Frances a vámpír. – avagy életem igaz története. 9. rész.

by

Miután néhány lépéssel beljebb kerültünk, Drakula a tőle megszokott, halálos nyugalommal fordult felénk. Izgatott lettem, ő belekezdett a történetbe, amit vágytam megismerni. A vámpírok teremtése.

Több mint ötezer évvel ezelőtt, mikor törékeny planétánkon, még semmiféle mérgező és káros anyag kibocsájtás nem létezett, az emberek törzsekben éltek. Ha feltekintettél a napra, aranysárgás színekben tündökölt, nem olyan fakón mint napjainkban. A fű ezáltal sokkal zöldebbnek hatott, és a levegő illatos és tiszta volt.

Létezett egy törzs melynek nevét fedje örökön homály. Hol jó és rossz szellemek laktak együtt a halandókkal. Korábban ők is a csapathoz tartoztak. Megtanulták, hogy kell beszélgetni az élőkkel. A törzs két varázslója, kik népük teljes tiszteletét élvezték, parancsoltak nekik. Közel Egyiptomhoz, mely akkoriban már javában hatalmas gazdagságnak örvendhetett, kevés eső esett. A szellemek képesek voltak akár kisebb viharokat, monszun szerű esőt varázsolni. Nagy szükség volt rá, eme kietlen forró tájékon. Igaz más különösebben hasznos dolgot nem műveltek, de ez is hatalmas segítség volt, hogy ne éhezzenek az emberek.

Úgy tartották az ott lakók, hogy halottaiknak a fő szerveit meg kell enniük, mert akkor a lélek teljesen felszabadul.  Az élők és a holtak, semmilyen kivetni valót nem találtak eme ma már barbárnak tűnő szokásban. Igazuk volt, mivel a legnagyobb Egyiptomi varázslók sem voltak képesek beszélgetni a szellemekkel. Egy dolgot azonban bármennyire szerették volna sosem tudtak elérni, mégpedig azt, hogy a szellemek nappal is létezhessenek, hiszen ők az éj szülöttei.

A Törzsnek két vezetője volt, mind kettő varázslatosan szép. Robi, ki magas vékony fekete hajú karcsú fiatal férfi, és Dancsi, a hitvese, ki elbűvölt mindenkit kedvességével. Az életben sem árad mindenkiből a jó indulat, és ugyan így van ez a szellemvilágban is. Arno a rosszindulatú önző lélek egy beszélgetés alkalmával, elmondta, Robinak és Dancsinak, hogy képes inni az emberek véréből. Mivel egyetlen szellem sem tud fizikai kontaktust vagy bármiféle fájdalmat okozni a halandóknak, ezért ők nem hittek neki. Robi nem volt képes elfogadni a vérszopás tényét, és nem értette mit is élvezhet a vér ízében egy szellem. Bár nem volt szűk látókörű, mégsem hitte, hogy egy lélek ízeket érezhet. Arno dühös lett, és bizonyítékkel akart szolgálni számukra.

Másnap reggel, mikor a törzs felébredt Dancsi kezén megpillantottak két kis tűszúrásnyi sebet. A vér ami ilyen estekben elkerülhetetlen, nem volt sehol.

Nem sok idejük volt gondolkodni a történteken, mivel az Egyiptomi uralkodó és hitvesének serege támadást indítottak törzsük ellen. A csata nagyon rövid ideig tartott, mivel teljesen felkészületlenül érte őket. Az összes lakost meggyilkolták, viskóikat felgyújtották. Robit, és Dancsit elfogták. Vasra verték őket, és gyalogosan a sivatagon keresztül elindultak. A tevék után kötve erőltetett menetben haladtak. Víz és élelem nélkül meneteltek megállás nélkül. A negyedik éjszaka, a pihenő alkalmával, Dancsiban alig maradt erő. Robi ki nem tudta volna feldolgozni szerelme halálát, kérlelte a szellemeket, fakasszanak esőt. A csoda megtörtént. A homoksivatag oázissá változott. Az egyiptomi sereg térdre rogyott és isteneiknek imádkoztak hálájuk jeléül. Robi a karjaiban kivitte Dancsit az esőre, a szájára hulló esőcseppeket kenegette. Dancsi magához tért, és itta az esővizet. Robinak a szívéről egy hatalmas kő gördült le mikor látta kedvese magához tér. Csókot lehelt az ajkára, majd megölelte.

Folytatjuk…

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s