A Teázás öröme.

by

A tea felfedezésének legendája.

I.e. 2737-ben Shen Nung kínai császár éppen a kertjében sétálgatott kezében egy csésze forró vízzel. Egy hirtelen szellő egy vadon növő teacserje leveleit fújta a csészébe. A császár figyelmes lett a kellemes illatra, megkóstolta, és meglepve tapasztalta, hogy felfrissült az italtól. A legenda szerint így fedezték fel a teacserjét és a tea készítését.
A ma este életemben először elvetődtem egy teaházba. Köszönhető ez annak, hogy a súlyom csökkentése érdekében, erős gyógyszert kell szednem, ami az agyra gyakorol hatást, egész egyszerűen kikapcsolja az éhség érzetet és ha bármit megeszek úgy érzem mintha egy lovat préseltem volna magamba. Persze vannak hátrányai is mint minden gyógykészítménynek, szigorúan tilos alkoholt fogyasztani a kezelés közben. A kapszula neve: Reductil. Ha valaki súlyproblémával küszködik annak bátran ajánlom kérje orvosát, hogy írjon föl neki, mert ezzel tényleg sikerülhet lefogyni. Korábban kipróbáltam már minden fogyókúrás készítményt amit méregdrágán lehet vásárolni recept nélkül, de ezek természetesen minden esetben hatástalanok maradtak. Persze a tempó sem mindegy. Nekem egy hét leforgása alatt mintegy három kilót sikerült leadnom, ami az emberi szervezetre már komoly veszélyt jelent. Ezt nem ajánlom senkinek, hogy utánam csinálja, mert ezalatt az egy hét alatt, teljesen le is gyengültem. Rájöttem nem így fogom tovább folytatni a kúrát, hanem visszaveszek a tempóból.

A Vörös oroszlán teaházban.

A Villányi úti teaház

A  Vörös Oroszlán Teaház

Mint minden ember teljesen tisztában voltam a tea fogalmával, bár annyira nem hódoltam eme angol szenvedélynek, mégis ma délután különleges élményben volt részem, ami gyökeresen megfogja változtatni eddigi szokásaimat. Megismertem az ízesített Mozart teákat. Ezen keverékeknek, a származási helye Németország. A fent említett márkanevet úgy gondolom mindenki ismeri. A Mozart a csokoládé egyet jelent a minőséggel, és biztosítalak titeket, hogy a tea gyártásban is remekműveket alkottak. Igaz egy teára volt csak pénzem ami a Cacao nevet viselte.
A Móricz Zsigmond körtéren lévő teaházba mikor beléptünk, lenyűgözött a hangulata. Egyszerű volt a berendezés, de mégis csodálatos élményt nyújtott. A falakat mély sárgára festették. Rengeteg képet helyeztek el rajta, amit egyesével megvilágítottak a kandalláberek. A plafonon álmennyezetként bambusz függönyt helyeztek el. Kisméretű kerek asztalok foglaltak helyet a teázó nagyobb részében. Találhatók még külön helyiségek is, ahol kínai párnákon ülve hódolhatunk szenvedélyünknek. Az asztalokon tea mécsesek égtek. A zene ami szolt szintén nagyon beleillett a hangulatba. A kiszolgálás gyors és udvarias. Az előnyei közé sorolom, hogy dohányozni tilos, bár gondolom ez sokatoknak inkább hátrány.

A Villányi úti teaház

A Villányi úti teaház

Mikor leültük, nagyfokú ünnepélyes hangulat fogott el. Hatalmas lelki megnyugvást éreztem, ami melegséggel párosult. A Tea illata mennyei volt. Nehéz elképzelni, hogy lehetséges egy teának kakaós aromát adni, és főleg az hihetetlen, hogy ez még különlegesen finom is. Az illata alapján először, az ízét erősebbnek gondoltam, bár amint számhoz emeltem, és az első korty lecsúszott egyből tudtam, ha erősebb kakaó íze lenne akkor nem lehetne jó. Körülbelül egy hét deciliteres kis kannával szolgáltak fel, amihez egy különleges kis csészét is kaptunk. Kitöltöttem magamnak, kevés cukrot tettem bele és nagy élvezettel szürcsölgettem, miközben Zoli barátommal beszéltük meg az elmúlt hét eseményeit. Barátom egy gyümölcs teát rendelt ami az „Érzelmek Tengere” névre hallgatott. Alkalmam nyílt ezt is megkóstolni, valami mennyi csodálatosan szép élményben volt részem. Az íze tökéletesen harmonikus, csodálatosan szép. Egyből megkérdeztem, elvitelre van e lehetőség. Így jutottam hozzá egy 50 grammos marcipános teához, aminek az illata fenséges, az ára meg teljesen korrekt, mindösszesen 550 Ft-ba került.
Örömteli délután volt, boldogan léptem ki a teaház ajtaján. Megint beigazolódott a mondás miszerint „minden rosszban van valami jó”. Ha nem kell szednem ezt a gyógyszert talán sosem vetődök el egy teázóba, de most hogy ez így alakult többször el fogok menni. Aki még nem próbálta ki ne késlekedjen, csodaszép élményben lesz része.

A Vörös Oroszlán Teaház weboldalát ITT érheted el.

Szerző: Frances Horror.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s