Dolgozz, ne sztrájkolj ha BKV.-t akarsz! Avagy nyílt levél a sztrájkolóknak.

by

Napról napra egyre jobban meggyőződök arról, hogy ami ebben az országban folyik, az épp eszűség határát rég átlépte. Kis hazánk romokban hever, államadóságaink az egekbe emelkedtek, és a polgárok is úgy döntöttek tovább rontják a helyzetet. Aktuális téma épp a BKV sztrájk. Kezdődött ez január másodikával, mikor a járművezetők, úgy gondolták, ha egy kis körte ki van égve a buszon, akkor már nem indulnak el szolgálatot teljesíteni. Az embereket elfelejtettétek erről értesíteni, persze gondolom, őket sem érdekel semmi a maguk hasznán kívül. ezálltal rengeteg polgár el sem jutott a munkahelyére, vagy ha igen, akkor több órás késéssel. Az egész országban mindenki áldozatokat hoz, mindenki kevesebb pénzt tud hazavinni, ezáltal mindenkinek kicsit szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat. És pont a BKV busz sofőrök, kik átlagosan havonta bruttó: 259 000(!) Ft-ot vehetnek fel, ők csinálják a fesztivált? Felháborító! És mindezt miért? Mert némi nemű minimális fizetés feletti juttatást meg szeretnének vonni tőlük?

Baracka BKV

De uraim! Ezzel a járandósággal luxus körülmények között lehet élni, pont önök gondolják azt, hogy nem kell beszállni a közös teherviselésbe? Ki fizesse ki az önök részét, melyet mind beteszünk a nagy kalapba! Egy szerencsétlen dolgozó, ki egész hónapban nem visz haza 90 000 Ft.-nál többet, vagy egy kisnyugdíjas, kitől már elvették a 13. havi nyugdíjat is? Képzeljék el kedves sztrájkolók, és felbujtók, van olyan öreg, ki havonta még  50 000 forintot sem kap. Gondoljanak bele, neki mennyit jelenthetett az a 13. havi kiegészítés, melyet már nem kap meg. Önök kérem szépen, dőzsölnek a túlzott fizetésből, csak azért mert megtehetik, mert visszaélnek a hatalmukkal. Egyet vegyenek, figyelembe kérem! Amit tesznek a jövőjükre is kihathat, tovább kell látni az orrunknál is. Könnyen elképzelhető, hogy később a bíróság az önök cselekedetét, elítéli, és a BKV vezetői, elbocsátják önöket állásukból, és huss, vége is mindennek. Nem tudják tovább terpeszteni a hatalmas elhízott valagukat a jól fűtött sofőrülésben. Akkor már késő lesz elgondolkodni azon, hogy talán ezt nem kellett volna. De megérdemlik, ebben biztos lehet mindenki, aki ebben részt vett. A szolgáltatás ezért a hatalmas fizetésért (ismételten leírom, átlagosan 259 000 Ft.) melyet megkapnak, színvonaltalan.  Nézzük csak az önök viselkedését! Menetrendet nem tartják be, és itt nem a forgalom okozta dugókra gondolok, hanem az indulási időkre. Akár 5-10 perccel előbb vagy később indulnak, de nem egy esetben előfordult már, hogy 25 perccel később. Az ember, ha lohol a BKV jármű felé, az orra előtt becsapják az ajtót, és látom a gúnyos mosolyt az arcukon. Láttam már olyat is, mikor a mankóval leszálló utasra csukta rá  a tisztelt nagybecsű BKV sofőr az ajtót, aki a földre zuhant. A sofőr leállította a buszt, és mire meredő nagy picsáját kiemelte az ülésből majdnem másfél perc telt el. Addig mit csinált a tisztelt kollegájuk, talán gondolkodott, vagy a tükörből figyelte hátha felpattan a szerencsétlen féllábú a mankóval és tovább biceg! Persze nem történt meg, és kénytelen volt felsegíteni, bár inkább csak asszisztált, a megmozdulni sem képes zsíros valagú BKV-s. Az utasok ugráltak le és segítették fel a szerencsétlent. A trehány sofőr, még elnézést sem kért tőle. A Zebrán önök sosem adják meg a gyalogosnak az elsőbbséget, gondolom, az erősebb kutya baszik elve miatt. Ha mégis valaki lemer lépni, elküldik az édes anyjába.Eme viselkedésük után uraim, még van pofájuk panaszkodni, és óriásplakátokon hirdetni „Jobb lesz, ha utálod a BKV-st?.” Ne lepődjenek meg kedves uraim, ha önök is a polgárok állttal hasonló elbánásban részesülnek, mint amilyenre önök rászolgálnak. Egy két nyakleves nem a világ, majd meglátják, vagy esetleg ne legyenek mérgesek, ha valaki szembe köpi önöket.

Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában 2010. január 11-én (1. rész)

Elég az indulatokból, nézzük a konklúziót.  Ezek a meggondolatlan cselekmények, semmiképp sem viszik előre az országot, hanem még jobban a mélybe taszítják. Felszólítom önöket, végezzék el rendesen a munkájukat, és azután követelőzzenek csak. Semmiképp se merjék nekem azt mondani ezen túl, hogy önöknek rosszabb, mint másnak! 259 000 FT. bruttóban havonta a magyar átlagfizetés több mint dupláját teszi ki. Közlöm önökkel a BKV.-nak semmi pénze, így nem is tudnak megegyezni a zsarolókkal. Dolgozz, ne sztrájkolj ha BKV.t akarsz!

Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában 2010. január 11-én (2. rész)

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , ,

17 hozzászólás to “Dolgozz, ne sztrájkolj ha BKV.-t akarsz! Avagy nyílt levél a sztrájkolóknak.”

 1. meerval Says:

  Teljesen jogos! Ezt a cikket el kéne küldeni a BKV-nak, kíváncsi lennék a válaszukra… Inkább az utasoknak kéne sztrájkolni! XD

 2. Rajnoha Bánk Says:

  Szerintem újra kellene gondolnod ezt a bejegyzést, több helyről informálódni és akkor kiderülne számodra is, hogy miért sztrájkolnak. Üdv.

 3. Citrom Says:

  Utasoknak kéne sztrájkolni? Bármennyire meglepő Magyarországon még mindig szinte a legjobb a tömegközlekedés. Sokkal jobb, mint a nyugati országokban. Szóval lehet, hogy 70 évesek a buszaink, de egyfolytába mennek. Nézd a HÉVet a Metrót, Kombinó/villamost, mindegyik megbízhatóan jár…
  A vezetőséggel van baj, de ez már más történet

 4. gordy888 Says:

  Szerintem máris jobb lenne a helyzet a BKV-nál, ha nem osztogatnák azt a sok kib*szott végkielégítést, azt sok milliót és valóbon karbantartanák a retkes buszaikat. Igen többek közt egyes sofőrök ezért is sztrájkolnak, nem csak egy kis körte miatt, hanem, mert pl: beázik a busz, lerohad a váltó, vagy nembír elindulni, mindezeket megtapasztaltam. Milyen érdekes, az a busz típus ami itt pesten többször kigyulladt, másutt tökéletesen üzemel, mert képesek karbantartani…

 5. selma Says:

  Frances, egy tökre nem ide vágó kérdés, de nem tudom máshova: mi a horoszkópod?

 6. Dabu Says:

  259rugó? Egy nagyon régi metróvezető talán kap ennyit. De nem hiszem, hogy a 7es busz sofőre is ennyit kapna. És nehogy azt hidd, hogy ez brutto, ha átszámítod rögtön csak 197 ezer, ami nem sokkal több, mint amit egy átlag szakmás ember megkereshet.

 7. Dabu Says:

  rosszul fogalmaztam ez brutto és nettoban annyi amennyit írtam

 8. Frances Horror Says:

  T Debu!
  Tudom és le is irtam, h bruttó ami valóban nettó 200 000 ezer Ft körül van sajnos nem sokan keresnek ennyit az országban

 9. Dabu Says:

  persze, a segély soha nem lesz annyi, de ne magyarázd már meg nekem, hogy ha valaki heti 5 napi 8 órát dolgozik, nem keres meg minimum 150ezer forintot????

 10. Frances Horror Says:

  Sajnos nem keres annyit, álomvilágban élsz

 11. Dabu Says:

  Ha valaki CSAK 800 forintos órabért kap, heti 40 órára, az 128ezer Ft. Aki ennél kevesebbért dolgozik, az csak magára vethet. Egy sima 5 hónapos tanfolyam alatt megszerezhető szakmával ennél jóval hangsúlyozom, JÓVAL többet lehet keresni. Ezen felül lehet ügyeskedni, lopni csalni hazudni, de az nem az én világom, így nem is tudom mennyit lehetne úgy összeszedni.
  Álomvilágban élnék? Pont te mondod nekem?

 12. lithium Says:

  Dabu:
  Anyukám 25 éves munkaviszony után tanítónői állásban 120 körül keres, és folyamatosan csökkentik. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a mai gyerekek sem olyanok, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Sajnos egyre többet és többet kell dolgozni, kevesebb pénzért.

 13. Dabu Says:

  És nem kap se kajajegyet, sem üdülési csekket, semmi plusz támogatás? 120 netto és annyi?
  Akkor egy tipp: haverom Bridgestonnál, gumit pakol kézzel 320 bruttó. + kajajegy havi 30.
  Ja hogy dolgozni is kell a pénzért? Megesik.

 14. Frances Horror Says:

  Dabu
  De okos vagy egy tanárnő szerinted mennyit dolgozik? (költói kérdés) és te mennyit? semmit apám csak itt osztod az észt mert itt válaszolnak neked de nem komolyan :d te 😀 menny dolgozni szakmunkás

 15. lithium Says:

  Néha kap vásárlási utalványt, de ez tudod hogy megy? Minden csak POFÁRA. Ha szimpi vagy a a főnöknek, akkor kapsz mindenféle pluszt, és a kisujjad sem kell érte mozdítani, más, aki meg meg is érdemelné, lószart se kap. (Én nem piszkálódásnak írtam, csak közölni, hogy például egy pedagógus szarul keres itthon, ráadásul nem is lehet nagyon elhelyezkedni. 🙂 )

 16. Dabu Says:

  Közben már írtam, hogy dolgoztam én is tanárként, csak nem engedte ki ez a “Moderálva”. Pedig semmi sértő nem volt benne se negatív se semmi.

 17. Dodgers Says:

  Abban egyetértek, hogy egyes BKV sofőrök a leírtaknak megfelelően viselkednek, de azért ne essünk át a ló másik oldalára, nem minden sofőrre igaz a trehány/hányaveti stílus.

  A sztrájk oka meg valahol érthető, révén (ha jól rémlik) azért csinálják, hogy ne csökkenjen a fizetésük. Na igen, ebből adódnak a véleményütközések: egyik szemszögből nézve az egyszeri ember mérgelődhet, révén van akinek kevesebből kell gazdálkodnia havonta, mégsem kezd el lázadozni. Másik szempontból nézve viszont valamilyen szinten helyes amit csinálnak. Miért? Legalább nem tűrik szó nélkül az össze-vissza faragást, és hajlandóak tenni érte valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s