Egy újabb vélemény a Napiszarról!

by

Kedves Emberek

Nagyon szórakoztató, ahogy egymásnak ontjátok az észt (és ebbe minden oldal belefoglaltatik.) De lássunk néhány tényt:

Vikár Gyuri bácsi megmondta, a serdülőkor tele van szélsőségekkel, amikor az identitás kialakul. Ez a természetes személyiségfejlődés része. Sőt, erre szükség van ahhoz, hogy egészésges, kiegyensúlyozott felnőtt egyének legyenek. (Amennyiben nem így történik, arra is van példa, ajánlom mindenki figyelmébe Marcia identitásállapot paradigmáját.) Ezt a “serdülőkori krizist” mind átéljük, ki így, ki úgy. Mindenki megtalálja a maga útjait a lehetőségeihez mérten. Továbbá tény az is, egy serdülő önmagát már nem a szüleihez viszonyítja, nem bennük keresi a példát, hanem a kortárs kapcsolataiban, csoportokban, azokon keresztül definiálja önmagát. Ennek a kornak a legnagyobb feladata annak a megfejtése, hogy ki vagyok én? Ez általában 18 éves korig tart. Utána már kialakul a személyiség, onnan már csak “csiszolni” lehet rajta, de alapvető beállítódásainkat magunkkal visszük.

kotonláw

Tény, hogy az emberek szeretnek röhögni a másikon. És egy serdülő korosztályban nem csak a csoporthoz tartozás adja meg a közösségi élményt és a társas támaszt, hanem az is, hogy a többi csoportnál jobb legyenek, vagy azt legyőzhessék, esetleg azon felülemelkedjenek. Ebbe beletartozik a másik kortárs szubkultúra cikizése, teszem azt a napiszaron. Aztán persze megy a torzsalkodás a különböző nézetek között, és minden oldal hevesen védi az igazát.

Tény, hogy a melegek is tudnak azért tenni, hogy a társadalom megvesse őket. Itt a többségi hetero társadalom szándékos provokálására kell gondolni. A szexualitás helye mindenkinek a “saját hálószobája” és nem az utca vagy egyéb közterület.

Tény az is, a Szülők taposnak, mennek, igyekeznek gazdasági jólétet teremteni, de ez nem az a jóllét amire igazán szükség lenne. (Mert a két “l”-es változat magába foglalja a szociális, kulturális…etc javakat is, amiben igazán fontos helyet foglal el Családok egysége, amelyek javarésze napjainkban diszfunkcionálisan működnek. Ami elég elszomorító, mivel a társadalom alapköve a Család.) Szóval a Szülőknek nem jut idejük és energiájuk porontyaik nevelgetésére, vagy ha jut, az is vagy felszínes, vagy már elkésett vele.

napi-bart

Nem akartam okoskodni, de már nagyon régóta bennem volt, hogy ezt megosszam Veletek. Az a meglátásom, hogy minden háttérinfo. nélkül dobáljátok egymást sárral anélkül, hogy egy kicsit is értenétek a másikat. Nagy szavak repkednek a mondatokban, de a tolerancia mellé az empátiát is odabiggyeszteném. Az elfogadás nem csak arról szól, hogy engem fogadjanak el és ezért harcoljak, hanem arról is, hogy másokat – akkor is, ha éppen negatívan állnak hozzánk – elfogadjak. Mert ha eleve támadóan lépek fel azok irányába, akiktől várnám az elfogadást, akkor én sem leszek jobb náluk és eleve agresszív interakcióra kérem fel őket. (Avagy játszmára. Ha így jobban tetszik.)

Még sok mindent le lehetne írni a témával kapcsolatban. Frances Neked már így is lógok egy levéllel a halállal kapcsolatos írásodhoz… De úgy érzem, így is elég sokat írtam s remélem átmegy az üzenet. Ha meg kellene határoznom, hogy melyik oldalhoz tartozok, akkor maradnék a semleges területeken Svájc zászlaja alatt. :)

Szerző: Ninares

Blogcíme: Katt IDE

Reklámok

Címkék:

7 hozzászólás to “Egy újabb vélemény a Napiszarról!”

 1. siegfried Says:

  a poszt elejével egyet értek, ezért lenne fontos, hogy ezeket a gyerekeket más nem az iskolában elkapják! és vmi példát mutassanak neki.

 2. Maigeneráció Says:

  Én erre az egész napiszaros témához fűznék pár szót és magárol az emós irásaitokrol. Sokszor azt látom, hogy azt tartjátok felháborítónak, hogy a napiszar olyan képeket és videókat használ fel ami nem az ő tulajdona. De kérem…milyen képeket és videókat használ fel? iwiw, myvip, youtube. Ez a három az mely az oldal tartalmát adja. Röviden ha egy ember felrak egy képet vagy videót az oldalra azza válalja azt is, hogy azt letölthetik. jah, és ne hasonlítgasuk a napszart a piratebay hez mert az illegálisan szerzte meg tartamát melyet közétesznek. De a napiszar nem illegálisan szerzi be ezeket a videókat és képeket. Az pedig igaz, hogy a mai fiatalság elképeztően befolyásolható, de ne mondjunk már olyat, hogy a napiszar uszít és haragot gerjeszt. Én egy olyna írást nem láttam, hogy a meleg felvonuláskor menjünk dobálni. Pedig ahogy olvastam elég homofóbnak tartod az ldalt és annak szerkeztőit. Röviden ahogy írtad ha vaaki nem szeretiu nem nézi. Így hát te is tégy így és ne akarj már változtatni a világon mert úgy se tudsz…bár amennyire magasan egoistának tartod magad még el is hiszed…a másik..Látam azaz olvastam az emós írásodat melyben jelmzed a haradik generációs emóst. Hát mit nem mondjak…mit képzelsz…hogy írhatsz olyat, hogy csak az ítélhet aki tanulatlan….normális vagy….szószerint leparasztoztál minden olyan embert aki nem azona véleményen van mint te….a másik….Ha jol tudom nagy barátod aza Hoole (vagy micsoda) gyerek….ő ha mondahtni gondolom ő egy ilyen 3. generációs emó….aki toleráns, elmélkedő, világbkét szerető ember…..NAH PERSZE…múltor láttam egy videót a “napiszaron” ahogy Hoole a bizonyítvűányát megkapván ment hazafelé és ezt kamerával felvette. Ezzel nem is lenne gond, elvégre ki mennyire egós leszarom…De az, hogy ennyit káronkodni én embert még nem láttam egymagában…közben persze magasan dícsérte maghát, hogy mennyire jó lett a jegye bár most rosszab mint tavaly, ezt persze folyamatos káronkodással kísérve…aztán beszél a cigiről hogy ő milyet szív….Nah, ha a napiszar befolyásolja a fiatalokat akkor ez nem? Nem azért rosszak a fiatalok mert a napiszart nézik, hanem mert titeket néznek….igen titeket….titeket fiatalokat akik a nyíltutcán egy kamerába káronkodtok és cigiztek…

 3. Frances Horror Says:

  Maigeneráció
  Ezt a kommentárt meg kell tartanom, hogy lássák milyen sötét emberke vagy :d és még olvasni sem tudsz 😀 Pont tökéletes vagy napiszar olvasónak!

 4. Gyuuu Says:

  már ne haragudj, de miért lenne sötét? Azért, mert nem azt gondolja, amit te?

 5. Igen Says:

  Én nem tartom valószínűnek, hogy engedélyt kértél a napiszartól hogy a védjegyükkel ellátott képeket itt közzétedd.

 6. Basszon meg a kurvaélet Says:

  basszad meg amgad hoolieval együtt, ugyanolyan degenerált buz barom vagy mint az a férfi nemre szégyent hozó mocskos faszrágó, az összes ilyen nyomorékot ki kéne telepíteni egy külön kis szigetre hogy baszhassság egymást seggbe, vagy bebaszni a valóvilágba, mondjuk egy harmadik világbeli országba ahol a kajáért megy a üzdelem nem pedig azért hogy ki tud több seggbebaszást szerezni hoolietól. Grat buzi faszkalap, csókoltatom az anyádat hogy ilyen nyomorékot nevelt fel!

 7. Anti-napiszar Says:

  A közösségi portálok nem kötik meg a képek megosztóinak kezét abban, hogy a képhez fűződő szerzői jogaikat hogyan érvényesítik. Jogilag a napiszar szerzői jogot sért, iparszerűen, anyagi haszonszerzés miatt.

  A közösségi portálok szabályzata valóban tartalmaz egy ,mentesítési nyilatkozatot’, de az csak annyit köt ki, hogy magát a közösségi portált (myvip, iwiw) nem lehet felelősségre vonni azért, hogy miért nem vigyázott a képre. A Magyar Postát sem perelhetem, ha fenyegető levelekkel zaklat egy őrült.

  Azonban a mentesítési nyilatkozat nem vonatkozik a képekkel visszaélő ,,harmadik személyre”. Mint ahogy a Magyar Posta sem titlja meg, hogy magát a zaklató őrültet miért ne perelhetném.

  Toleranciát azért lenne nehéz a napiszar iránt tanúsítani, mert a magán e-mail-eket is kiteszi, olyan sok személyes adattal, ahogy csak tudja. Százszorosan rúg bele az áldozatba. Ebben már van valami betegesen perverz szadizmus.

  Amerikában volt már részben hasonló ügyből öngyilkosság. A napiszar semmiért nem vállal felelősséget, olyan dolgokkal játszik, aminek nem látja a végét, beláthatatlanok is lehetnek. Még ha érezhetek is részvétet egy képtolvaj iránt, de egy pedofil szadista bácsi iránt miért érezzek részvétet? A napiszar mindkettő egyszerre. A serdülők internetes zaklatásából húz anyagi hasznot. Öngyilkosság esetén mit tenne? (Ld. Megan ügy, USA). Annyit mond, ,,bocs”, és fizet egy pofa sört?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberbullying

  http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_of_Megan_Meier

  A jogi részletekkel most nem akarom szétoffolni ezt a topicot, ezért a jogi részleteket ide írom, a saját wikimre:

  https://sites.google.com/site/antinapiszar/project-definition

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s