Van-e élet a halál után?

by

Amikor e témát kezdem boncolgatni, minden estben előtte elgondolkodom, és felteszem ezt a kérdést magamnak: Miért keresik az emberek a választ erre a kérdésre?

Kezdjük az elején. A Földünkön honos létformák közül talán a fák élnek a leghosszabb ideig. Némelyik közülük akár háromszáz évet is eltölt kicsiny és törékeny planétánkon. Ha jól belegondolunk, akkor ez a teremtmény már akkor ott állt, élt és létezett mikor még a világot a sötétség uralta, és persze ő lesz az melynek lombjai alatt ükunokáink pihenhetnek. Hasonlítsuk csak össze az emberek átlagéletkorát a fent említett hősünkel, és egyből rájövünk a titok nyitjára, ami a következő. Fajunk átlag életkora nagyjából hatvan év, s ez olyan rövidke idő, mialatt szinte lehetetlen véghez vinni azt a sok elképzelést, mit magunkban hurcolunk. Jómagam szívesen élnék örökké, hogy érezhessem a világ és az emberek változását, magamba szívhassam a tudást, amit e rövid évek alatt elsajátítani nincs esélyem.

Az élet fája

Nyúljunk vissza az ősidőkbe, ahonnan a történelmet nyilvántartjuk, ez az időszak Jézus Krisztus születése utánra tehető. Néhány szóval illetem nagymesterünket is, ki meghalt a bűneinkért.

Ma már minden felvilágosult polgár tisztában van vele, hogy Názáreti Jézus közönséges halandó volt, kit időszámításunk után kb. 350-ben a pogány Római császár Constantinus ki, egyesíteni akarta a vallást, egy zsinatot hívott össze, és az akkori egyház vezetőkkel együtt megszavazták mit tartalmazzon a Szent Biblia, és akkor döntöttek afelett is, hogy Jézus halhatatlan. (korábban írtam erről a témáról egy cikket amit ITT megtekinthetsz)

Ilyenkor merül fel a kérdés sok emberben, hogy a zsidók miért adták Poncius Pilátus kezére az általuk dicsőített messiást, öt nappal azután, hogy ezt a jelzőt ráakasztották. Azokban az időkben a templomokban több istenséget imádtak, s árusok árulták portékájukat. Jézus gondolatai szerint, ez nem volt helyénvaló, mivel az egy isten hitet hirdette, ezért apostolaival egy Jeruzsálemi templomból kiüldözte a megszokott kereskedőket, és az isten szobrokat ledöntötték. És ez lett a veszte Jézus urunknak. Sok olvasóban, nyilván felmerül a kérdés, hogy jön ez ide? A válasz egyszerű, Ha nem lett volna Jézus, és az a bizonyos nagy ökumenikus tanácskozás akkor ma talán senki sem gondolna a hallhatatlanságra.

.

Nevezhetem a hívő embereket gyengének? Sokatoknak ez nem tetszik én mégis állítom, mivel a reményre csak a gyenge lelkek szorítkoznak. A Halál után nincs semmi! Sem csodálatos meny-ország, sem lélekvándorlás, sem fény az alagút végén, nincs Jézus, sem Úristen aki várna minket az örök nyugalomban, amit a hívők paradicsomnak neveznek. Amikor meghalunk ott és akkor, abban a pillanatban vége mindennek, a semmibe leszünk, s az életünk teljes egészében lezárul.

Végszóra, ha elgondolkodtok eme kérdésen, könnyen eljuttok odáig, hogy megértsétek, gondolatmenetemet, ezután magatokba tekinthettek, és csapjatok a homlokotokra hívők, nem sértődök meg ha fennhangon kiáltjátok, igazad van Frances!

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , , ,

29 hozzászólás to “Van-e élet a halál után?”

 1. ágis Says:

  ez az első cikked ami egyáltalán nem tetszik.
  mert van menyország
  tudom!
  úgyhogy szerintem jó ha még boncolgatod ezt a témát, végülis szerintem úgy csavartad a történetet ahogy te már alapból is gondoltad hogy nincs élet a halál után

 2. Zsula Says:

  @ágis

  Honnan tudod, hogy van mennyország?
  Láttad?
  Ott voltál?
  Tapintottad?
  Érezted?
  Esetleg, lefényképezted?:)
  Majd ha ezek meglesznek, akkor mond biztosra.

  Amúgy meg szerintem sincs semmi a halál után, ugyanúgy mint ahogy a fának leesik egy levele, mi a Földnek vagyunk egy “levele”, elhullunk és vége, vége mindennek.
  Onnan egyre csak feledésbe merülünk, míg végül senki sem fog ránk emlékezni…

 3. o,o Says:

  szerintem is még érdemes lenne boncolgatni ezt a témát^^
  én tudnék még ezekről Neked mit mesélni.. : )
  de mondjuk hiába is boncolgatjuk ezt a témát.. nem jutunk semmire, mivel 1 élő ember soha nem fogja megtudni biztosra, hogy mi lesz azután miután meghal.

 4. meister245 Says:

  Na még a fával kapcsolatosan nem gondolkodtam, nekem megmaradt a növényi szinten 🙂

  Maga a mondanivalóval teljesen egyetértek! Az egész középkorban a vallás egy politikai eszköz volt. Az király istentől kapta a hatalmát, a szegény társadalmi réteget kordában kellett tartani, ezért is terjedt a szegények körében a vallás.

  Sokban a vallásnak köszönhetjük a túlvilági hiedelmeket 🙂
  Indiában az emberek kasztrendszerbe születtek, a brahmanizmus pedig azt hirdette hogy elkell fogadniuk a sorsukat, MAJD a következő életbe másik kasztba születnek, addigis viselkedjenek 😀

  Vagy az iszlám, hány ezer ember halt meg a szent Jihad ügyében, az egésznek a lényege a szétszórt arab törzsek egyesítése, és katonai célokra felhasználása volt.

  Egy életünk van! Azzal kell foglalkozni ami van, nem pedig arra pazarolni az életet hogy megfeleljünk egy túlvilági égi ember tanításának és a mennybe kerüljünk.

  Viszont egy dolog van amit nem szabad elvenni az emberektől, ha minden reménytelennek tűnik is, kell mindig egy kapaszkodó ami segít túlvészelni a nehéz időket. Ezt a kapaszkodót mindenki tetszés szerint választja.

  Ez pedig. A Hit.

  btw, érzékeny téma, lessz felháborodás 🙂

 5. Frances Horror Says:

  Kedves o,o
  Kiváncsi lennék véleményedre
  Megirod az MSN-edet a szubjektivmagazin@gmail.com cimre?
  Üdv
  F.H.

 6. meister245 Says:

  Eszembe jutott egy film amit néztem, 3 fejezetből áll, az első foglalkozik ezzel a vallási kérdéssel. Rengeteg tényanyag van benne, visszavezeti a vallás kialakulását az asztrológiára, mennyi közös vonása van a különböző hiedelmeknek.

  Nézd meg, megfogsz döbbenni 😀

  A film ingyenes, neten megnézhető, magyar felirattal, 3 részben.

  1.rész
  http://video.google.com/videoplay?docid=4357079350414065219&hl=en
  2.rész
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7875957910374889889&hl=en
  3.rész
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3176819700539858901&hl=en

 7. Nolasyn Says:

  Kedves Frances,

  Nem teljesen értek Veled egyet. (De milyen egysíkú lenne, ha rábólintanék minden kész termékre, amit mentálisan kapok.) Honnan tudod ilyen roppant méretű bizonyossággal, hogy semmi sincs a halál után? Tapasztaltad már? Félre ne érts, nem kötözködni akarok. Csupán érdekel, mire alapozod ezen állításod.

  Ne vedd el az emberektől a Reményt. Sok politikai irányzat volt már, mely’ megfosztotta a népet ettől. Lehet, hogy egyes Lelkek gyengébbek, de ők valszeg nem kaptak kellő támogatást ahhoz, hogy megerősödjenek. (Ezen támogatás alatt értendő mind olyan nehézségek, amit nem tudtak feldolgozni, és más tényezők is, amik egy élet elengedhetetlen szükségletei és egészséges esetben a normális fejlődés része.)

  Ez a haláli kérdés olyan szinten áll, hogy léteznek-e földönkívüli létformák. (Most nem az X-aktás kis szürke lényekre meg E.T-re gondolok.) Amíg nem tudjuk bizonyítani azt, hogy nem léteznek, nem állíthatjuk, hogy egyedül vagyunk. (csavaros történet ez…)

  Különben meg, gondolj bele, milyen ijesztően tágas az Univerzum. Még jó, hogy fantázadúsabb fajtársaink belelátnak fényeket és lényeket. Ezzel vígasztalva magukat, magunkat, nem vagyunk egyedül. Van, akinek erre a tudatra van szüksége a mindennapi túlélésre. Arra, hogy ha felnéz az égre, akkor talán valaki visszanéz rá. (Ha más nem, a csillagok mindenképp… 🙂

  De visszatérve a mi van a halál után című kérdésre, úgyis meg fogod tudni. Akkor talán majd mosolyogsz azon, hogy lám, nekem lett igazam, de már mindegy lesz. De talán nem. Ne zárd ki semminek se a lehetőségét, mert akkor bezárod magad és ezzel jól vigyázz, mert szűklátókörűséghez vezet(het).

  Egyébként meg, hitemet inkább a halál előtti élet maximális kihasználásába vettem… 😛 Tény: ez az életed van, amivel érdemes foglalkozni. Járni az Utad, és szeretni.

  A Menyország és a Pokol pedig népkordában tartó eszköz vala. A vallás szép dolog, Lélekben sokat tud adni. De az a nem mindegy, hogyan van tálalva. Vallások nevében tettek csúnya dolgokat emberek. De egy dolgot ne felejtsünk ki: az emberi tényezőt. Ha egy ember hatalmat kap a kezébe, felelőssé lesz embertársai irányába. De erre nem mindenki alkalmas, elviselni ezt a plusz terhet. Aztán olyan döntések születnek a jóhiszem reményében, melyek nem éppen hasznosak.

  Azért akadnak még paradoxonok, amiken lehet gondolkozni.

  De minden, mi itt áll, lehet tévedés is. És ez a szép a szabad gondolkodásban. Szabad tévedni.

  És bocs, ha kicsit ömlesztve jöttek a gondolataim.

  Üdvözlettel:
  Ninares

  u.i.: és nem mondom, hogy igazad van, de csak azért, mert túlságosan kontrasztosan látod a világot. Mi a véleményed arról ha azt mondom, hogy minden csak illúzió körölöttünk? Akkor meg az igazság nem létezik. Na, de ezt ne vedd sértésnek. Inkább közös gondolkodás különböző álláspontokról úgy, hogy elfogadjuk egymás véleményét, de az már más kérdés, mennyire tudunk azonosulni vele.

 8. Nolasyn Says:

  Jah, és eszembe jutott még valami, de azt majd inkább egyszer emilben, ha érdekel. Nem akarom Rád erőszakolni magam.

 9. Frances Horror Says:

  Kedves Nolasyn!
  Köszönöm a kommentárt. Email címeme: szubjektivmagazin@gmail.com

 10. ÉN Says:

  hát a végével úgy hazavágtad az egészet hogy csak na. annál a résznél amikor leirod hogy amugy az eszünkbe se jutna az egész hallhatatlanság, csak amig tovább görgettem a képet tele lettem egy csomo “Moderálva” ötlettel meg gondolattal aztán meg… a végén csak annyit tudtam mondani hogy úristen mi ez a “Moderálva”? az eddigi legérdekesebb írásod lehetett volna ha a fantáziánkra bizod a többit.

 11. Dr. Stein Says:

  A mamutfenyő 3500 évig él, csak megjegyzem.

 12. meister245 Says:

  @ Nolasyn

  Az utóiratodat olvasva pont a Mátrix jutott eszembe 🙂

  Lehet csak a kérdéssel van a baj, amúgyis ingatag 🙂

  “Van-e élet a halál után.”

  Az biztos hogy van vmi, egyfajta létezés, de azt semmiféle képpen se lehet nevezni “élet”-nek. De hát mivel is lehetne illetni? Senki se tért még vissza 😛

  A halottnak járó tisztelet már beleivódott az etikába, ha vki belép a temetőbe érzi a síri csöndet, a néma tiszteletet. Sok kultúrában a holtak háborgatása, káromlása, gyalázása súlyos büntetést érdemelt. Az ismeretlent piszkálni nem szabad 🙂

  Amikor feltárták Tutanhamon piramisát, meghalt az egyik régész, beindult a Fáraó átka. Később kiderült hogy borotválkozás közben egy szúnyogcsípést felsebzett és a több ezer éves baktériumok belementek a sebbe.. peches..

  Akkor a természetgyógyászat és a lélekvándorlás 🙂 A buddhisták nirvánája egy hosszas életről való lemondás folyamata, de most vallástól elszakadva, vannak ma is megmagyarázhatatlan példák.

  Egy újszülött fiú akinek egy pigmentelszíneződés van a homlokán, sokkal hamarabb ír, olvas, háborúról mesél, majd felismeri egy képen az osztagát, megnevezi csapattársait, “előző” életében egy homlokába kapott golyótól halt meg. Ez vhol keleten volt.. de van egy másik gyerek aki álmában a repülőcsatákról álmodik.

  “A Japánok lelőttek, zuhanok!” O.o

  És akkor a szellemek.. a legkézenfekvőbb magyarázatai a túlvilági “életnek”. Biztos hogy léteznek? 🙂 Rengeteg hamisítvány van, de több millió nem tévedhet.. vagy mégis? 😛

  Mindenesetre kilehet próbálni ^^
  Télen digifényképezővel a temetőben, azt hallottam beválik 😛

  B*zz.. agyömlések..

 13. BoryBrilliance Says:

  Kedves Frances!
  Nem gondoltam, hogy valaha írni fogok Neked, de úgy érzem, most muszáj.
  Nem értek egyet a bejegyzéssel, ugyanis hívő vagyok, katolikus középiskolába járok, és magamat érzem sértve.
  Először is Jézust azért akarták kivégeztetni a zsidók, mert ők a messiást úgy képzelték, mint aki majd leigázza a gonoszt, véget vet a harcoknak (harccal, természetesen), és aki majd a zsidó népet fogja mindenek fölé helyezni.
  Ezzel szemben Jézus jámbor volt, szeretett mindenkit, és esze ágában nem volt harcolni. Ő a tanításaival próbálta jó útra téríteni a bűnös lelkeket.
  Ez volt az, ami nem tetszett a zsidóknak, amiért őrültnek kiáltották ki, amiért nem hitték el, hogy Ő Isten fia, és ami miatt még a mai napig várják a Megváltót.

  Egyébként Én hiszek a Menyországban, paradicsomban, lélekvándorlásban… hiszen olyan nem létezhet, hogy a Halál után nincs semmi… valaminek lennie kell. És egy embernek fontos a személyisége kialakulásához, hogy higgyen valamiben… hogy higgye, hogy van fönt Valaki, aki egyengeti az útját, és aki felelős a dolgokért, amik Vele történnek. Hiszen vannak olyan dolgok, amiket mi magunk már nem tudunk megmagyarázni… és akkor jó, ha azt tudod mondani “Isten így akarta.”
  Egyébként tetszenek az írásaid, Frances, csak nem szeretem, mikor olyan dolgokat állítasz – csak hogy stílusos legyen – halál biztosra, amikről Te sem lehetsz 100%-ig meggyőződve.

  üdvözlettel,
  Bory Brilliance

 14. Frances Horror Says:

  Kedves Bory Brilliance!
  Mivel le is irtad, hogy katolikus középiskolába jársz, igy természetes, hogy az egyház szubjektiv tanitásait kapod. Mint sok más olvasom és te is félre értettél, én nem azt támadom, hogy valakinek van-e, vagy legyen-e hite, mert azza teljesen egyet értek, és a cikkben is lirtam, hogy “véleményem szerint minden gyenge embernek kell hinnie valamiben”, hanem egyszerűen én úgy érzem és gondolom, ahogy egy fa is egyszer meghal és nem kerül sehova, igy misem ez a véleményem. Nem állt szándékomban senki érzéseit megsérteni az írásommal.
  Üdvözlettel
  F.H.

 15. BoryBrilliance Says:

  “Minden gyenge embernek hinnie kell valamiben…”
  Ezt most vehetném úgy is, hogy szerinted Én gyenge vagyok, mert hiszek. De nem veszem, hisz nem ismersz. :]
  Egyébként szerintem nem kéne fákat hasonlítanod az emberekhez, hisz egy fának nincs lelke. A fa egy növény. Bizonyítottan vannak érzései, de koránt sem egy olyan bonyolult és összetett lény, mint egy ember.
  Mint a tápláléklánc: növény->állat->ember
  Szóval a példa nem jó. :]

 16. Chris As. Says:

  Érdekes volt a cikked.
  Én magam erősen katolikus családból származok. Ennek megfelelően neveltek, és iskoláztattak. Számomra azonban ez a dolog puszta kényszer volt. Legalábbis annak éreztem minden percet, amit imádsággal töltöttem, amikor templomba jártam, vagy amikor a hittanórán ültem.

  Én is sokat gondolkozok ezen a kérdésen. Környezetemmel – a fent említettekből adódóan – nem beszélek ilyenekről, mert – minden nevelés ellenére – szerintem nem létezik élet a halál után. Persze páran felteszik a kérdést, hogy akkor minek születünk, ha utána nem vár ránk semmi?
  De tényleg, akkor mi értelme az életnek?

  “Jómagam szívesen élnék örökké, hogy érezhessem a világ és az emberek változását, magamba szívhassam a tudást, amit e rövid évek alatt elsajátítani nincs esélyem.”

  Ez a része nem tetszett. Az ember alapvetően esendő, és gyenge. Vágyik arra, ami nem lehet az övé. Legyen az örök élet, teljes lelki boldogság, etc.
  Legkomolyabb vágyaink olyan dolgokból következnek, amik eszmeként tűnnek fel az életben. Sokak vágynak arra, hogy Jézushoz, és a Vértanúkhoz hasonlóvá válhassanak. Vértanúk. Meghaltak egy általuk tökéletesnek ítélt eszméért: az Egyházért, Jézusért, Istenért.
  De nem csak ez az egy eszme létezik. Felsorolni egy élet nem lenne elég.
  Azonban mi, honnan tudhatjuk, hogy az örök élet valóban csodás lehet?
  Nincs olyan ember, akiben ne fogalmazódna meg a gondolat, hogy ‘milyen jó lenne örökké élni.’ De bele sem gondol a ‘buktatóiba’.
  Míg esetleg ő örökké él, a szerettei, a barátai lassan meghalnak. Persze, jönnek újak, de senki sem pótolható, akit igazán szeret/szeretett valaki. Szerintem pedig nincs annál a fájdalomnál rosszabb, mint mikor elveszítesz valakit.

  Alapvetően imádom az írásaidat. Általában találni bennük valami értékes mondanivalót.

  Üdv: C. A.

 17. Frances Horror Says:

  Kedves Chris As.
  Köszönöm!

 18. boy174 Says:

  http://yukim.blogol.hu/

 19. pf01 Says:

  én is pontosan úgy gondolom, ahogy te, sajnos

 20. TomeksPalace Says:

  Sajnos azt kell mondjam, tudatlan vagy Frances! Elég merész kijelentéseket írtál, én ilyet sosem tennék. Amiről nem tudok valamit biztosan, azt sosem állítom, legfeljebb szemléltetem hogy mit gondolok, mégis azt kell mondjam neked, én egészen biztos vagyok abban, hogy van élet a halál után! Nem kívánok így kommentárban több dolgot megosztani, egyrészt ebben a témában még mindig szűklátókörű vagy, másrészt elképzelésed sincs, milyen lenne ‘megszűnni létezni’.

 21. TomeksPalace Says:

  kijavítva magamat, senki sem lehet elég ismert ebben a témában, legfeljebb megközelítésképpen, de sajnos elég megrögzött vagy ahoz, hogy körültekintés nélkül ilyeneket állíts

 22. Frances Horror Says:

  Tisztelt TomeksPalace
  Ezt a bélyeget én is rád süthetném nyugodtan, hogy “tudatlan vagy”, azonban etikai érzékem nem engedi, mivel nem ismerlek ahogy te sem engem. Mindenesetre örülök neki, hogy te tudósnak érzed magad egy olyan témában amiről te is azt állítod, hogy nem lehet biztosan tudni. A világ nem úgy működik ahogy te elképzeled, annak idején biztosra vették a a tudósok, hogy a föld lapos, és mire alapozták eme biztos állításukat, arra, hogy ők tudják. Nos teis ezt mondod, de bizonyítani nem tudod, de lehurrogni valakit természetesen igen! Nem érzem magam szűk látókörűnek, épp ellenkezőleg viszont téged igen, mivel mindenféle bizonyíték nélkül tényként állítasz be valamit, bár ezt a fajta okoskodást inkább butaságnak nevezném.
  F.H.

 23. TomeksPalace Says:

  sajnálatos, de hiába írok 250-500 karakternyi szöveget, nem tudom úgy megfogalmazni, hogy ne kössek beléd. ez egyszerű, mert nem én, hanem te írtál butaságot!
  de ha kicsit is okosabb lettem volna, hozzád sem szólok, és nem kívánok többet írni. összességében nem érdekel mit gondolsz, a legzavaróbb az, hogy kijelentésként írtad az egészet, ha ettől eltérsz akkor felőlem 2 oldalas cikket írhatsz a földönkívüliekről is, bár nem én fogom neked megszabni mit írj, de akkor sem így helyes

 24. eugen Says:

  T. Frances Horror!

  Furcsa módon kijelentesz valamit amiről Neked is ugyanannyi bizonyítékod van mint, annak aki az ellenkezőjét állítja, vagyis SEMMI! Nos akkor miről is beszélünk? De azért embereknek a hitét egy tollvonással megszüntetnéd? Már ne is haragudj ehhez Te kevés vagy, az elméleteddel együtt!!! Üdvözlettel: Eugen

 25. eugen Says:

  Még annyit szeretnék hozzá tenni ahhoz az állításodhoz, hogy ha Jézus nem lett volna, akkor ma senki sem gondolna a hallhatatlanságra! Csak zárójelben jegyzem meg: a halhatalant egy (L) betűvel írjuk! Apropó szerinted a halhatatlan mint fogalom egyáltalán létezik? Nos visszatérve az elejére.Mi lehet az oka annak a számtalan kutatásnak, mely szerint olyan természeti népek akik soha nem hallottak Jézusról, vajon miért hisznek a földi élet utáni valamilyen létformában? Vagy már meg is dőlt az az állításod, hogy ez csak Jézus miatt van?

 26. Frances Horror Says:

  Kedves Eugen
  em kivánok vitát nyitni erősen vallásos meggyőződésű emberekkel, mert mint leírtam, nem vagyok és nem is voltam, sőt nem is leszek hive azegyháznak mivel teljesen elítélem a módszereit. Gondolok itt arra, pl: Inkvizizió stb. Továbbá nagyon nagyon sok embert gyilkoltak meg és tetek nincstelenné, raboltak ki az elmult 2 ezer évben az egyház nevében. Nekem ilyen hitre nincs szükségem. A véleményem fentartom és a fizikára alapozom, nem a hiedelmre mint ti hívő emberek

 27. eugen Says:

  Kedves Frances!

  Ebben egyet is értek veled! Én nem a vallás oladaláról közelítem meg a dolgot, sőt a vallásokról nekem is az a véleményem, hogy a népet akarták kordában tartani vele, és a vallás nevében iszonyatos bűnöket követtek el! De ez egyáltalán nem tartozik ahhoz a tényhez, hogy a világban vannak számunkra érthetetlen és felfoghatatlan dolgok, melyek attól például,hogy nem látjuk, vagy nincs rájuk magyarázat, azért még léteznek!!! Ki tud például választ választ adni a VÉGTELEN fogalmára? De gondolj abba is, hogy például amikor meghalunk akkor mi történik? Hiszen az a test amely élettelen de minden fizikai részecske még ott van benne és az amitől még az előbb “működött” az mi volt, az az energia ami értelemmel, érzésekkel, személyiséggel, tudással töltötte meg, ez a “valami” akkor miért nem egy lélek szerinted, hiszen minden amitől azok vagyunk akik vagyunk az abban a “valamiben” van és az a “valami”
  távozik valahová, de ez a valami azért beláthatod, csak több attól az áramtól ami megszakad akkor amikor egy gépezetet kihúzunk a konnektorból!? Látod, ezeknek a dolgoknak semmi közük a valláshoz, ők csak manipulálják ezeket a dolgokat! Minden jót! Üdv: Eugen

 28. Frances Horror Says:

  Kedves Eugen
  Azt próblod tényként beállitani, amire semmiféle bizonyíték nincs és sosem volt. A Testünk, hogy mitől működik azt ugye pontosan tudjuk, ezt nem léleknek hivják, ugyanis erre sincs semmiféle bizonyíték h ilyen létezne. A cikkbe beleirtam, h ez a fajta hit olyan embereknek szükséges pontosan amilyen te vagy

 29. eugen Says:

  Kedves Frances!

  Én sem akarom ismételgetni magam, de ez nem volt válasz a felvetéseimre, de Te bizonyára így érzed jól magad! Ez is hit amiben Te nem hiszel, még akkor is ha arra sincs bizonyíték!De nem is kell egymást meggyőznünk, én örülök annak, hogy Neked így sincs semmi hiányérzeted, és csak annak hiszel amit látsz illetve annak amire van magyarázat. Régebben én is ilyen voltam, aztán egyszer jött valami.Egyébként mindannyian haladunk egy úton és ezen az úton mindenki van valahol. Te itt tartasz jelenleg, de ez még változhat, de lehet, hogy nem. Nem csak rajtad múlik! Lehet, hogy Neked ez , illetve ennyi a dolgod.Minden jót !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s