Interjú az És Én Mit Szóljak?! (EEMSZ) együttes front emberével 2. rész

by

Frances Horror: A rendszerváltozás ép csak véget ért, de még mindent nem lehetett elénekelni, elmondani. Emlékszem néhány évvel korábban még zenekarokat börtönöztek be egy-egy szókimondó szövegért. Talán te is hallottál a Mosoly vagy a CPG együttesekről. Nos, az elsőnek említett bandát dutyiba zárták a „Cigánymentes övezet” című nótáért. (Mielőtt valaki félre értené nincsenek bennem antiszemita gondolatok, ez csak a valóság, mely megtörténhetett a kommunista rezsim uralkodásának idején) Véleményed szerint van párhuzam a mai, és az ős Punk irányzat között?

Robi: Természetesen van párhuzam. Ha meghallgatsz egy Sex Pistols -t, egy New York Dolls –t, egy CPG –t akár és utána meghallgatsz egy mai skate punk vagy akár pop punk együttest ott van a párhuzam. A sláger a régi csak újabb változatban.

És Én Mit Szóljak?!

Frances Horror: Már majdnem 14 éves voltam, mikor egy Punk társaságba keveredve, egy zenekar énekese lettem, mely főleg Mosoly, és CPG slágereket adott elő. Annak idején a Fekete Lyuk nevű szórakozóhelyen, megismerkedtünk Grand Pierre Attilával (Vágtázó halottkémek énekese, kivel manapság is szoros baráti kapcsolatot tartok fent.) ki nagyon hamar meggyőzött arról, hogy nincs nekünk szükségünk a börtönre és hagyunk fel ezzel a zenével. A tanácsát azonnal megfogadtuk, és úgy érzem jól tettük. Viszont mivel zenei képzettségünk alig volt, továbblépni nem tudtunk, és így vége is lett a zenekarunknak. (Véleményem szerint, minden ifjú életében bekövetkezik az, hogy zenei babérokról áhítozik) Neked viszont sikerült! Véleményed szerint, mi az, amiben többet tudtál nyújtani, mint a többi lelkes, ám de nem sikeres kezdő?

Robi: Nagyon sokat segített áprilisban elhunyt Édesapám. Ő is zenész volt a Tengs-Lengs nevű zenekar alapítója és gitárosa. Elsősorban ez. Aztán az nagyon sokat számít, hogy ki mennyire lelkes és mennyire gondolja komolyan ezt az egészet. Mi teljes mértékben komolyan gondoljuk. Nem tervezzük, hogy majd ebből fogunk megélni, mert köztudott hogy ma Magyarországon az ember akkor él meg a zenélésből, ha eladja magát, és még akkor se biztos. Sajnos nem kevés ilyen zenekar van Magyarországon. Nem neveznék meg senkit.

Frances Horror: Evezzünk kicsit más vizekre is. Rohanó világunkban, egyre nagyobb divat, bármi áron érvényesülni. Már nem hallgatjuk meg egymást, nem figyelünk arra, hogy másnak ne okozzunk rosszat, sok esetben az egyetlen cél, a sajátunk, és ennek érvényt tűzzel, vassal szerzünk. Én nem tartozom ezen emberek közé. Sokkal jobban szeretek adni, mint kapni (persze ezzel sok esetben visszaélnek) öröm látni az emberek arcán a mosolyt, a boldogságot, amikor meglepem őket valamivel. A gondolkodásom egyik meghatározó motívuma a „tolerancia”. Úgy érzem, ha valakiben ez nincs, meg nem lehet boldog. Mi a véleményed a „toleranciáról”?

Robi:Teljes mértékben tolerálok és tiszteletben tartok minden faji, nemi vagy más stílusilag behatárolt embert. Szerintem nem az számít, hogy ki milyen stílus vonalat követ, nem az számít kinek milyen a bőre színe, hanem csak az az egy hogy mi van belül. Az alma is lehet szép és piros, ha belül mégis a kukacok rágják a rohadt húsát.

Holnap 23 órakor folytatjuk…

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , , , , , , ,

Egy hozzászólás to “Interjú az És Én Mit Szóljak?! (EEMSZ) együttes front emberével 2. rész”

 1. Skaballeros Says:

  “Nos, az elsőnek említett bandát dutyiba zárták a „Cigánymentes övezet” című nótáért. (Mielőtt valaki félre értené nincsenek bennem antiszemita gondolatok, ez csak a valóság, mely megtörténhetett a kommunista rezsim uralkodásának idején) ”

  Nem kukacoskodásból, de az antiszemitizmusnak nincs túl sok köze a cigányokhoz…

  Wikipédia:

  Az antiszemitizmus (szó szerint: szemita-ellenesség) rendkívül bonyolult jelenség, mely mint fogalom több különféle szellemi áramlatot – hitet, filozófiát, gondolkodás- és cselekvésmódot, attitűdöt és ezeknek alapjait – foglalja össze. Az antiszemitizmus követőjét antiszemitának nevezik ennek a kifejezésnek a használói.

  Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják.

  Üdv

  Skaballeros

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s