Egy harmadik generációs EMO a Toleranciáról!

by

Nem is emberek lennénk, ha nem különbözne a véleményünk. Gyakran vetik rám a tüzes keresztet, miért papolok a toleranciáról, ha nem vagyok az. Ez megér egy bejegyzést mindenképp, hogy felnyissam azoknak az embereknek a szemét a gondolataimról, akik tűzzel, vassal kergetnek egy félreértelmezett frázisba.

Számomra a tolerancia nem egyenlő a hülyeséggel. A gondolataim bár néha kockák, és általában szöges ellentétet mutatnak más emberek érzéseivel, mégis letisztultak, s megfontoltak. Komoly erkölcsi és etikai, normákat tartok be, amikor nyilatkozok valamiről. A saját gondolataim tesznek toleránssá. Ezt úgy kell értelmezni, hogy van egy véleményem, és ha abba belefér az, hogy toleráns legyek akkor megteszem. Sosem fogom bele erőltetni a saját toleráns gondolataimba azokat a dolgokat melyekkel nem értek egyet. Nézzünk erre egynéhány példát, hogy világossá válhasson mindenki számára miket hablatyolok itt össze vissza, vagy még mielőtt rám sütnék az okoskodó bélyeget.

Aktuális példa a BKV sztrájk. Ebben az esetben többször fel lettem szólítva, hogy „legyek toleránsabb a BKV jármű vezetőkkel” Nekem kialakult véleményem van a helyzetről, mégpedig negatív. Természetesen elgondolkodom, és megpróbálom beleképzelni magam az ő helyzetükbe is. Egy mérleg egyik serpenyőjébe elhelyezem az egyik halmazt, a másik serpenyőbe pedig a másik halmazt. A mérleg elbillen az egyik irányba (jelen esetben ez a negatív) és meg is van az eredmény. Ilyen egyszerű.

Nézzük, csak nálam mire lehet ráhúzni a toleranciát (Ezalatt azt értem, hogy mindenkinél máshol van a határ, és mindenki máshogy éri meg ezeket az érzéseket. Nem lehet ezt bekategorizálni. Mindenképp érdemes meggondolnia azoknak, kik örökké ezzel próbálják zsarolni a toleráns embereket.) A Másság elfogadására, a másként gondolkodókra, a kisemmizettekre, a szerencsétlenekre, a kihasználtakra, az emberi jogokért küzdőkre, a színes bőrűekre. A lista nem túl hosszú, de mégis magába foglal egy hatalmas népcsoportot.

Nézzük, most kikkel szemben nem tudok toleráns lenni: Azokkal, kik kihasználják embertársaikat, akik visszaélnek a hatalmukkal, akik igazságtalanul követelőznek, a cigányokkal szemben, a gonosz emberekkel szemben, az acsarkodókkal, a szarkeverőkkel.

Azt hiszem ezzel a bejegyzéssel sikerül talán rendet tenni egy néhány agyban, kik teljesen félreértelmezik a toleranciát, és lassan arra vetemednek, hogy fogadjam el, ha valaki gyilkol.

Itt szeretném még idézni Oscar Wilde-ot, aki ezt írta az életről: (Az idézet a Dorian Gray arcképe című elbeszélésből származik)

“Az élet olyan, mint egy öngyújtó lángja, s én azt javaslom neked, minél nagyobb lánggal égesd.”

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , ,

7 hozzászólás to “Egy harmadik generációs EMO a Toleranciáról!”

 1. Dabu Says:

  Szóval addig vagy toleráns amíg gondolod, és azokkal akikkel Te gondolod…

  faja

 2. lithium Says:

  Az egy dolog, hogy tolerancia így meg úgy, de mit teszel az általad felsorolt dolgok érdekében? Mert ez így csak lóg a levegőben 🙂

 3. Jani Says:

  Milyen az a harmadik generációs mit jelent ez pontosan?

 4. Jani Says:

  Csak azt nem értem, hogy a promote tolerance es képről hol vannak a héberek?….jah, hogy ők csinálták a képet az más!

 5. bravo Says:

  Jani te olyan buta vagy… Ha ráteszed a zsidókat, akkor ennyi erővel rá kéne a keresztényeket, római katolikusokat, buddhistákat, stb stb. Vagy te is olyan begyepesedett-agyú vagy, hogy az 50 éve történtekben hiszel és az éltet? pff…

 6. Chris Deviant Says:

  Én valamelyest egyet értek Francessel, hisz ha belegondolunk, akkor ha mindenkivel szemben toleránsak lennénk, egyből ki lehetne engedni a bünözőket és az őrülteket a börtönből, hisz ők is csak egy picit mások. Más dolog a gonosz és elitélendő dolgokat nem tolerálni, hisz kétlem, hogy van olyan ember, aki szó nélkül eltűri, ha kihasználják.

 7. Ninja Says:

  bravo nekem inkabb te tunsz butanak, valoszinuleg ugy ertette hogy ha mar az oregek rakerultek akkor ennyi erovel…na mindegy lehet ez neked magasropti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s