Twilight 2. – Újhold, New Moon

by

“Stephanie Meyer nagysikerű Alkonyat sorozatának második részében a románc halandó és vámpír között tovább szárnyal: Bella egyre mélyebbre merül a természetfeletti lények világában – így aztán még nagyobb veszélyben találja magát, mint korábban. Bella majdnem tragikus végkimenetelű 18. szülinapja utána Edward Cullen és családja úgy döntenek: a lány biztonsága érdekében elhagyják Forks városát. Ahogy az összetört szívű Bella kóborol az iskola folyosóin, rájön, szerelmét csak akkor érzi igazán közel magához, amikor veszélyben van. Gyerekkori barátja, Jacob Black segítségével felújít egy régi motort, amellyel szabadon kalandozhat. A közösen eltöltött idő meglágyítja Bella megfagyott szívét, fokozatosan egyre közelebb kerül Jacobhoz a titokzatos Quileute törzs tagjához, akinek szintén megvan a saját, féltve őrzött titka.”

A Kritika

Kicsit félve mentem a mamut 3. emeleti hídja felé, bár egyre több fiatal fogad el, és érti meg nem hétköznapi gondolkodásomat, no de mégis, egyszerre ennyi? Már a gondolat is riasztott. Mikor odaértem a megbeszélt helyszínre, már sokan várakoztak, néhány ember, kit ismertem, örömmel üdvözölt, viszont én is őket. A Jegyosztás elkezdődöt. Néhány perc múlva a helyi biztonsági szolgálat, kiket egyszerűen bunkóknak is nevezhetnék, ott termett, és közölte velünk: – Menjünk ki az üzletházból. Ezen mélységesen meglepődtem, és fel is háborodtam. Tudattam velük, hogy márpedig nem megyünk, mivel mozijegyünk van és nehéz lenne az utcáról nézi a filmet, melyet egy teremben vetítenek. A nem túl intelligens, (bár ha jól meggondolom inkább sötét buta iskolázatlan embereknek nevezném őket) ám de hatalom mániás örök, ezt nem voltak képesek megérteni, és ordítozásba csaptak át, majd fenyegetőzésbe. – Takarodjatok innen mocskos suhancok, mert agyon verünk titeket, és efféle szidalmakat vágtak a fejünkhöz. Mivel senkinek nem hiányzott a balhé, ezért aki már készhez kapta a jegyét, elindult a mozi előtere felé, de az agresszív és egyben értetlen, értelmetlen biztonsági őrök, utánuk eredtek, és további szidalmakat zúdítottak a békés fiatalokra, kik jogosan tartózkodtak ott. Akkor eldöntöttem, panaszt teszek a mamut üzemeltetésnél, mert ez az agresszió túl ment minden határon.

Hatalmas sor állt a pop-corn-ért, de szerencsémre volt ismerős (Martin), ki épp akkor kérte a mozis nassolni valót az eladótól így jómagam, nem túl korrekt módon odaálltam mellé és megvettem a szokásos óriás pop-cornt és a Cola-Lightot.

Egy egész szektor volt a miénk. Hoolie Scene segített kiválasztani, a helyet, és mondhatom remek döntést hozott. A Terem elsötétült, és elkezdődött a vetítés.

A film első része kicsit vontatottra sikerült. Mondhatjuk úgy, túlzásba vitték a romantikát, és talán azt a kevés kis történést mely lehetőséget adott volna, arra, hogy a nézőknek izgalmat okozzon, túlzottan lerövidítték. Nem lepődnék meg, ha a film első harmadára más kritikusok az „unalmas” jelzőt akasztanák. No de túlvoltunk rajta, és mint a könyvben, bekövetkezet a fordulópont, az akciódus, középső rész, melyben színre lépett a vérfarkas falka. Szerény személyem nem pont ilyennek képzelte el ezeket a teremtményeket, mivel olyan benomást keltettek bennem, mint ha egy hatalmas, oroszlán, kutya, farkas, és nem utolsó sorban (ne lepődj meg rajta) elefánt keeverékét véltem volna felfedezni, a borzalmasan kivitelezett, élettelen grafikai, csoda állatokban. (később már megszoktam őket) A végső kibontakozás, azonban számomra lenyűgözőre sikerült. Az ősi család a Volturik szentélye, és maguk a karakterek számomra tökéletesre sikerültek. Lenyűgöző látványos és hangulatos, mellyel illetni tudnám őket. És talán ez a rész volt az, mely feledtette velem, a film elején elkövetett baklövést, melyet egyszerűen unalmasnak neveznék. Úgy érzem akinek az előző rész tetszett, annak mindenképp látnia kell ezt is, mivel majdnem felveszi a versenyt a nagy kultusz filmmel.

Értékelés:
Történet: 4
Látvány: 3
Szereplők: 4
Zene: 4
Műfajában: 3

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 18
72%

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , ,

12 hozzászólás to “Twilight 2. – Újhold, New Moon”

 1. csoopie Says:

  a film nekem nem tetszett de a társaság nagyon jó volt^^
  köszönjük hogy ott lehettünk
  üdv: csipi
  http://beedyandcsipi.wordpress.com/

 2. Döncsee Scene Says:

  Nemértem szerintem nagyon jó fil lehet én még nem láttam de nemvágom miértkell fikázni megfogom nézni énis de az előzetesből itélve gecijófilm lehet és áh hagyjuk:]:S

 3. Filmesztéta Says:

  Azért nem mondjuk olyat, hogy kultusz….mert ez nem az….általános romantikus film a vámpír tematikába építve. Az alkonyattal mindíg az volt a gond, hogy nem akar igazán kibontakozni és, hogy nincs meg benne az az igaz vámpír mélységek. Jó az elfojtott ösztönöket mondjuk jól érzékeltették, de nekem több kell ahhoz,. hogy elhiggyem mennyire is fenevad tud lenni a főszereplő srác. Röviden zavart az, hogy nincsenek benne horror elemek ami ehhez a témához elengedhetetlen. Túlontúl tiszta a kép. Egy előzőben már írtam, hogy egy igazi vámpír film nem ilyen….Így én megint csak ajánlani tudom az Engedj be! című svéd filmet. Ami iagzán mondhatja magáénak a kultusz szót. Van benne dráma, romantika és horror és ezek keveréke olyan végeredményt eredményez amiben nincs amerikai giccsparádé és száraz cukormáz. Tehát aki igazi romantikus vámpír sztorit szeretne látni az Engedj be! a neki való választás.

 4. Stan Starr Says:

  Kívülállóként úgy érzem korrekt az értékelésed. Bár nem láttam a filmet, meghoztad hozzá a kedvem! (L) Talán majd megnézem…valamikor! 🙂

 5. MR-Teen MaskoT Says:

  Jó társoság egy szerintem unalmas és rossz filmen. De mindent összevetve elég jó ki este volt =) Úgy is mondhatnám h bepofátlankodtál mellém =D

 6. Frances Horror Says:

  🙂 Oda szolt a jegyem :D:D Így jártál :P:P:P

 7. MR-Teen MaskoT Says:

  ááá nem úgy hanem a kukoricásra gondoltam most =D

 8. Frances Horror Says:

  ja :D:D amúgy beraktam a blogajánlómba a blogdat 😀

 9. MR-Teen MaskoT Says:

  ohh milyen megtisztelő =D Köszönöm ^^

 10. Frances Horror Says:

  Hihi 🙂 tökjó :DD e állat vagy :d ez alap dolog te :):)

 11. MR-Teen MaskoT Says:

  Ohh kezdem már érteni, akkor nem köszi! ×D

 12. vanika Says:

  (H)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s