapuban szeretkezel, de az is lehet, hogy minden erkölcsi gátad leveted, mert azt a következtetést vonod le, hogy jó volt, és a többi sem lehet rossz.. a végén pornózáson kapod magad, hátulról csinálnak, és már rég nem élvezed.. és egy kapualjjal kezdted az akkori barátoddal….

 3. Odeado Says:

  Van akinek bejön a fű hatása, de többet nem akar alapelvből, viszont van akinek annyira bejön ez a “lebutulás”, hogy még többet és még intenzívebb flash-t akar, így kipróbálja a keményebb drogokat. Ennyi a kapudrog elmélet. Nem értem erre valaki, hogy nem képes gondolkodás nélkül is rájönni. Sok okostojás.

 4. skizopanik Says:

  XDDDDDD

 5. Senki nem Says:

  Na ez szép, pont papíon nem gyűlnek a kommentek. Aki meg ír, az egyből offol vagy csak szakad valamin. 😀 Mindenki Mélységesen egyetért.
  Nos én egy csodás környezetben próbáltam az elsőt. fél-fél bélyeg úgy 3 hete. flashbackek néha vannak. olyankor vagy mozizok egyet, vagy pár perc után kijózanodok. első alkalom eddig, de nem az utolsó. leszoktam a cigiről. nem kell, nem kívánom. Mit írjak még? 2 évvel ezelőtt szoktam rá a masszív füvezésre, 2 hete szoktam le róla. nem kell, nem kívánom. ennyi. A jövő kulcsa a kezemben van. Majd meglátom merre tovább. : )

 6. Patti Says:

  Sziasztok!

  Kell egy interjút készítenem egy függővel/volt függővel, persze anonim lenne. Lenne itt valaki, aki drogozott/drogozik, és megtenné, hogy válaszol néhány kérdésemre? Ha igen, írjon az email címemre: patti091@hotmail.com , és előre is nagyon köszönöm neki:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s