A Napiszar avagy A buta, befolyásolható emberek portálja 1. rész.

by

A napiszar.com című internetes blog mára a sok internetfüggő körében szinte közéleti tényező lett, naponta több tízezren látogatják.

Ez a blog alapvetően abból áll, hogy férfi nemi szervekről és ürülékről tesznek fel fényképeket, emellett videók is fellelhetőek például hajléktalanokról vagy meztelenkedő fiatalokról, vagy esetleg fényképek társkeresőre vagy közösségi oldalakra feltett csúnya emberekről.

Az oldal szerkesztői azzal szeretnének valamiről negatív véleményt sugallani vagy valamit lejáratni, hogy ilyen tartalmak közé vegyítik őket, így aki az oldalt nézi jó eséllyel automatikusan rossz véleménye lesz olyan dolgokról is, amik egyébként nem feltétlenül hordoznak negatív tartalmat.

Az oldal szerkesztői igyekeznek rossz véleményt sugallani kiemelten a cigányokról, a melegekről és az EMO stílusú fiatalokról.

Napiszar

Ezt például azzal érik el, hogy kitesznek egy előnytelen képet mondjuk egy cigányról és ezzel azt akarják sugallni, hogy az összes cigány ilyen. De ugyanez igaz a melegekre és akár az EMOkra is.

Az oldalnak az SWI Kft adja a domain nevet de az oldal tartalma külföldi szerveren helyezkedik el.

Néha érkezik hozzájuk pár levél olyasmi tartalommal, hogy feljelentik őket. Mellesleg azon sem lepődnék meg, ha azoknak a leveleknek egy része csak kitalált lenne. Ezeket a leveleket ki szokták tenni az oldalra, hogy kigúnyolják a feladójukat. (Meg kell jegyezni persze, hogy az ilyen levelek jó része goromba stílusban íródott, de akad kivétel). Ha valaki határozottabb levelet ír annak akár az iwiwes adatlapját is kiteszik az oldalra és a látogatókat ellene uszítják, hátha akad köztük néhány akik hűek az oldalhoz.

Időnként felraknak képeket tök átlagos emberekről is, és olyan címet adnak a képnek, hogy a nap kurvája vagy a nap köcsögje.

Akkor jutott eszembe, hogy írjak erről a honlapról, amikor a szerkesztők kitettek egy levelet a honlapra, amiben valaki azt írta, hogy ha a szerkesztők családtagját kitennék a honlapra, vajon mit szólnának.

Csodálatosan okos és értelmes olvasók…

Napiszar Pókerzseton

A szerkesztők erre azt írták, hogy az ő gyerekük (már ha van nekik) nem tudna kikerülni ilyen oldalra mert semmi kifogást nem lehet rajta találni. És hogy szükség van erre az oldalra, mert tükröt tart az emberek elé, akik viselkedésükkel vagy öltözködésükkel nem valók a normális emberek közé. Egyrészt szerintem nincs olyan, hogy normális ember, mindenkinek vannak hibái, mindenkit fel lehetne tüntetni rossz színben. Másrészt tényleg vannak olyan videók és fényképek az oldalon amiknek az alanyai szánalmasak és szalonképtelenek, de véleményem szerint a Napiszar egyáltalán nem egy olyan oldal, ami óva intene az oldalon feltüntetett negatívnak mondott dolgoktól. Sőt volt olyan, hogy az oldal szerkesztői arra biztatták a látogatókat, hogy fényképezzék le a nemi szervüket és írjanak rá az oldalt reklámozó szövegeket. Ez az oldal biztat a hülyeségre, egyáltalán nem arról szól, hogy mit nem szabad csinálni vagy követni. De még ha arról is szólna, akkor is vannak rajta olyan dolgok, amiket csak le akarnak járatni. Ilyen például az EMO stílus is. Miért kell ebből ilyen nagy felhajtást csinálni? Vannak azok közt is értelmesek. Az oldallal az a baj, hogy szinte uszítja az embereket az EMO stílusú fiatalok ellen. Például volt olyan bejegyzés az oldalon ami arra buzdította az embereket, hogy egy EMO zenekar koncertjére menjenek el és kiabáljanak be rosszindulatú dolgokat.

Folytatjuk…

Powered by: Frances Horror

Reklámok

Címkék:

34 hozzászólás to “A Napiszar avagy A buta, befolyásolható emberek portálja 1. rész.”

 1. Christo opensource Says:

  Végre egy jó cikk erről is 🙂
  Ajánlom mindenkinek!

  Horror te azért tudsz valamit xD
  Büszke vagyok reád xD

 2. swi Says:

  Köszönettel megkaptuk mi is a cikketekről szóló ajánlást és egy apró kis javítást szeretnénk hozzáfűzni: a napiszart korábban valóban mi hostoltuk mint webhosting szolgáltató cég, de valamivel több, mint 3 hónapja ezen szolgáltatásokat lemondtak és a cikkben is olvasható külföldi szolgáltatóhoz mentek és a domaint is vitték magukkal így DNS szolgáltatást sem nyújtunk nekik.

 3. anonimus Says:

  Hello kedves Frances Horror!

  nem akarom védeni a napiszar nevű portált. De nem gondolod h azok az emberek akik pl. meztelenül kiteszik magukat a myvip nevű közösségi oldalra,először nekik is át kéne gondolni h:”hoppá ezt azért nem kéne…”
  mert ha felteszi magát egy oldalra onnan bárki leszedheti.
  A stílusok kifigurázása… de igen ez Magyarország-.-”
  Ahol már senki és semmi sem elfogadott,csak akkor számítasz valaminek vagy valakinek,hogy ha átlagos vagy.és ezzel sajnos szembe kell nézni.:S
  És ebbe az a legnagyobb szégyen h a “másság” vagy a különböző stílusokat képviselő emberkék, 1szerűen nem tudják elfogadni nem lehet őket megváltoztatni mert mindenki megy a saját esze után…

  és ebbe a kommba nem a napiszar.com portál hibáztatom,ám ők is tehetnének érte..

  ennyíí
  pááááÁÁás

 4. Frances Horror Says:

  Kedves Anonimus
  Amikor a napiszara felkerül egy olyan kép, h valaki elélvezett egy papirra, amire az van írva h napiszar. Szerinted az aki ezt megcsinálta és az aki ezt feltette egy blogra illetve azok a szerkesztők akik erre felbiztatnak szerinted nem sérült emberek? Továbbá az oldal pornotartalma miatt egy korlátozás sincsa ami elengedhetetlen, a 18 ven alulika miatt. Továbbá igen csak jót nevettünk a napiszar szerkesztőin amikor elolvasták a cikket és egyből elmentek sírni az SWi kft hez. Persze értelmetlenül mert ezen a cikken semmiképp nem változtatunk 😀

 5. swi Says:

  Frances Horror: nem kell minket feleslegesen túlbecsülni 🙂 nem vagyunk mi mindenhatók, hogy bármit is érjen, ha valaki hozzánk jön sírni 🙂 szimpla tárhely szolgáltatóként vettünk részt ebben a történetben. Amúgy nem ismerjük a kedves levélírót, aki elküldte a cikket nekünk (ettől persze lehetett valamely napiszaros szerk, de nem saját címéről írt az biztos:) Azt pedig nem kértük, hogy módosítsad a cikket mivel ez így nekünk csak reklám, csupán megmítettem a kutatási munkád egyik hiányosságát vagy inkább tévedését 🙂 mindenesetre köszi a reklámot. Ha esetleg tárhely szolgáltatásra lenne szükséged, nyugodtan megkereshetsz minket te is, állunk rendelkezésedre.

 6. Frances Horror Says:

  Kedves SWI.hu-nak magát kiadó emberke
  Ne röhögtessük már ki egymást!

 7. swi Says:

  Írj e-mailt és megtudod, hogy csak kiadom-e magam annak vagy az is vagyok.

 8. Frances Horror Says:

  Tőlem akár az is lehetsz… Egyáltalán nem érdekel

 9. swi Says:

  Jó, akkor tegyük fel ez már nem kérdés 🙂 A tárhely ajánlat viszont komoly volt részemről, ha érdekel akkor tényleg írj mailt.

 10. szabadonzuhano Says:

  hmm… érdekes… tetszik a szócsata itt a végen. És abszolút egyetértek. Anonymus-sal is. Nézzük meg Párizst. A melegek kézen fogva sétálgatnak, és az ég világon senki nem hurrogja le, cseszteti vagy ne adj isten veri meg őket. Másik példa: Japán. Tizenéves fiatalok csücsülnek a mertóban furábbnál furább göncökben, és mégsem rugdalják meg őket bőrfejű “nemzetvédők”… Végül is… M.o. mi így szeretünk, nem?-.-

 11. benyoboy Says:

  Tetszik, ahogy próbálják beállítani, hogy Magyarországon mennyire de mennyire utálják a melegeket.
  Ez igaz.
  Csak van X db. (európai) ország, ahol nem tojásokat dobálnak, meg fütyülnek, hanem automatikusan verekedés, késelés vagy akár golyó jár.
  Azokhoz képest még toleránsak vagyunk (hallott már valaki meleg bárban lövöldözésről, vagy gyújtogatásról hazánkban? Nem. Erről ennyit).

 12. Frances Horror Says:

  Benyoboy
  Jézusom, az már tolerancia, ha valakit nem ölnek meg? csak tojással dobálnak meg? Dejó. Ezek a gondolatid amit leirtál, egyszerüen codálatos, toleráns és civilizált, nahát még szerencse, hogy nem vagy semmiféle pozicióba. amugy a cikk az pont az ilyen gondolkodású embereknek is íródott mint te! egy tükör a számoda (két kérdés költői, nem várok rá választ)

 13. Christo opensource Says:

  Nem mindenki utálja a melegeket. Ezt tudjuk. És aki utálja abban is lehet hogy megmarad gondolati szinten.

 14. benyoboy Says:

  Nem baj, kapsz.
  Az előző hozzászólásommal pusztán arra akartam rávilágítani, hogy hazánkban koránt sem olyan rossz a helyzet, mint máshol/ahogy próbálják beállítani. Meg majd én eldöntöm, mit tolerálok, meg mit nem. A rózsaszín bibliákat, és feszületek meggyalázását (ezek akkor szerinted civilizáltak?), más stílus/nézet emberekre való erőszakos rátukmálását nem komálom.
  A cikke(de)t nem olvastam el, egy kommentre reagáltam.

 15. Mint magánember... Says:

  Érdekes az a kérdés amit feszegettek, ha már idetévedtem, had legyen pár privát hozzáfűzésem a cikk alapján:

  romák: ismerek roma (vagy most épp az egyik vajda szerint cigány) származású üzletembert, teljesen hétköznapi srác, ugyanúgy él mint bárki közülünk, semmi kirívó nincs a viselkedésében. Nem is került fel egyetlen ilyen kritizáló oldalra sem. De kérdem én, az normális, hogy a csecsemő nyakába a babával azonos súlyú aranyláncot tesznek és azzal pózoltatják?

  melegek: mindaddig semmi baj velük és ezzel egyetemben egyetlen más kissebbséggel se amig a saját véleményüket, szokásaikat, viselkedésüket rá nem akarjék eröltetni a többségre. Ha azt szeretnék, hogy a többség elfogadja őket akkor a társadalomba úgy illeszkedjenek be ahogy a többség viselkedik és másságukat tartsák meg saját köreikbe. Az már csak addicionális kérdés, hogy lehet-e a melegeknek gyereke és ha igen, milyen családkép alakul ki abban a gyerekben illetve az iskolába milyen beilleszkedési problémái lesznek.

  emók, vagy ahogy egy kommentbe írtátok japán minta: volt napiszaron, netszaron, puruttyán és pár másik helyen 1-2 olyan videó, melytöl kifordul az ember gyomra. Közös volt bennük, hogy valamely ferdeszemű népcsoport szexuális perverzióját ábrázolta. Szerintetek ez normális? Ez a követendő példa?

  Szerintem alapvetően a szülőkkel van a baj, akik nem nevelték meg rendesen gyermekeiket és hagyják, hogy az utcán hajléktalanokkal pózoljanak, és hasonló, mert azt hiszik, ettől majd a társaik többre tartják őket és így akarnak az adott társaságban elfogadottságot nyerni.

  Vagy ti ezzel mind egyetértetek?

 16. Frances Horror Says:

  romák: Ezt a kérdést énis feltetem egy cigány gyereknek, h miért van a nyakába egy 27 dekás aranylánc. a válasz megdöbbentett, de elfogadtam. Ennyi volt: – Mert cigányok vagyunk és igy szeretjük!
  melegek: Úgy gondolom, egyenrangúak a hetero társaikkal, és az, hogy szeretnék ha ök is csókolózhatnának nyugodtan egy padon, és ne mutogassanak rájuk vagy ne bántsák öket ezért, Ez semmi esetre sem jelent ráeröltetést valakir, vagy ha igen akkor ugyanolyan ráeröltetés csak mint ahogy a hetero társaik teszik.
  emók, vagy ahogy egy kommentbe írtátok japán minta: Számomra azonban mindennél gusztustalanabb egy oldalon egy kivert pénisz a papiron ondó és fölötte napiszar felirat. Ettöl meg én hányok, lehet, hogy ez a normális? nemhiszem
  A szülök nem lehetnek minden percben a gyerekek melett. a hajléktalanokkal pózolást is a napiszar hozta divatba, most abba ne menjünk bele, hogy a gyerek miért csinálja, azért mert gyerek…

 17. Mint magánember... Says:

  Frances Horror Says:
  romák: lehet… és az is roma szokás, hogy fegyverrel a kézben megdöglesz magyar felirattal pózol? 🙂 furcsa népszokás, személy szerint nem támogatom.

  melegek: tegyük fel, tehero férfi vagy (nem ismerlek, így csak fikció). Utazol egy buszon és egyszer csak azt veszed észre, hogy hozzád símul egy pasi és férreérthetetlenül néz rád. Ha orrbavered akkor szemét intoleráns hetero vagy. Ha az adott férfi hetero és te nem férfi vagy hanem egy hetero nő és ugyanebben a szituációban orrbavered az illetőt akkor a busz megtapsol és a pasi egy szemét disznónak lesz kikiáltva. Hol itt az egyenlőség?

  ondo papiron: egyetértek, szerintem is béna. A napiszarosok helyébe én a beküldőt is kitenném az oldalra 🙂 vélhetően nem küldene több hasonlót.

  Szülők: azért egy szülőnek van legalább 6-8-10 éve megalapozni a gyereke mentális képességeit. Ez a 6-8-10 év mindennél meghatározóbb a gyerek életében. Persze, 16 évesen már szarik a gyerek a szülő fejére éppen ezért lépnek itt életbe azok az oldalak amiket épp kritizáltok. Ha a saját társai fogják éreztetni az illetővel, hogy amit csinál az nem jó akkor vélhetően meg fog változni.

 18. Frances Horror Says:

  Tetszik, hogy az SWI egyik embere magánemberként nyilatkozik állítólagos SWI elérésekkel- Nos hát ahogy olvasom a kommentedet, ezgy közmondás jukt az Eszembe: “Nem esik messze az alma a fájától”. Némi pénz nem érhet annyit, hogy éveken át hostoljak egy ilyen beállitottságú weboldalt. Ez az én magánvéleményem volt

 19. Mint magánember... Says:

  Frances Horror Says: az, hogy üzletileg nekünk mennyire érte meg vagy sem az a mi dolgunk szerintem. Az állítólagos SWI elérések alatt viszont nem tudom mit értesz, ílyet nem említettem. Viszont, hogy kicsit rávilágítsak a mi oldalunkra, a napiszar.com egy napi 100000 egyedi látogatóval rendelkező oldal. Tetszik, nem tetszik ez már egy olyan hatalmas hirdetői potenciál, amit kevesen hagynak figyelmen kívül, ahogy mi sem. És ciki nem ciki, számunkra az a 100000 ember ugyanolyan internetező, mint te vagy a te oldalad olvasói. Se nem többek se nem kevesebbek. Vagy szerinted a te oldalad olvasói értékesebbek mint egy ilyen kritizáló oldalé?

 20. Frances Horror Says:

  Ennyi erővel és ilyen gondolkodással, biztosra veszem, hogy a kurucz.infot is hosztolnátok

 21. Frances Horror Says:

  dehát legalább tudjuk, hogy rajtatok keresztl el lehet érni a napiszar szerkesztőit

 22. Kaiser János Says:

  aszondod toleráljuk a másságot, de a napiszar szerkesztők különbözőségét nem tolerálod, mert nem fér bele a világképedbe.

  gyakorlatilag a saját magad alól kirúgott sámlival szúrtad “Moderálva” magad (ha volt olyan egyáltalán).

 23. ttututi Says:

  Frances Horror belegondoltál már ha apád “Moderálva (meleg)” lett volna te hogy lennél? Az a baj, hogy sok divat”Moderálva (meleg)”, és harcolnak a jogaikért, hogy szeretnének gyereket. Szerintem az összes meleg menjen el egy pszichológushoz megkérdezni, hogy milyen következménnyel jár ha két apja van a gyereknek, milyen családmodellt lát. A másik a legtöbb EMO-s meg meleg a tizen évesek közül felsőbbrendűnek érzi magát a többi embertől, mert általában ezek az emberkék gazdag családból származnak. Egyszer viszont leszállnának a földre, és szétnéznének a világban, valamint nem csak a saját jogaikkal foglalkoznának akkor észrevennék hogy nem csak feléjük kéne toleránsnak lenni hanem mások felé is.Bocsi a sok helyesírási hibáért de ezt most gyorsan írtam és nem volt kedvem kirakni mindenhova vesszőt.

 24. Kaiser János Says:

  @ttututi: bár nem kedvencem egyik “Moderálva (melegek)” se, azért veled picit vitatkoznék. milyen családmodell? láttál mostanság kisgyereket? neveletlen “Moderálva” mind, már 3 éves koruk környékén elviselhetetlenek. visítoznak, és hisztiznek, ha nem kapnak csokit a pénztárnál. ráadásul a 18 év alattiak jelentős része el van hízva, mint a “Moderálva”. 12 évesen már “Moderálva” magukat a kislányok. szerinted ezt a sok “Moderálva” gyereket mind “Moderálva (melegek)” nevelték fel?
  tudod hány gyereknek alkoholista a faterja? tudod hány nőt ver a férje rendszeresen? az milyen családmodell bazz…a “Moderálva (melegek)” legalább ha verik egymást, az jó nekik XDDD

 25. Frances Horror Says:

  Tisztelt János!
  Kérlek ne használj ilyen szavakat, mert legközelebb nem javítom ki, hanem egyből törlöm a kommentárt
  Megértésedet köszönöm
  Üdvözlettel:
  F.H.

 26. ttututi Says:

  Kaiser János látszik nem tanultál pszichológiát, de tökmind1. Igen egy rendes családmodellben van egy anya meg egy apa, és mindkettőnek meg van a feladata családon belül. Melegek esetében, ha két apa vagy két anya van az ugyanolyan rossz hatással van mintha az egyik szülő iszik. Eltorzult társadalomban élünk ezt mindenki látja, csakhogy erről mi tehetünk. A másik meg a szülők felelősége, hogy neveli a gyereket ha állandóan hisztizik annak is meg van az oka. Szerintem, ha azt mondod a gyereknek, hogy most nem kapsz nyalókát mert nincs rá pénzem lehet hogy utána hisztizni, meg haragudni fog rád, de egy idő után leszokik erről, vagy ha rászólsz, hogy viselkedsz akkor nem fog hisztizni. A gyerek, azért hisztizik mert így el tud vmit érni. Sportra is nevelni kell ez mind szülői hiba amit felsorolsz. Ja amúgy elárulok vmit, minden kisfiú “szerelmes” lesz az anyukájába kiskorában, vmint minden kislány “szerelmes” lesz az apukájába, ha most két apa nevelei a gyereket akkor érzelmileg fogyatékos lesz az a srác később.

 27. Pitypang Says:

  “..a Napiszar egyáltalán nem egy olyan oldal, ami óva intene az oldalon feltüntetett negatívnak mondott dolgoktól..”
  Valóban nincs feltűntetve h nem reklámozzák hanem leégetik ezeket az embereket, de ha van egy kis józan eszed azért leesik h hát biztos nem dicsőítik a fuxos rajokat meg a pucéran pózoló sunákat. Tudod mi van? ÉN nem fogok kikerülni mert nem pózolok csövessel-f*sszal-pucéran-kotonnal-pénzzel-fuxokkal-leszbiként-szarral stb. Aki meg kikerül vessen magára. Ha vmit nem akarok h lássanak, azt nem mutatom meg, nem e? 😛
  Am a feltűnési viszketegségben szenvedő primitív divat homokosokat és a homokosnak-akarok-látszani kislányokat kisfiúkat tegyék ki. Alázzák meg. Oltsák le a sárga földig. Az iwiwes meleg-profil kirakása kiábrándító-, nem napiszar kategória volt. Azt én is bánom h kikerült, de a többi szánalmas kis raj meg suna rohadtul megérdemli.

 28. Kaiser János Says:

  @ttututi: tanultam, és részben igazad van. csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a szülők hetero beállítottsága egyáltalán nem garantálja, hogy ép lelkű gyereket sikerül nevelniük.

  és ilyen módon nem lehet azt se kijelenteni, hogy nem létezik olyan homoszexuális pár, akik ép lelkű gyereket képesek nevelni.

 29. Fityma Says:

  Hmm érdekes cikk egy részt igaza van mind két félnek:D

  Frances Horror-nak meg abban van igaza, hogy pl: más emberek azért kerülnek fel ide mert a napiszaron látják:D mint pl:énxd

  De a NAPISZAR pont COM -nak elég sokat köszönhetünk!!!Felnyitják az emberek szemét. Ott van a temető póz-sex -es dolog, na az is a napiszarnak köszönhető, hogy rendőrségi ügy lett!

  Sokk barom van a világon, de a leggbarmab mindig az aki ezzel foglalkozik!!!!

  Napiszar-t úgyse tudod le járatni vagy ha nem is az a célod még bemocskolni se tudod 😀

  Szar vagy és kész

  Üdv: Fityma

 30. ttututi Says:

  Kaiser, látod ebben különbözik a véleményünk, de nem baj. Amúgy az első hozzászólásom kicsit durvára sikerült, nincs bajom a melegekkel legalábbis azokkal akik normálisan, hétköznapian viselkednek. Ebben az országban mindenkinek joga van mindenhez. már csak annak nincs aki normálisan dolgozik, csendben van nem követeli a jogait, tehát teljesen átlagos. Persze harcoljanak a jogaikért valamilyen szinten, de azért nem kell évente felvonulni, meg csinálni a fesztivált. Persze kell a média ahhoz, hogy elérjenek valamit, de így sok emberből nem fognak szimpátiát kiváltani. Mondjuk az idei felvonulás egész normális volt. A másik oldal aki nem tudja ezt elviselni ne nézze, de milyen az hogy saját embertársunka tojással meg hasonló dolgokkal dobálunk. Nekem sem tetszik, hogy felvonulnak, de azért még nem megyek oda dobálni, meg a főnököt se dobálom meg, mert egy nagyképű majom, és nem tetszik amit művel a munkahelyen

 31. asd Says:

  Leirnád 1-2 mondatban hogy mi a bajod a kuruc.info-val?

 32. thebully Says:

  frances horror:
  pofázhatsz itt óraszám senkit sem fogsz megváltani.
  igenis baj van a emokákkal,köcsögökkel,stb.
  nekünk pedig jogunk van véleményt alkoti.
  mi vagyunk buta,befolyásolható emberek?
  ember,baromságaidat honnan szeded?
  potenciális napiköcsög jelölt vagy.

 33. ILOVENAPISZAR Says:

  I LOVE NAPISZAR!!!

 34. napiszar: kit érdekel? Says:

  elég szomorú. sajnos a szólásszabadság korában így mükődik. a tárhely szolgáltató, nem cenzúrázhat, nem erkölcsgazda. a pénznek meg senki sem az ellensége.

  sajnos a napiszar egy utolsó hányadék oldal, nyilván beteg, valamilyen szinten mentális problémákkal küzdő emberek szerkesztik.

  de nem lehet ellene mit tenni. a szomorú az egészben, hogy sok a befolyásolható gyermek látogató. így kitermel egy még betegebb populációt.

  az internet cenzúrára mindeféleképp szükség lenne. de jogilag egyenlőre, -tartok tőle, hogy soha- nincs megoldás.

  és megértem az swi-s fickót is, megértelek téged is, csak a napiszarosokat nem értem meg.

  a tartalomnál szánalmasabbak a szerkesztők.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s