Domsleepless Interjú, avagy bemutatok egy különc, igazi EMO-t. 2. rész.

by

Frances Horror: Jómagam, világ életemben érzelmes gondolkodású ember voltam, és ez is maradtam a mai napig. Anyukám jellemzett egyszer így: „Kisfiam neked az a bajod, hogy túl nagy az igazság érzeted” Ezt akkor nem értettem teljesen, mire mondja, de később rájöttem. Túl sokat foglakozom azzal, hogy ne szúrjanak ki egymással az emberek, és hogy mindenki boldog legyen. Utópisztikus gondolkodás, süthetitek rám a bélyeget, mely engem nem zavar, mert még mindig ember közelibb, mint a csörtetés. Az EMO erről szól. A fő gondolat melyre épül a tolerancia, mi természetesen egyedi megítélés kérdése, hogy ki meddig toleráns. Számodra mit jelent a tolerancia, és hol van az a határ, ameddig az tudsz maradni?

Domsleepless: Úgy gondolom, egy ember tartózhat bármilyen stílusba, hisz maga az ember a lényeg és nem az, amit követ, de ha valamit túlzásba visz, ha már undorítóan néz ki és ezt nem veszi észre, pedig tehetne, ez ellen azt nem tudom tolerálni. Ahogyan azt sem, ha valaki csak azért biszex vagy homoszexuális, mert ezt menőnek érzi. Nem bírom, ha valaki azért csinál valamit, mert az épp trendi. Persze erre nem is a tolerancia a legjobb kifejezés az esetemben, inkább csak magamban dühöngök az ilyeneken vagy megtartom a véleményem és eszembe jut, hogy egyszer mindenki megváltozik, és majd lehetséges, később röhög magán, hogy milyen volt régen.

Domsleepless

Mellesleg úgy gondolom, mindenki legyen nyitott mindenre, ne legyen csőlátású és élje a saját életét, ne mások irányítsák. Ráadásul minden irányzatban vannak pozitív és negatív tényezők és egy stílust nem lehet jelzőkkel illetni. Minden ember más, és ha valaki nem tudja tolerálni a másikat az, haljon meg, hisz ellene úgysem tud mit tenni. Az erőszak pedig sosem megoldás.

Frances Horror: Manapság minden második ember azt mondja magáról: EMO vagyok. Persze a gondolatainak köze sincs az irányzathoz, inkább az öltözködés a stílusjegyek tetszenek nekik. Ők a pózerek. Leginkább arról lehet őket felismerni, hogy erősen hirdetik magukról, hogy ők biza EMO-k. Ide sorolnám a MySpece közösségi oldalról elindult új irányzatot a SCENE-t is, melynek gyakorlatilag semmi célja nincs. A SCENE az EMO magamutogató új válfaja, melyben mindent szabad, melyet erkölcsös ember már nem tud feldolgozni sem. Nem lennék meglepve, ha téged, akinek komoly és emberi gondolatai vannak, kioktatott volna egy pózer. Történt már ilyen, és ha igen, akkor hogy reagáltál a helyzetre? Mi a véleményed a pózerekről?

Domsleepless: Pózerekről? Mint már mondtam az EMO nem feltétlenül külsőtől függ. Azt nevezném pózernek ki 12 évesen azt hiszi, csak mert ő elkezd lázadni, „EMO” zenét hallgatni, vagy Myvipen EMOkat jelölgetni és affektálni már tudja is, hogy mi az, amit hallgat és mi az, amit követ. Van egy mondás, hogyha az EMO kimegy a divatból, akkor látjuk meg kik, azok akik tényleg igazi EMOk. Ha az EMO külső nem divat, sőt már nevetséges lesz vagy már az, akkor előbb vagy utóbb a zenészek és a követők is leállnak vele. Emocionális emberek mindig is voltak és lesznek is. Olyan meg, hogy egy pózer, illetve az kit annak találtam oktatott már volt persze és kiröhögtem, mondtam, hogy majd kinövi, engem meg hagyjon J Arról meg, hogy minden második fiatal EMO-nak vallja magát… az csak régebben volt így, hiszen manapság inkább tagadják, nehogy kiröhögjék őket. Hiszen a legtöbb ember még magával sincs tisztában és nem meri felvállalni érzelmeit, önmagát. Manapság már nem törődök az Scene és pózerség kifejezésekkel, hisz nagy baromságnak tartom őket.

Frances Horror: Napjainkban, egyre többet acsarkodnak az emberek, mondanak mindenkiről mindent, és persze ezt ne jó értelemben vegyétek, mert akármennyire is meglepő általában rosszat. Kivételek alig vannak. Fejetetejére állt világunkban, lassan az a kivetni való ember, aki nem ezt műveli, hanem emberien kedvesen, méltósággal áll minden polgárhoz. Persze az is buta, aki bedől a pletykáknak, és nem saját maga győződik meg az esetleges igazság alapjáról. Téged olyan embernek ismerlek, aki figyel embertársára, és nem okoz senkinek problémát. Sosem halottam tőled olyat, hogy valakiről rosszallóan szoltál volna, és ez számomra becsülendő és tiszteletreméltó dolog. Mi a véleményed a pletykás, vagy más néven szarkeverő emberekről? Te estél már ilyen rosszindulatú acsarkodások áldozatául, és ha igen, hogy sikerült ezen felülkerekedned?

Domsleepless: Persze és szerintem mindenki. Előbb vagy utóbb leállnak, vele akik ezt űzik. Én meg  próbálok nem oda figyelni az ilyenekre,mert úgysem tudok ellene mit tenni  és tudom, hogy nincs igazuk.

Holnap 23 órakor folytatjuk…

Szerző: Frances Horror

Címkék: , , , , , , ,

2 hozzászólás to “Domsleepless Interjú, avagy bemutatok egy különc, igazi EMO-t. 2. rész.”

  1. domsleepless Says:

    Jólett,köszi:)

  2. Szαи¢sч.™ Says:

    ezdejó.^^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s