A könyv szeretete avagy milyen világban élünk!

by

A könyvek az emberek éltének akár meghatározó részei is lehetnek, A mai modern világba egyre kevesebbet hódolunk eme időtöltésnek, sokkal modernebb és látványosabb, tárgyak teljesítik ki életünket. Nos nézzük mik ezek.

Televízió.

Televízió
Sokkal kényelmesebb, mint olvasni, hiszen itt elmondják a híreket. Sajnos hatalmas hátránya, hogy egy televízió adásban, nem lehet egy szép tájleírást elolvasni. Igaz joggal mondjátok, a könyvekben meg nem lehet látni. De az által, hogy elolvasod a szókincsed gyarapodik, és hidd el nekem a gondolataid is megváltoznak. Mire jó is még a Televízió? Tökéletes arra, hogy rémhíreket terjesszenek vele. Mikor bekapcsolom, lássuk csak mit közvetít nekem. Hírek: Cigány Pista leszúrta Kovács Józsefet. Egyre nagyobb a gazdasági válság, nem lesznek munkahelyek. A neves képviselő, százmillió Ft-ot sikkasztott. Ámokfutó az iskolában, egy tizenhét éves gyermek, apja revolverével lelőtte hét osztálytársát. Elemezzük tovább. A televízióban nézhetek még filmeket. A legnépszerűbbek, ha még ennyi hír után nem lenne elegünk, a horror, thriller vagy akció filmekben butíthatjuk magunkat. Eme „alkotások” sem szolnak másról, halálra öldökölik egymást az emberek.

Számítógépes játékok, konzol játékok, internet.

Kezedben a világ
Suli után, vagy mikor az egyén szabadideje engedi, kikapcsolódásként elindít egy játékot. Ez remek példa arra, hogy egyedül is lehet szórakozni. Nem kell hozzá senki más, máris nekiállhatunk gyilkolni, vagy támadni. Persze igazatok van, majd elfelejtem, lehet építkezni is de milyen célból, hogy aztán lerombolhassam más városát. Ha ezt meguntuk akkor javaslom csatlakozzunk az internethez, hiszen ott minden van. A különféle csevegő programok segítségével akár új barátokat is szerezhetünk. Régen kicsit más volt a helyzet és állítom jobb. Mert az ilyen ismerkedések nem fedik a valóságot. Az interneten veled csevegő ember, nem gesztikulál, nincs hangja, és magad elé képzelni önnön valóságában is elég nehéz dolog. Másodsorban veszélyes is, mivel ott bárki kiadhatja magát bárkinek, vagy épp ha találkozol vele akkor döbbensz rá, és mondod magadba, jaj de szerencsétlen vagyok. Ő nem is olyan mint amilyennek elképzeltem. Fájdalmas dolog beismerni, és elhiszem nemkönnyű, nem ö tehet róla hanem te magad. A következő két érdekes esetet hoznám fel példaként. Két tizenkét éves gyermek egyszerűen a játék hevébe merülve elfelejtett enni, és éhen halt. Egy depresszióra hajlamos tizenhét éves lányt az osztálytársai szívatták az interneten át, és szegény gyermek öngyilkos lett. A fiatalokat elítélték!

Két példa amit felsoroltam, de valljuk be őszintén, a mai modern emberek nem is nagyon vágynak másra. Várakozásukban, nem könyveket olvasnak, hanem előveszik a laptopot, mert az elengedhetetlen, hogy ne legyen náluk, módosabbak, még hordozható internetet is használnak, nehogy véletlen másra gondolhassanak. Nem csoda, ennyi agresszív dolog után az emberek is azzá vállnak, gyűlölik egymást, vidéken feljelentik a szomszédjukat, olyan indokkal, hogy büdös a disznó.

A Könyv szeretete

A könyv ami nem stílusos nem menő!

Mikor kilépek az utcára, mindig van nálam egy könyv, kevés esetben ponyva inkább szépirodalom, világirodalom. Megnyugtatja a lelkemet, mikor elolvasok egy szép tájleírást, vagy esszét, de lehet az bármi. Nem hiányzik a káromkodás, csak harmonikus szavakat tanulok. A külvilágot kizárom miközben eme szenvedélyemnek hódolok, és az utazásaim során sem unatkozok. Manapság egyre kevesebb ember kezében látok könyvet, talán százból egy, ez elég rossz arány. A lelkünkben az egyensúlyt érdemes megteremteni, és erre alkalmas a könyv! Ha ezt nem tesszük akkor válunk olyanná akit elítéltünk korábban, egy érzéktelen agresszív önimádó emberi ronccsá. Próbáld ki te is, és meglátod, ha úgy indulsz útnak, hogy nincs nálad egy könyv, unalmas lesz az utazás, és este nehezebben fogsz tudni elaludni

Szerző: Frances Horor.

Reklámok

Címkék: , ,

3 hozzászólás to “A könyv szeretete avagy milyen világban élünk!”

  1. deverat Says:

    az a baj hogy ma már nem sok fiatal olvas könyvet 😦 És ez nagy gond

  2. horsegirl Says:

    Sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy nem sok korombeli olvas könyvet, de én nagyon szeretek. 🙂

  3. mongo Says:

    Én olyan vagyok, hogy nem szeretek könyvet olvasni, de ez ami levan írva nagyon elgondolkodtató és igaz is, ha az emberek többet olvasnának más volna a véleményük az élethez és lehet, hogy kevesebb erőszak volna a Földön

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s