Véres Valentín 3D (My Bloody Valentine 3-D)

by

“Tíz évvel ezelőtt egy tragédia örökre megváltoztatta a Harmony nevű kisváros életét. Tom Hanniger, a tapasztalatlan szénbányász súlyos balesetet okozott az alagutakban, mely során öt bányász vesztette életét, s az egyetlen túlélő Harry Warden is tartós kómába esett. Pontosan egy évvel a szörnyű eset után épp Valentin napon Harry hirtelen magához tér és brutálisan meggyilkol huszonkét embert egy csákánnyal, mielőtt őt is megölnék. Napra pontosan tíz évvel később Tom Hanniger visszatér Harmonyba, bár még mindig kísértik az általa okozott halálesetek. Tom megpróbálja jóvátenni a múltat, sőt eddig tisztázatlan érzelmei is feltörnek ex-barátnője, Sarah iránt, aki időközben hozzáment Tom egykori jóbarátjához, Harmony jelenlegi sheriffjéhez, Axelhez. Sokévi nyugalom után azonban ezen az éjszakán ismét felbukkan valami a város sötét múltjából: egy veszedelmes gyilkos gázálarcban és csákánnyal. Tom, Sarah és Axel erősen gyanítják, hogy Harry Warden szelleme tért vissza, hogy az életüket követelje a régi sérelmekért.”

Véres Valentín 3D

A Kritika

Kissé megkésve érkeztem a Corvin Budapest Filmpalota pénztárához, sietve vásároltam jegyet. Egyetlen kérdést tettem csak fel, – hány soros a terem? A válasz azonnal érkezett, tizennégy. A hatodik sorba vettem a szélére, mivel mindig vásárolok pop-cornt és Cola-t is, és sajnos nem tudok kultúráltan enni, egyhelyben űlni, izgek mozgok a székben. Ezzel nem szeretném zavarni a többi nézőt, ezért foglalok, ott helyet ahol senki sem szeret. A folyó ügyeimet is elintéztem, ezután beültem a nézőtérre. Feltettem a 3D-s szemüveget, pont időben, a film azonnal elkezdődött.

A Bevezető:

Már az első pillanatban érzetem, nem mindennapi élményben lesz részem, bár korábban már láttam 3D-s filmet, mégis ez első perctől kezdve lenyűgözött ennek az alkotásnak a minősége. Izgalmas, és egy jó horror filmbe illő véres jelenettel kezdődött, mikor is az őrült hallhatatlan gyilkos, egy csákánnyal, miszlikre aprít egy tini fiatalt. A szervei repkedtek, sőt az egyik darabja, az arcomba landolt. Először kissé megrémültem, aztán mosolyogtam.

A történet:

Az utóbbi időkben nem nagyon láttam fordulatos jó történettel ellátott horror filmet. De ez most megváltozott. Ami különlegessé teszi a végén lévő csavar, mire a legmerészebb álmaimban sem számítottam. Igazi minőségi Horror.

A Látvány:

A Rendező tudta mi kell a nézőknek, hogy maradandót alkosson, ebben a nem túlzottan díjazott kategóriában. A film során átélhettem, milyen, ha az agyamba egy csákány áll bele, vagy éppenséggel, előttem vágnak darabokra egy élő embert, és a vér végig csurog az arcomon vagy az áldozat agyvelejét, törölgethetem a szememből, ha látni szeretnék továbbra is. Az utolsó pillanatok is tartogattak meglepetést. Talán a mátrix című korszakalkotó filmre emlékeztek még, abban láthattunk olyan lenyűgöző jeleneteket, amikor tökéletes lásított felvételeken repkedtek a lövedékek, tű éles képen. Nos, ez itt is megvalósult, csak a golyó az arcom előtt lassult le, és mivel érzékszerveimet megcsalta, ezért úgy éreztem meg is foghatom.

A véleményem:

A film az utóbbi idők legizgalmasabb, leglátványosabb, és egyben legkülönlegesebb filmalkotása, mint annak idején a fent említett Mátrix mozi. Félek, ezt sem tudják jó ideig felülmúlni. Szórakoztató, izgalmas, látványos. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a Horror filmeket.

Köszönöm MatyoFREAK Robie Violence barátaimnak, a filmajánlást (A neveket ABC sorrendben írtam, nem sorolom őket egymás elé!)

Értékelés:
Történet: 5
Látvány: 5
Szereplők: 4
Zene: 4
Műfajában: 4

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 22
88%

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s