Star Trek 2009. A jövő elkezdődik.

by

“Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!”

Star Trek 11.

Star Trek – A jövő elkezdődik Kritika

Már egy hete izgalomban tartott ennek a filmnek a premierje. Nem bíztuk a véletlenre, Zoli barátommal, ki amúgy is nagy Star Trek fan, fél órása az előadás kezdete előtt találkoztunk. Jegyet váltottunk, gyors kaja a Burger King-ben, ezek után elindultunk a terembe. A mai mozi érdeklődéshez képest egész sokan voltak. A terem egyharmada telített volt. Elfoglaltuk a helyünket, természetesen a szélén.
A terem elsötétült, és megjelent a főcím a vásznon. Szívem nagyot dobbant örömömben. Az első jelenet, ami általában meghatározó egy film szempontjából, igencsak pazarra, látványosra sikerült. Egy remek űrháború kellős közepébe csöppentünk ahol Georg Kirk kapitány (James T. Kirk admirális apja) mintegy 800(!) emberi életet ment meg, de ö maga sajnos belepusztul. Persze nem akarom a poénokat lelőni, így nem folytatom a történet leírását. A filmben feltűnnek, az 1980-as évekből jól ismert, nevek az első generációs Star Trek sorozat filmjeiből. Mivel jómagam, ezeken a filmeken nevelkedtem, kevés ijedtség ült ki arcomra. Tartottam attól, hogy nem fogják tudni visszahozni nekem a régi szép emlékeket. Ahogy a film haladt, a remekül megírt történet kezdett kibontakozni, és a szereplőket is megismerhettük fiatal korukban, ez a kételyem tökéletesen eloszlott. Ebben a moziban sikerült mindent tökéletesre megalkotni. Az elmaradhatatlan gonosz karaktere is hibátlan örömöt nyújtott. És ha visszagondolok, eltudom képzelni, hogy az 1980-as években forgatott részben a szereplők, fiatal korukban ilyenek lehettek. A zene csodálatos volt, széles hangsávok, és folyamatos lejátszás jellemezte. Látvány tekintetében sincs miért szégyenkeznie az alkotóknak, bár egy kicsit lehetett volna részletesebben kidolgozott, de ezt nem tartom hibának, hanem betudom annak, hogy hűek próbáltak maradni a korábbi filmek minőségéhez.
2005 óta amikor is a Star Wars 3. epizód napvilágot látott, egyáltalán nem volt egy értelmes Sci-fi sem, de ez a film felveszi a versenyt az előbb említett vetélytárssal.
Ezt a mozit, mindenikek ajánlom, érdemes megnézni, remek és maradandó szórakozást nyújt.

Értékelés:
Történet: 5
Látvány: 5
Szereplők: 5
Zene: 5
Műfajában: 5

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 25
100%

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , ,

2 hozzászólás to “Star Trek 2009. A jövő elkezdődik.”

 1. Gerzson Says:

  Szinkronizaltan nezted? Mert akkor valoszinu lemaradtal az egyik legjobb kis reszletrol. Miert hivja Jim Leonard McCoyt mindig Bonesnak? 🙂

  “I’ve divorced my wife! She got the whole planet, I have only my bones.”
  (Elvaltam a nejemtol. O kapta az egesz bolygot, nekem csak a “csontjaim” maradtak)

  Ez ugye szinkronba nincs az az isten, hogy beleszuszkolhato legyen, de aranyos momentum volt. 🙂

 2. Máónika Says:

  Nos, sikerült beleszuszakolni a szinkronba ezt a poént….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s