Az igazi EMO 1. rész. Hogyan lehetsz internet celeb. Tippek és trükkök.

by

Több cikket olvastam mostanában az EMO-ról, és persze nem is én lennék ha valamelyikkel egyet értenék. Sosem álltam be semmilyen sorba, és ezentúl sem kívánom ezt tenni. Több írásomban kifejtetem, hogy saját magamat 3. generációs EMO-nak vallom, de azt eddig nem meséltem el, hogy ez alatt mit értek (Amikor először leírtam ezt a definíciót legnagyobb irigyesem, ki azóta a süllyesztőbe került nálam, egyből megkísérelte megcáfolni, persze én magamban akkor jót nevettem rajta, mivel önnön magamon kívül, senki sem tudta eddig a pillanatig mit is jelet a „3. generációs EMO”)

Az elmúlt egy évben teljesen összekeveredett az EMO a Celeb fogalommal. Természetesen ez nem csak Magyarországon, jelenség, hanem az egész világon, azok között akik a hajukat hosszúra növesztik, és kivasalják. A többi ismertető jel leírásával ne vesztegessük időnket, hogy milyen stílus jegyeket viselnek magukon ezek a fiatalok kik harsányan zengik magukról, ordítva, üvöltve: „Én EMO vagyok” (Bár mostanában már ezt sem teszik, hanem egyéniségnek nevezik magukat. Bizarr gondolat, mivel mindegyikük ugyan úgy néz ki). Nos a nagy hangjukon és kiabálásukon kívül semmi mást nem tesznek.

Hogy ezzel mire is gondolok? Leírom részletesen.

Internet celeb

Hogyan lehetsz EMO Sztár, vagy a mai közkedveltebb szóval élve Internet Celeb.

Néhány kellékre van szükséged, amit manapság már minden háztartásban megtalálható: Internet hozzáférés, számítógép, digitális fényképező és egy webkamera (amit érdemes később egy bármilyen jobb minőségű kézi kamerára cserélni). Ha a fent említett stílusjegyeket magadra vetted, két dolgot kell tenned.

 1. Készíts olyan képeket, amelyek annyira megbotránkoztatják az embereket, hogy képesek legyenek, téged céltáblának tekinteni (Javaslataim: Használj zsilettpengét, ketchupot, vérként, esetleg szoríts kést az ütőeredhez), ha mégsem figyelnének föl rád küld el ezeket a fotókat egy ismertebb portálnak, ahol a mai divat ellenségei gyűlnek össze, és egyből több tízezer internet olvasó megismer.

 2. Regisztrálj a MyVIP nevű oldalon, írj egy bemutatkozást magadról, amiben a következő fogalom mindenképp szereplejen még akkor is, ha nem vagy teljesen tisztában a jelentésével: Tolerancia. Továbbá érdemes éreztetni a világgal, hogy mennyire rossz sorod van, hogy mennyiszer kihasználnak, és mennyiszer összetörték a szívedet. Javaslom találj ki egy történetet, vagy jobb híján már az így híressé vált emberek, bemutatkozását használd, mint sablont. JELÖLJ BE!!!! (Sok sok felkiáltójellel írd) ez legyen a beceneved. Azonban nem ülhetsz a babérjaidon, az első lépéseket neked kell megtenned, gondolom tudod mit értek ez alatt: A vadidegen személy adatlapján kattints a zöld kis szívre, és ez által több ezer ismeretlen ismerősre tehetsz szert. (Elgondolkodtató, jómagam is bejelöltem körülbelül 4 000 (!) személyt a MyVIP-en, és nagyjából 40 levelet kaptam aki megkérdezte: Honnan ismersz?) Bőszen használd a faliújságot javaslom ezt írd: „Új kép komizz, és visszamegy” (további javasolt szavak: cuki, cute, köszcsi, szivcsi, hapci, s a sertés influenzát (H1N1) se így hívd, hanem nevezd malac hapci-nak) Kezdetnek ennyi bőven elég lesz, innentől, minden megy a saját maga útján. Nem kell megijedned akkor sem ha csúnya vagy mert a hajad úgyis eltakarja az arcodat.

 3. (Csak haladóknak!) Hozz létre egy blogot, amiben a mindennapjaidat írod le, hogy mindenki teljesen tisztába lehessen azzal, hogy a nap melyik időszakában ettél, ittál, szartál és, hogy a suliba ki csúfolt ki, vagy esetleg a buszon a nem toleráns emberek mikor húzták meg a hajadat. A kommentárok ne félj nem maradnak el, naponta sokat fogsz kapni, bár egysíkúak lesznek, de ha ilyen dologra adod a fejed akkor ez téged tökéletesen ki fog elégíteni. (PL: Aranyos vagy, Cuki a hajad, Te szegény, De rosszak az emberek.) Amikor ez már nem elég, na meg hát az írás amúgy is fárasztó és egyben elgondolkodtató, Most jöhet a webkamera, vagy ha már vetettél a szüleiddel, akkor a kézi kamera. Kezdj el videó blogokat készíteni. (arra sem kell odafigyelned, hogy legyen mondanivalója) Mivel több előnye is van, gondolok itt arra, hogy nem kell olvasni, és nem kell leírni sem, ezért sokkal inkább nézettebb blogod lesz.

Ennyi! Innentől sínen vagy. Ekkora már az egód is a csillagos égbe emelkedett, így ha valaki negatív kritikát ír rólad, joggal sértődhetsz meg, hiszen te már ismert sztár (celeb) vagy. Persze azt még mindig nem tudom mitől, mert semmit sem tettél le az asztalra, de ez egy másik kérdés.

Cute szőke EMO boy

Cute blonde EMO hairstyles

Mielőtt bárki félre érti ezt a cikket, nem kívántam senki elé ferde tükröt állítani, csupán segítséget szerettem volna nyújtani azoknak a kezdőknek, akik még nem ismerik a receptet ahhoz, hogy miként lehet valaki internet celeb.

Feltétlenül fontos megjegyeznem, hogy a következő emberekre ez nem vonatkozik, és róluk semmi esetre sem gondolom ezt: MatyoFREAK™, Hoolie Scene. És a barátaimat sem szeretném megsérteni, mert ők sem ilyenek: Deck, Johnny, Kierra, Sonic, Norbi, Jessica, Alex M, K. Erik, Hopa Panik, FloO Famous

Továbbá fontos megjegyeznem: Akinek nem inge ne vegye magára, viszont aki felismeri ezt a módszert, az nyugodtan elgondolkodhat rajta.

Folytatjuk…

Szerző: Frances Horror

Címkék: , , , , , ,

22 hozzászólás to “Az igazi EMO 1. rész. Hogyan lehetsz internet celeb. Tippek és trükkök.”

 1. Citrom Says:

  No most, ezzel a bejegyzéssel igencsak megleptél Frances. Viszont most megkérdezem, akkor mi a 3. generációs emo? Mert azt írtad le, hogy hogyan lehet valaki netceleb.
  S hozzáteszem, hogy amiket leírtál azoknak a nagyrésze hooliera ráillik ;). A többieknek még a nevét se ismerem, szóval azt nem tudom, hogy ők milyenek, de, hogy hooliera a felsorolt dolgok igazak az biztos…

 2. Frances Horror Says:

  Tisztelt Citrom
  Nem gondolom azt, hogy Hoolie ra ez ráillene, ő azért megpróbáll mindig meglepni minket valami kellemes és egyben ujszerű dologgal. A 3. generációs EMO holnapi bejegyzésben olvasható majd, mivel a mai így is elég hosszú lett

 3. XDDDD Says:

  értelmes cikk XD

 4. Winti Says:

  De sok “celebet” ismerek akik ezt az utat járták be. Nem mondok neveket inkább, mert akkor a környezetem 80%a felelősségre vonna>.<.

 5. meister245 Says:

  hmm.. társadalomkritika 😀

  ezt az emo őrületet akkor ismertem meg amikor az utcában a szomszéd csaj elkezdett ilyen.. furcsán viselkedni 😀

  nekem mondjuk az emoról nem a celebbé válás, inkább a “irányzathoz tartozó” megjelenés és lelkivilág jut eszembe. :/

  lehet az emo eredendően tényleg egy jó, értelemmel bíró dolog volt, de a mai állapotban a média és az újabb generációk szétszedték.

  én vhol ott kezdeném hogy 6 évesen még sok mindennek tudunk örülni, majd beindul az iskola egyre több felelősség, megfelelési kényszer..

  “jaj de szar ez az élet” 😀

  az ember megakarja őrizni egyéniségét, így jött létre ez az irányzat is (blog is) 🙂 később zenei alapokra is átment, ezekre a zenészekre felnéztek, majd az egyéniségből tömegcikk lett.

  a generációk megtették hatásukat, úgy gondolom maga a média/szórakoztatóipar szépen kiaknázta a lehetőségeket, néhány zenekar is kapott a lehetőségen 🙂 (szex, pénz, népszerűség)

  a kisebbek körében már azon vesznek össze ki a “pózer”, “nekem legalább vannak érzéseim”, nem “emo” hanem “imo”, egy bizonyos tekintetben egyenlővé tették ezekkel a tv műsorokkal 🙂

  belső harcok, magyarországi sztár kultusz, az általad leírt sztárrá válási folyamat, és rengeteg befolyásolható ember

  számomra nem létezik emo. legyen vki rocker, hordjon vasalt hajat, ezek külső kifejező eszközök.

  inkább az a kérdés, saját magát akarja kifejezni, vagy vmi legyártott modelt követ.

  örülök hogy vannak még 3. generációs gondolkodó emberek akik megkérdőjelezik a rendszert 🙂

  “Adj az embereknek túl sok szabadságot, és utánozni fogják egymást” 🙂

 6. Frances Horror Says:

  Winti
  Énis ::)

 7. Citrom Says:

  Kedves Frances!
  Személyes véleményem, hogy pont ilyesmiket csinál. Néha “cover video”kat csinál meg hasonlók, de érdekel a következő post az emoról. Bár ezzel ténylegesen nőttél a szememben
  Üdv,
  Citrom

 8. Frances Horror Says:

  Tisztelt citrom
  Bár kommentárod híelgő a számomra, azonban nem akarok továbra sem senkinek megfelelni. Ez a cikk nem emo ellenes és sosem leszek az ellen amit szeretek. Hoolie Scene a barátom és nekem más a véleményem róla mint neked

 9. norbiii Says:

  ez a Norbi nem én vagyok igaz?

 10. Terra Demolish Says:

  A cikkben magában ráció van ugyan, de ezt a névfelsorolást szerintem nem kéne erőltetni. Már csak azért sem, mert ha magukra ismernek a felsorolt egyének akkor meg miért lennének ők kivételek ? [: főleg, hogy az eddigi cikkeid alapján lejött, hogy mindig azok az aktuális kivételek akik jóban vannak veled vagy akikkel éppen jóban szeretnél lenni…

 11. Frances Horror Says:

  Tisztelt Terra Demolish
  Az, hogy neked mi jött le a cikkeimből az teljesen szubjektív vélemény. A korrektség kedvéért ezt oda írhattad volna, ha már teljesen ismeretlenül pálcát törsz a fejem felett, méghozzá úgy, hogy mivel nem ismersz így fogalmad sem lehet arról, hogy kivel vagyok jóba vagy éppen rosszba. Bár a szellő nyilván tudom merről fúj 🙂
  Üdvözlettel
  F.H.

 12. Frances Horror Says:

  Kedves Norbiii!
  Mivel akire gondoltam tőle megkérdeztem, hogy zavarja és azt mondta h nem , úgyhogy nem rólad van szó. De sok sok norbi van az országban és így nem sikerült leszűrnöm h te ki is vagy
  Üdvözlettel
  F.H.

 13. yukim Says:

  ez vicc?vagy mi akar lenni?:)

 14. hopapanic Says:

  Szerintem ez a cikk Matthew Bichre illik ám.
  A kis “cute szőke emo boyra”
  Akinek a video blogjaiban az a legfontosabb,hogy ki mennyit szív!!!
  Szerencséje van,hogy még a rendőrök nem találták meg.

 15. Alex Seven Says:

  Frances,köszönöm,hogy a barát kategóriába soroltál.

 16. Sonic™ Says:

  én is köszönöm Frances, hogy a barátaid közé sorolsz, bár én nem voltam, nem vagyok, és nem leszek celeb. Csak élek a magam ügyetlen módján, törekszem a boldogságra és arra, hogy a környezeteme arcán is mosolyt lássak viszont. Matt-et meg nem kellene kritizálni, lehet, hogy sajátos életfelfogása van de valahányszor lelkileg a zérus alatt voltam ő mindig felnyalábolt, gondolok itt tavaly decemberre. Javarészt a párom Zsani, Matt és Frances valamint ex Perfection Doll tagok és zenésztársak segitenek mindig utamon, ez a lista hosszunak hangzik de kevesebb mint 10 emberről van szó. Van egy ellentábor aki immár mániákusan terjeszt velem kapcsolatos téveszméketa szellemi állapotomról a nemi identétásomról, a stilusbeli hovatartozásomról stb, ennek “főkolomposa” kedves exem, de neki csak annyi üzenek kedvesen hogy:***** ***!

 17. Matyo Says:

  Pfúúú baszki gyerekek mi van itt…
  Hoolie,Winti – a két legnagyobb önjelölt celeb, akik mindent megtesznek, hogy “híresek” legyenek.
  Nem nagyon szeretnék már kötekedni, mert fölösleges. Kutyából nem lesz szalonna. Továbbra is csak égetni fogják az alter arcokat. Azt hiszik, hogy úgy lehetnek valakik,hogy ha megbotránkoztatják az embereket.
  Szívesen sorolnék még a két név mellé egy párat, de nem akarok nagy vitát és sértődést. Aki olvassa inkább az gondolkodjon el rajta.
  Szép napot!

 18. Hachinu Says:

  Ezt jól megfogalmaztad.:D
  Jókat röhögtem rajta XD

 19. Terra Demolish Says:

  Sosem befolyásolt mások véleménye ha erre célzol, márpedig erre. Tudtommal te sem ismersz, viszont nem én vagyok aki publikus blogot ír a szociális kapcsolatairól.

 20. Ramooon Says:

  ez érdekes levezetés volt, de igaz… várom a holnapi bejegyzést a 3. generációs emóról, az egy kicsit jobban érdekel.

 21. Alex Seven Says:

  Olvasóm voltál,és remélem maradsz is.Újult erővel újra elkezdtem az írást.

  Remélem érdekel ;

  http://alexseven.wordpress.com/

  Alex Seven

 22. Frances Horror Says:

  Kedves Alex!
  Válaszoltam neked Myvip-en! Nagyon hiányoztál. Örülök, hogy visszatérsz!Természetesen visszatettelek a link ajánlómba!
  Barátod
  FH.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s