Twilight 3. Eclipse – Napfogyatkozás.

by

Hamarosan Magyar nyelven is megjelenik Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás című műve, ami sorban a harmadik kötete a Twilight sorozatnak. A korábban napvilágot látott részek egy pillanat alatt repítették az írónőt a mennyek országába, vagy ha úgy tetszik, egy szemrebbenés alatt vált világhírűvé, és került az elismert rangos írók sorába. Kis hazánk mint már azt megszokhattuk, ebben is lemaradással dicsekedhet, mert külföldön már hatalmas kultusza volt a regénynek, mire végre hozzánk is megérkezhetett. Érdekes módon, a rajongótábora valahol a 15-18 éves gyermekek, és az unatkozó háziasszonyok közt található. Bár jómagam egyik kategóriába sem tartozom bele, mégis elolvastam az eddig megjelent részeket, és bevallom lenyűgöztek, ezért bátran ajánlom mindenkinek, nemtől korosztálytól függetlenül, remek szórakoztató olvasmány.

Tekintsünk kicsit bele a második részbe, ami a New Moon-Újhold címet viseli. Aki esetleg nem olvasta még vagy pedig a film megjelenésére vár, nem szeretném tönkretenni várakozását, mégis közzéteszem a regény szerkezeti felépítését.

New Moon – Újhold borító

New Moon - Újhold

Gondolom mindenki arra számít, hogy Bella és Edward történetének folytatását kapja, de ki kell ábrándítanom, NEM. A több mint 600 oldalas regény, (ami könnyű nyelvezetben íródott, a sorokat falni lehet, így a nagy oldalszám ellenére roppant rövid idő alatt ki lehet olvasni) első 100 oldala teljes egészében lezárja az előző részből, megismert két főszereplő történetét, s Bella további sorsát kísérhetjük figyelemmel. Edwarddal szinte az egész regény alatt nem találkozunk, bár természetesen, mikor kedvese halálos veszélybe kerül, a regény utolsó ötven oldalán ismét feltűnik személye. Akik a filmet, azért várják, hogy ismét láthassák, a gyönyörű férfi főszereplőt (Robert Pattinson) roppant csalódottak lesznek, bár ha belegondolok, a filmgyártók is tisztába vannak vele miért is lett ily sikeres az első rész, lehetséges, hogy a hangsúlyt a nem annyira fontos részekre helyezik, és az igazi történetet a háttérbe szorítva, egy roppant gyenge ám de bámulatos alkotást készítenek.

Természetesen Bella új közeli barátot talál magának, viszont ez a fiú egyáltalán nem szép. A regény, cselekménye azonban érdekfeszítő, izgalmas és egyben áthatja a romantika is, ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed szórakoztató történetre vágyik, és szeret álmodni.

Hogy miről szól az Eclipse – Napfogyatkozás? Az alábbi sorokból megtudhatod!

Eclipse – Napfogyatkozás borító

Eclipse - Napogyatkozás

“Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég.
Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz.
De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van,
hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég.”
(Robert Frost: Tűz és jég)

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik? 

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is”

Ezt olvasva, egy cselekményesebb, regényt képzelek el, de ez tulajdonképpen mégis mindegy, mert Stephenie Meyer remek lenyűgöző stílusban képes írni ezért biztos vagyok benne aki szeret olvasni, számára remek szórakozást nyújt majd.

A regény kiadója továbbra is a Könyvmolyképző KFT, ahol előrendelheted, illetve a korábbi részeket is megvásárolhatod 20% kedvezménnyel!

Mindenkinek jó szórakozást kívánok a filmhez és a regényekhez is.

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , ,

12 hozzászólás to “Twilight 3. Eclipse – Napfogyatkozás.”

 1. kierradiamond Says:

  énláttammegelőbb>__<"
  xdxdxdxdxdxd

 2. Nolasyn Says:

  Az írónő sajnos angolul nem ír olyan jól, mint a magyar fordításban tűnik, de ez az én szubjektív véleményem róla… A Pokoli báléjszakákban található egy novellája Meyernek, amit csak ajánlani tudok. Egyébként vámpíros – romantikus történetek terén J. R. Ward is érdekes világot tár fel elénk. De a többi lassan kezd utánzat lenni.
  Egyébként meg, Anne Rice az etalon.
  Szerintem. 🙂

 3. Frances Horror Says:

  nos Anne Rice valóban etalon de öt ugye nem sorolhatjuk ide mert az szépirodalom, és azmeg ugye mindenekfelet áll! 🙂 Ez a bugyuta Twilight meg szórakoztató irodalom mármint szerintem :D:D

 4. Evee Massacre Says:

  ha bugyutának tartod.. márpedig a bugyuta szó legtöbb értelemben is negatívum… miért írsz róla??…

 5. Frances Horror Says:

  igen a bugyuta szó negativ de tetszik attól még!

 6. Bonny McFly Says:

  úgy várom.. annnyira akarom kiolvasni … egyszerűen a történetek netovábbja.. imádom.. nagyon.. tényleg.. ááááááááá

 7. Borbás Tihamér Says:

  igen jó a filmek jó fejek vagytok

 8. Szalai Adrienn Says:

  Szerintem a mostani könyvek és filmek nem érik el ezt a szintet!!!
  Nagyon jó!!!!!!!!

 9. derftgujkiolpéőá Says:

  Imádom !!! Ez a legjobb film az egész világon ! Olyan helyes Edward!!

 10. lakatos barbara Says:

  mikor lesz az 5.resz?kerlek titeket a 3.reszt adjatok ki magyarul is de hanmar

 11. lakatos barbara Says:

  ojan szep edwaed es jokepu is………..imadom a twilight osszes reszet

 12. Melcsi Says:

  Van viszont már trailer a film változathoz:

  http://skaterfan.wordpress.com/2010/03/11/vegre-a-teljes-eclipse-trailer/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s