Anti Fitness Club koncert, és a múlt kor!

by

Ezt a cikket ajánlom Hopa Panic, Kiss Domán, Exacth Pradox, TomInsane barátaimnak, mivel úgy érzem, ők képesek arra, hogy ezt megértsék.

Elérkezni látszik a nagy nap amikor a végre minden rajongó kézhez kaphatja a limitált szériás albumát az Anti Fitness Club zenekarnak, mely egyben tartalmazza a lemezbemutató koncertre a belépő árát is. Nem túlzás azt állítani, hogy lassan nyolcadik születésnapját ünneplő banda kis hazánk egyik legkedveltebb együttesévé vált az elmúlt egy évben. Köszönhető ez annak, hogy tehetségesek, jó zenét játszanak, és nem utolsó sorban jó helyen voltak jó időben. Gondolok itt ara, hogy napjainkban a legnagyobb irányzat melyben a fiatalok kifejezik magukat az EMO és SCENE.

A kilencvenes évek elején volt egy hasonló stílus ami hatalmas divatot teremtett az akkori érzékeny fiatalok körében. Mi ezt DARK-nak neveztük. (Itt kell megjegyeznem, hogy annak idején és most sem jártam utána eme stílus pontos definíciójának, ezért ez a cikk egy fantazmagória, mely az én akkori társaságom életérzéseit írja le.)

Nézzük akkor milyennek tűnt ez az irányzat. A Fő zenei képviselője a CURE nevű angol zenekar volt. Az együttes legkiemelkedőbb személyisége, az énekes gitáros Robert Smith volt mindenki példaképe. Mindig fekete ruhában lépet színpadra, a haját is feketére festette, és nem hiányozhatott sosem a szájrúzs az ábrázatáról. És hogy miről énekeltek? Ez benne a legérdekesebb, pontosan arról amiről a mai EMO zenekarok. De nem ez volt az egyetlen hasonlóság, a mai stílushoz képest. Baráti társaságomnak és jómagamnak azokban az időkben valóban világfájdalma volt, és igenis vagdostuk az ereinket (és nem szégyeltük!). Hogy miért? Elmagyarázom. Mert ezzel vezettük le a feszültséget ami bennünk volt. Ma már bután hangzik, és talán mindenki nevet rajta, de több esetben így próbáltuk a barátnőnket is visszaszerezni. Érdekes módszer volt, de mi akkoriban nagyon komolyan gondoltuk, és általában működött is, a szeretet lány visszajött hozzánk, mert ö is így érzet mint mi.

The Cure

The Cure

The Cure: Just Like Heaven (Youtube)

A legfontosabb részét az életünknek azokban az időkben egymás szeretete tette ki. Nagy ellensége volt mozgalmunknak az akkor még kis létszámú ám de agresszív csoportosulás a Skinhead-ek.

A magyar zenei vonalat azokban az időkben a következő zenekarok képviselték számunkra:

F.O. System (Fuck Off System) mely akkoriban már alig alig létezett. Ezt a bandát hivatott felváltani a Sex Action nevű zenekar, mely Zana Zoltán (későbbi művész nevén Ganxsta Zolee) első együttese volt, ahol még közel sem jutott fő szerephez, mivel akkoriban a fiatalok Mátyás Attiláért rajongtak.

Kedvenc helyünk a 8. kerületben leledzett, egy alternatív Club, a neve Fekete Lyuk. Itt mindenki összegyűlt, ki az underground híve volt, rengeteg stílus képviseltette magát. Botrány akadt néha, de nem túl sok. Az élet hétvégén zajlott igazán, ám hétköznap is sokszor lejártunk oda, és mindig remekül szórakoztunk. Az akkori menő külföldi Dark, Underground, Punk zenekarok szinte kivétel nélkül ott léptek fel ha Magyarországra látogattak. Néhány éves működés után az akkori kormányzat betiltotta és bezáratta ezt a helyet. A Fekete Lyuk folytatása a „Tilos az Á” nevet viselő club lett, mely később átalakult, ezután ezt is megszüntették.

Fekete Lyuk

Fekete Lyuk

Röpködnek gondolataim. Korán érő gyermek voltam, és részt vettem 1989-ben az első sziget rendezvényen ami azt hivatott ünnepelni, hogy az utolsó Szovjet katona is kivonult hazánkból. Nos röviden ilyen volt az élete a ’90-es évek elején egy magam fajta kiskölyöknek.

Kanyarodjunk vissza napjainkba.

AFC FLYER

Anti Fitness Club lemezbemutató koncert: 09.11.06. Wigwam. Mindenkinek jó szórakozást kívánok, és sok sikert a zenekarnak.

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 hozzászólás to “Anti Fitness Club koncert, és a múlt kor!”

 1. Stan Starr Says:

  Én is hasonló sikereket kívánok a zenekarnak!

  Nahát, ez a bejegyzés tele van nosztalgiával. Imádom az ilyesféle gondolatokat. Szinte átélem bennük az eseményeket. Te sem unatkoztál “kiskölyökként”! 🙂

 2. hopapanic Says:

  “Ma már bután hangzik, és talán mindenki nevet rajta, de több esetben így próbáltuk a barátnőnket is visszaszerezni. Érdekes módszer volt, de mi akkoriban nagyon komolyan gondoltuk, és általában működött is, a szeretet lány visszajött hozzánk, mert ö is így érzet mint mi.”

  Ez a mondat nagyon jóra sikerült!
  Sose gondoltam volna,hogy te is ilyen voltál mint mi.
  A cure együttes a nagybáttyám kedvence volt akkoriban és a szüleim Mindig azt mondják,hogy ő is olyan volt mint én most(kitűnt a sorból)

 3. Domsleepless Says:

  Köszi,h rámisgondoltál:)nagyon jóra sikeredett:)
  bár én ezt a scene scénát mindig is hülyeségnek tartottam!
  a helyünk alap h az 1.sorban!!

 4. tominsane Says:

  enis az elso sorba mennek egy 24 darabos tolyastartoval meg ket vasvillűval illetve egy betonkeverovel . ha mar a tomi gyerek a hajlakktzol nem is kot meg igy biztos lenne a siker

 5. Domsleepless Says:

  hát te mekkora gyökér vagy…Isteni koncert volt!

 6. Etelka Says:

  Gratulálok e kiváló témához. Sok sikert, elmentettem a könyvjelzoim közé.

 7. makietro Says:

  A fotó szándékosan placebo copy? Kár!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s