Véleményem a tanulatlan buta emberekről, és a szarkeverőkről!

by

Sokat változott a világ az elmúlt tíz évben. A Butaság azonban egyre jobban terjedőben van. Betudható ez a nagy szabadságnak, mellyel nem tudnak bánni az emberek. Gondolok itt többek között arra, hogy már nem divat iskolába járni, bár a törvények szerint minden 18 élet évét be nem töltött gyermek tankötelesnek minősül, viszont ezt érvényesíteni kis hazánkban szinte lehetetlen. Nem vagyok híve az erőszaknak, de kicsit túlzásnak tartom, hogy a szülő nem csavarhat le egy nyaklevest a gyermekének, ha már más lehetőség nem marad arra, hogy az iskolába bekényszerítse. Nem minden ember egyforma képességű, ezért a gondolataik is mások. Magamról tudom milyen nehéz is bejárni az iskoláéba, főleg akkor ha más gondolatok kötik le az agyamat. Így nem mindenki képes arra, hogy rájöjjön, valójában a műveltség hozza meg hosszú távon az igazi learatható gyümölcsöket.

A buta gondolkodás fő okozója mindenképp a tanulatlanság. Figyelembe kell még venni a jövőképet is, mely csak akkor mutathat pozitív irányba ha gondolatainkat a helyes útra terelgetjük, és ehhez, rá kell ébrednünk újra, csak egy út mi helyes, és ez a műveltség felé mutat.

Ha nyitott szemmel nézünk körül a világba, rájövünk, hogy a beszélni, írni, olvasni alig tudó emberek lehetősége az életben lekorlátozódik. Ezáltal rákényszerülnek arra, hogy a nemzet söpredékévé váljanak. Lopnak rabolnak, prostituálódnak és így próbálják fenntartani magukat. Ez az életvitel azonban egyfelé mutathat csak, ez pedig a törvényes büntetés. Manapság egészen apró bűnökért hosszú éveket kaphat bárki, melyet egy letöltőházban kell eltöltenie. Ha eddig nem volt bűnöző, majd a börtönben azzá válik. És lássuk csak, néhány év és újra egy börtönbe köt ki. Remek jövőkép, és mindez csak azért, mert nem volt kedve tanulni.

A Tanulatlan emberek nagyon sok mindent kihagynak az életben, mik csodálatos élményt képesek nyújtani. Egyik ezek közül az irodalmi élmény, melyet a könyvek nyújthatnak. Mikor olvasok egy szépirodalmi művet a lelkem egész más dimenzióba lép át, felemelkedettnek érzem a gondolataimat, és a világképem is pozitív irányban mozdul el. Ez afféle feltöltődést nyújt számomra. A reménytelenségemet elvesztem, és helyette az élet naposabb oldalát pillantom meg. Próbáljátok ki meglátjátok megéri.

A gonoszságot, az acsarkodást, a mindenkin átgázolást, és a más háta mögött való pletykák terjesztését, (ismertebb, érthetőbb nevén a szarkavarást) szintúgy a tanulatlanság rovására írom. Alapvetően egy művelt embernek eszébe sem jutna ilyet tenni. Ha jól meggondoljuk, azzal, hogy valakinek kárt okozunk, nekünk nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz, mivel egy újabb ellenséget szerzünk magunknak. Továbbá a saját céljainktól is távolabb kerülünk, mivel az emberek kíváncsiak, és nem tudják magukban tartani az úgynevezett „Titkokat”, s mikor elmesélik valakinek, akkor azt általában más szavakkal teszik a saját szóhasználatukat tekintve, és ekkor már másképp hat az eredeti gondolat, és lám lám, vége is. Ilyen módon könnyen kialakulhat harag ellenségeskedés, mely a bosszú meleg ágya. A tanulatlan eberek sok esetben úgy gondolják, az élet egy sakk játszma. Egy dologra azonban nem jönnek rá, hogy ők az élet sakktábláján a parasztok lehetnek csak. Gondolják a csata kimenetelét ők irányítják, és ebben hatalmasat tévednek, hiszen ez a királyok döntésén alapszik. Tapasztalataim szerint, a buta emberek hiszik magukról a legtöbb esetben, hogy okosak, nem is csoda, hiszen nincs eszük, hogy belássák tévedésüket.

A Buta tanulatlan ember problémamegoldó módszere a verekedés. Miután nem sikerült elérni a célját könnyen nyúlnak a tettlegességhez, mely szintén nem működik.

Alapvetően azt tudom javasolni, hogy képezze magát mindenki, forduljon a szépirodalom, és a műveltségek fel, és ha megteszi akkor a világképe is megváltozik, s ezek után nem fog eszébe jutni az, hogy úgy próbáljon érvényesülni az életbe, hogy más emberekről hazudozik össze vissza. Mivel ez sehova sem vezet.

Szerző: Frances Horror

Címkék:

35 hozzászólás to “Véleményem a tanulatlan buta emberekről, és a szarkeverőkről!”

 1. Rescue Says:

  te a tanult emberek táborába sorolod magad?

 2. WhatTheFuck Says:

  Információim szerint neked 6 elemid van

 3. sissi Says:

  Érdekes ez a cikk. Kérdeznék pár dolgot. Szerinted az okos ember az aki jártas a szépirodalomban? Vagy épp elvégzett nem tudom hány egyetemet? És aki nem tanult? Az mind ostoba semmirekellő, mihaszna?
  Szerintem ez nem attól függ hogy ki mennyire tanult, attól még lehet bunkó az embertársaival.

 4. vary Says:

  na egy ujabb bejegyzés ami azt mutatja hohy te azt hiszed felsöbb rendű vagy tévedsz mindenbe valakinek van 3 diplomája mégsem mintapolgár szóval ez nem a szépirodalom kérdése mindig mondod olvassunk ilyet közben temagad is az internet rabja vagy.

 5. Dabu Says:

  mikor változtatták meg a korhatárt 16ról 18ra?

 6. XD Says:

  a tanulatlan emberek…szókapcsolatot akár a cigányokra is cserélhetnénk :’D

 7. Frances Horror Says:

  T. WhatTheFuck!
  Nem egészen sajnos semmilyen elemi osztályt sem sikerült elvégeznem 😀

 8. Frances Horror Says:

  Kedves sissi!
  Igen a tanulatlan ember valóban ostoba jól látod. A Bunkóság nem a műveltségtől függ, de ezt nem is írtam sosem. A Szépirodalomról meg azt irtam, ha azt olvasol akkor egészen új érzések keríthetnek hatalmába. Kérlek máskor figyelmesen olvasd el amit leírok
  Üdvözlettel
  FH.

 9. Frances Horror Says:

  T. vary
  Te egy hatalmas kritikusom vagy és én örülök neki, hiszen ha valaki folyamatosan kommentárokat írogat nekem (még ha negatívakat is) azt jelenti, hogy érdekli amit írok. Sehol sem írtam olyat, hogy a szépirodalom fügevénye az h ki mennyire művelt. Kérlek figyelmesen olvasd el amit írok, s ha valamit nem értesz nyugodtan kérdezz. Várom további hozzászólásaidat is
  Üdv
  FH.

 10. Frances Horror Says:

  t. Dabu
  Úgy emlékszem tavaly

 11. Frances Horror Says:

  T. XD!
  Amikor a cikket írtam eszembe sem jutottak a cigányok. Ezt a cikket egy egész más helyzet váltotta ki belőlem.
  Üdv
  FH!

 12. WhatTheFuck Says:

  Akkor mi a legmagasabb végzettséged?

 13. vary Says:

  és tudod is hogy kivagyok?

 14. Frances Horror Says:

  Perssze!

 15. X Says:

  Elég érdekes ez az egész cikk egy cigányozó, fröcsögő jobbik-kampány fölött.

  Félre ne érts, nem a halmozottan kátrányos helyzetűek népét szeretném védeni, eszemben nincs. Viszont kicsit képmutatónak tűnik. Meg az egész “tolerancia-hadjárat”, és a radikális jobboldali kampányolás.

  Még annyi kérdésem volna, hogy akkor szerinted nézeteltérést mivel kéne inkább rendezni? Valaki pirosnál belémjön hátulról,és nem adja meg a biztosítási adatait, írjam fel a rendszámát, hívjak rendőrt, és várjak fél évet, hogy közöljék, baszhatom az egészet, vagy nyomjam orrba?

  TE melyiket választanád?

 16. vary Says:

  na ki?nyugodtab írd

 17. sissi Says:

  Kedves Frances!!

  Ezeket a kérdéseket azért tettem fel, mert nekem valami hibádzik. Én úgy érzem, hogy általánosítasz, de nagyon. Elolvastam még egyszer a cikket, nehogy azt mondd rám, hogy nem voltam elég figyelmes. Azt (is) vettem ki belőle aki kerülte az iskolát abból csak az emberiség söpredéke válhat. Szerintem ez ilyen formában nem igaz. Elárulok egy titkot, az én családomban is van aki csak a 8 általánost járta ki és a példaképem. Példaképem mert bölcs, többet tud az életről mint bárki más, és olyan emberré szeretnék válni mint ő, mert a szíve és az ESZE is a helyén van.
  A pletykáról meg a szarkavarásról annyit, hogy dolgoztam egy cégnél, és hidd el a több diplomás emberek is képesek a másikon átgázolni és a sárba tiporni, a háta mögött kavarni a szart. Mindezt egy esetleges magasabb pozíció elérése érdekében.
  Az olvasásról meg annyit hogy hidd el én is rengeteget olvasok, és abban egyet értek, amit írtál, mert ha elolvasok egy jó könyvet képes vagyok annyira a hatása alá kerülni, hogy hónapokig rágódok rajta. Volt pár könyv ami szerintem engem jobb emberré tett, elgondolkodtatott, tanított.
  Amúgy már régóta olvaslak, csak most váltottad ki belőlem a közlési vágyat:-)
  Üdv: Timi

 18. Duncan Says:

  Szerintem egy művelt, tanult ember nem állatja magáról, hogy én igen művelt és tanult vagyok. Az érződik az ember beszédéből, kisugárzásából, gesztusaiból.

  Érdekelne a véleményed a következőkkel kapcsolatban:
  – Fentebb azt írtad, hogy a tanulatlanság hosszabb távon bűnözés felé viszi az embert. Mi van azokkal, akik családi körülményeik, anyagi helyzetük miatt nem tudnak továbbtanulni? Akkor elméleted szerint ők bűnözők lesznek automatikusan?A nemzet söpredékei lesznek?

  – Mitől van az, hogy általában a nagyobb társadalmi változások, forradalmak élére értelmiségiek áltak és nem pedig az általad söpredéknek nevezett emberek? Pl.: Jogászokra mindig is szükség volt és általában ők azért tanultak vmit…

  – Máshol meg éppen az általad söpredéknek nevezett tanulatlan parasztság döntött meg korábbi társadalmi rendszereket. Itt akkor mi van?

  – Szerinted a diploma mellé automatikusan kapcsolódik műveltség, kifinomultság, tolerancia?

  -Tanköltelezettséget Hazánkban érvényesíteni szinte lehetetlen?!?!??!? Mi van? Hallottál már az igazolatlanok miatti kötelező szülői és jegyzői értesítésről? Védelembe vételről? Szülők felelősségre vonásáról ezzel kapcsolatban? Pénzbüntetés?

  Az írásod lényegében egy nagyon lebutatított, ovodások szintére lesüllyedt írás. Amiben nagyon kiragadott dolgokat próbálsz általános igazságként, nagyon bölcsen megállapítani. pl.: “A Buta tanulatlan ember problémamegoldó módszere a verekedés. “…..

  Mintha egy csökevényesedett gondolkodású személy írta volna.

 19. Stan Starr Says:

  Nem tudok egyetérteni több tekintetben sem…. De sok mindenben épp neked van igazad..

  Tudnám neked is javasolni, hogy képezd magad. Sokszor kevered például az antiszemitizmust a rasszizmussal (vagy, ha jobban tetszik cigány gyűlölettel):

  – Az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják.
  – A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

  Bár bízom benne, hogy rád (és senki másra) egyik sem igaz!

  (Wiki a barátnőd!)

 20. Frances Horror Says:

  Kedves X!
  A Jobbik kampányért felelős az egyik szerzőtársam. Mivel a barátom és mivel együtt csináljuk ezt a blogot és sokat tett már le az asztalra, ha neki ilyen nézetei vannak akkor írja le és kész nem fogok ebbe beleszólni, még akkor sem ha nem értek vele egyet.
  A Nézeteltérésről annyit, hogy nem értek egyet semmilyen agresszív elintézési formával. Nem anarchiában élünk, hanem egy törvényes társadalomba
  Üdv
  FH.

 21. Frances Horror Says:

  T. vary!
  Te egy olyan ember vagy aki nem meri felvállalni a gondolatait, aki a szürke ködbe burkolózva próbál szurkálódni. egy jellemtelen alak vagy véleményem szerint. Ezért nem is érdekel kiléted! Akárki lehetsz, akire semmi időt nem pazarolok
  Üdv
  FH.

 22. Frances Horror Says:

  Kedves Sissi!
  Köszönöm a kommentárt!
  Üdv
  FH.

 23. Frances Horror Says:

  T. Duncan!
  – Fentebb azt írtad, hogy…
  Természetesen nem feltétlenül lesznek bűnözők és nem is gondolom ezt. Azt irtam, h nagyobb esélyük van rá, és hogy miért azt is leírtam.
  – Mitől van az, hogy általában a nagyobb társadalmi változások…
  igen igy van ez a gondolatod véleményem szerint helyes! egyet értünk. A Cikkben én is ezt irtam le.
  – Máshol meg éppen az általad….
  Azokban a korokban amikor ez megtörtént nem volt népszerű tanulni
  – Szerinted a diploma mellé automatikusan kapcsolódik műveltség, kifinomultság, tolerancia?
  Nem
  -Tanköltelezettséget…
  Túl kevés esetesben történik ez meg, ahhoz, hogy emltésre méltassam. Jobban hiszek az atyai pofonban.
  Az írásod lényegében….
  Naponta jössz ide és sértegetsz szídod az anyámat, le és felmenő rokonságomat, egy olyan ismerősöm lehetsz aki nem meri felvállalni magát, és valószínűleg személyesen a seggemet nyalja. Nulla embernek tartalak
  Üdv
  FH.

 24. Frances Horror Says:

  Kedves Stan Starr!
  Megint hova lettél?:S Úgy örülök neked most!
  (Wiki a barátnőd!) ? Ezt hogy kell értenem?
  Szeretlek
  FH.

 25. Duncan Says:

  Frances, szerintem nagyon összekeversz vkivel… Az tény, hogy olvasom a blogod, néha írok is, de nem szoktam a le-és felmenő rokonságodat ócsárolni, sértegetni. Nem nyalom a segged, ezt meg elhiheted. Régebben még pár írásodat érdekesnek találtam, de amióta magadat ilyen kifinomultnak és műveltnek tartod, azóta néha elképedek azon a zagyvaságon, amit írsz…

  Nyugodtan tarts nullának. Asszem a jogi diplomámmal, 2 szakjogász képzettséggel, 2 középfokú és 1 jogi szakmai nyelvvizsgával, letettem annyit az asztalra, amire Te egész életedben nem leszel képes.

 26. Sophie Says:

  Nem olvastam el, de szerintem tudom miért írtad.
  Az az oka amit a Hopa meg én mondtunk neked tegnap este.
  Nem?

 27. Frances Horror Says:

  Kedves Sophie!
  Igen 🙂

 28. WhatTheFuck Says:

  Miért csak én nem kaptam választ? Mi a legmagasabb végzettséged?

 29. Frances Horror Says:

  Nem végeztem el semilyen iskolát

 30. Kalandor Says:

  Nagyjából egyetértek a cikkel, az leszámítva, hogy a műveltség egyáltalán nem zárja ki a gonoszságot és a másokon való átgázolásra való hajlamot, már amennyire én látom.

  Az viszont érdekelne, hogy miért nem látta webre kerülés előtt olyasvalaki a a bejegyzést, aki tud helyesen írni…

 31. meister245 Says:

  “Nem végeztem el semilyen iskolát”

  Kedves Frances!

  Egy buta, tanulatlan embernek tartod magad? 😀

 32. Frances Horror Says:

  Úgy úgy 😀

 33. miion Says:

  Úgyis moderálod, de azért leírom.
  A kritika azért van, hogy tanuljon belőle az ember, aki viszont a negatív kritikát fel sem veszi, az az igazán buta.
  De igen is összefügg a bunkóság az ostobasággal. Egy okos ember nem bunkózik, mert megérti a másikat, és így már a képbe kerül a tolerancia is.
  Egy igazán okos ember toleráns. Ha nem is védi tegyük fel a kisebbségieket, a melegeket etc etc, de elfogadja, hogy ilyen létezik. Attól, mert valaki tanult még lehet, hogy egy oltári nagy paraszt.
  Erre ellenpélda, amikor valaki lehet, hogy tanulatlan, de okos a maga szintjén. Persze nem fog levezetni egy 3 ismeretlenes egyenletet, de vannak dolgok amikben százszor jobb lesz/lehet, mint egy 2 diplomás orvos.
  “Igen a tanulatlan ember valóban ostoba jól látod. ”
  Miért is? Ez olyan, mintha azt mondtad volna ki, hogy egy keveset olvasó ember nem is ember. Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit olvas(ha olvasni szeretne), vagy mivel tölti a szabadidejét. Egy kovácsnak, vagy asztalosnak nem feltétlenül kell Nietzschét olvasnia, hogy okos embernek kiáltsák ki.
  De ez az Én véleményem:]

 34. Danteskimo Says:

  Kedves Frances Horror

  Örülök hogy a szépirodalmi művek olvasását szorgalmazod. Tudom ajánlani neked aldous huxleytől a szép új világot ha még nem olvastad volna. Kihagyhatatlan.

 35. alex Says:

  szerintem fasza

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s