A Boszorkány-hegy (Race to Witch Mountain)

by

Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokra lesznek figyelmesek. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli, és amikor egy las vegasi taxisofőr két természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni.”

A Boszorkány-hegy

A kritika

Hirtelen jött ötlet volt a tegnap esti mozi előadás, mikor rápillantottam a plakátra úgy tűnt, végre sok év múltán, sikerült készíteni egy újabb tudományos fantasztikus filmet. A hivatalos kezdés előtt öt perccel váltottunk jegyet. Én még mindenképp szerettem volna egy Rodeó menüt enni a Burger King-ben, gyorsan lementem az üzletközpont földszintjén található étterembe, közben barátom a Match-ban vett egy-egy üveg Cola-t. Rohanás vissza az emeletre, már csak a pop-corn hiányzott, megvettük. Már a felirat ment mikor beléptünk a terembe. Leültünk, és az első pillanatban kiderült, megint nem pont egy olyan filmet kapok amilyet elvártam. Hangulatom viszont a tetőfokára hágott, és most egyáltalán nem zavart, hogy egy akció vígjátékot kapok a pénzemért.

A férfi főszerepet Dwayne „The Rock” Johnson alakította. Kicsit meglepett, hogy a régen nagydarab pankrátor, manapság egy átlagos külsejű férfivá töpörödött.

Tulspirázott megjelenítésben az Egyesült Államok magas rangú FBI ügynöke, elképzelhetetlen modern technikával felszerelve, a hatalmas kiterjedésű országban egy pillanat alatt nyomára jut a lezuhant ufo-ból menekülő földön kívüliekre, akik egy sárga taxi segítségével menekülnek. A sofőr nem más, mint a Szikla (The Rock), kiről azonnal kiderül, többet volt börtönbe, mint szabadlábon, és a múltja is kísérti egész film alatt. A Film közepén, feltűnik a női főszereplő is, ki szintén jól kiválasztott karakter, van humorérzéke, kicsit groteszk, pont beleillik ebbe a filmbe. Ne lepődjön meg senki a két tinager, korú földönkívülin sem. A Filmben helyet kap még, egy fejvadász, aki természetesen robot, a tökéletes gyilkológép.

Tökéletes akciójelenetek jellemzik ezt az alkotást. Megtalálható benne a romantika is, és a humor, ha valakinek pedig hiányoznának a kolosszális jelenetek, akkor az sem fog csalódni. Ezt a filmet mindenkinek ajánlom, aki egy laza kikapcsolódásra vágyik, kicsit kizökkentve a hétköznapjait.

Értékelés:
Történet: 3
Látvány: 4
Szereplők: 4
Zene: 4
Műfajában: 4

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 19
76%

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s