Hogyan lettem én “hazaáruló”, avagy nézeteltérésem a Magyar Gárdával.

by

Amikor felcsaptam, mint kezdő blogger, megfogadtam, hogy, ha lehet, nem fogok politikai témájú cikkeket írni, hisz ezzel hihetetlenül magamra tudom húzni a közvélemény haragját, de úgy érzem, ez a cikk kevésbé politikai témájú.

Először is, nem szeretem egyik politikai pártot sem. Sem az MSZPt, sem a Fideszt, LMPt, SZDSZt, MDFet, vagy a Jobbikot. Nem értek egyet szinte semmilyen politikai ideológiával, amik jelenleg hazánkban elérhetőek, így magamra leginkább az „anarchista” jelzőt használnám. Igaz, ez alatt nem azt értem, hogy Molotov koktéllal dobálózom az anarchista tüntetéseken, vagy, hogy punk lennék. Nem, szimplán amondó vagyok, hogy egy politikai rendszer sem működik rendesen, így egyiket sem támogatom. Viszont meglehetősen liberálisan szemlélem a környezetemet, hiszen világéletemben megértésre és elfogadásra lettem nevelve.

Visszakanyarodva az előző témához, annyit szeretnék csak mesélni, hogy valamikor ősszel, épp apámhoz igyekeztem, aki a belvárosban lakik, és, mivel viszonylag meleg volt, így egy Che Guevara-s pólót vettem csak fel. Itt kezdődtek a bajok. Már a buszon több, meglehetősen intoleránsnak kinéző illető, is a „Mocskos komcsi” jelzővel illetett, és miután metróra szálltam, ott is többen adtak hangot a nemtetszésüknek. Nem igazán zavart, amíg bele nem botlottam egy halom úriemberbe, akiken látszott, hogy a Magyar Gárda tagjai. Ezek először is egy emberként hördültek fel a pólómat meglátva, majd elkezdtek követni. Szerencsémre apám egy viszonylag forgalmas környéken lakik, így nem lett különösebb gond, de amennyiben nem így lenne, és mondjuk kis sikátorokon is át kellett volna vágnom, bizonyára erőszakos cselekedetekre is sor került volna.
Ha tettem volna valami konkrét rosszat, akkor megérteném a közfelháborodást. De mindezt egy póló miatt? Amin az az ember van, akit Kuba népe Istenként tisztel, és nem is volt kommunista, csak részben Neki köszönhető, hogy egy kommunista rendszer alakult ki, Kuba felszabadítása után? Ez most komoly, hogy aki felvesz egy ilyet, azt az első, adandó alkalommal meglincselik? Egy „demokratikus európai országban” ? Nem tudom, hogy vélekednek erről mások, de engem ez Orwell: 1984-re emlékeztet, ahol mindenkinek kötelessége volt a Párt kék overallját viselni. Komolyan ott tartunk lassan mi is, hogy aki mondjuk felvesz egy olyan pólót, ami nem tetszik a Nagy Magyarország, Szent Korona Alkotmánya, cigány nép elnyomása, és egyéb, neofasiszta ideákhoz ragaszkodó, hatalomra törő párt, törvénytelen félerőszakszervezetének , a Magyar Gárda tagjainak, azt egyszerűen „hazaáruló”-nak bélyegzik, és alaposan megverik? Ugyanis, végig, amíg ott követtek, ilyeneket kiabáltak utánam,  idézem: „Mocskos, hazaáruló komcsi ****, gyere csak ide, ****** leszel verve, kis köcsög ****,…” és még folytathatnám.

Ernesto “Che” Guevara

Remélem eme cikk olvasói egy kicsit talán eltöprengenek, hogy ezek a dolgok mégis hogyan mennek, ugyanis, ha itt ilyen uralom lesz, akkor jó eséllyel, minden, ami eddig országunknak fontos volt, a béke, a szeretet, a tolerancia, gyökerestül lesz kiirtva és a sárba tiporva. Remélem, nem egy ilyen sötét jövőkép elé nézünk.

Minden jót: Chris Deviant

Reklámok

Címkék: , , , , ,

18 hozzászólás to “Hogyan lettem én “hazaáruló”, avagy nézeteltérésem a Magyar Gárdával.”

 1. Filmesztéta Says:

  Ez szerintem nagyon túlzó…….És kíváncsi lennék mi támasztotta azt alá, hogy azok az emberek tényleg a magyar gárda tagjai voltak, nem pedig valami tüntető brigád. Én még nem hallottam arról, hogy gárda bárkit is megtámadott volna, még cigányokat sem, pedig elvileg emiatt oszlatták fel őket. Mert félelemben tartja a kisebbséget. Sokan nagyon félreértik a gárda lényegét, hiszen nem csak a bűnözés ellen vannak fenntartva hanem más közhasznú ügyekért is. Például árvíz esetén mennek és segítenek, persze erről nem írnak. Persze vannak olyanok akik talán túl komolyan veszik a szabad Magyarország fogalmát, de nem hiszem hogy ha arra is mentek amerre te, meg is támadtak volna…..

 2. Chris Deviant Says:

  Nézd, én csak a saját személyes tapasztalataimat írtam le. De persze, lehet, máshogy alakult volna, de nekem akkor és ott, nagyon úgy tűnt, hogy meglehetősen támadó szándékuak voltak. Mellesleg, az támasztotta alá, hogy volt valami Jobbikos gyűlés a környéken, és valami egyenruha szerűségben voltak.

 3. Cindy Says:

  “a béke, a szeretet, a tolerancia, gyökerestül lesz kiirtva és a sárba tiporva.”

  Szerinted most béke, szeretet és tolerancia van? Akkor elég nagyot tévedsz, és csak egy szemszögből látod a dolgokat. Nap, mint nap a cigánybűnözéssel állunk szemben (béke semmi), az emberek egyátalán nem élnek szeretetben. Mindenhol az ármánykodás, keresztbetevés megy (szeretet sehol). Tolerancia így, tolerancia úgy. Nem tűnt még fel, hogy az sincs? Az emo-k, és emo közeli emberek toleránsak egymással, és azok akik ugyanazt a nézetet vallják. Egy rocker például, soha az életbe nem lesz toleráns egy emo-val (tolerancia sincs). Ezáltal nem értem, miért írtad a fent bemásolt sorokat.

  Megfogadtam, hogy politikai cikkekhez nem fogok írni, de ez sajnos nem állhattam meg 🙂

  Üdv!

 4. Chris Deviant Says:

  Most sincs, nem azt mondom. De szerintem, egy olyan államban, ahol a szélsőjobb az úr, még kevesebb jó dolog lesz.

 5. Cindy Says:

  Senki sem lát a jövőbe, ezt nem tudhatjuk. De a Jobbik és az Új Magyar Gárda reményt ad!

  Vegyük például azokat az esetekET, amikor a Gárda segített a rászorulóknak. Nem sokkal, de az amit adtak, éppen elég volt. Mikor segített más politikai “nagyúr”?

  Hiába mondják, hogy nincs, cigánybűnözés márpedig van! Nem a Gárda tagjai azok, akik beszólnak az utcán, hanem a tizen valahány emberből álló cigánybanda! Lopnak, ölnek, csalnak! Milyen érdekes, hogy azt témázzák a Híradóban, hogy jajj megöltek néhány cigányt. Azzal azonban nem foglalkoznak, hogy naponta minimum három embert támadnak meg! Ami rosszabb esetben halállal is végződhet.

  Ezekről a dolgokról nem lehet hallani, csak azt, hogy a Gárda gyűlést tartott, a Gárda felvonult. A jó dolgokat sehol nem említik meg.

 6. Ausch András Says:

  “…nem is volt kommunista…”

  Ajánlom ezen oldal alapos tanulmányozását: http://hu.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara

  A Wikipedia nem hazudik, de Te -, amikor olyat állítasz, ami nem igaz (,mint jelen esetben) – igen. Bocsi!

  (u.i.: Nem szeretek politizálni, csak szerettem, ha a dolgok a helyükön vannak)

  Arriva, arriva, hej!

 7. Chris Deviant Says:

  Egy kommunista rendszert támogatott, ezt aláírom én magam is. De Che álma nem az volt, hogy mindenhol kommunizmus legyen, hanem, hogy Dél Amerika országaiban ne legyen elnyomás. És, igen, Ő inkább a Szovjetunióval volt jóban, mint az Egyesült Államokkal. De saját maga forradalmár volt inkább, mint politikus. Azok a Castroék voltak.

 8. Mr X Says:

  A liberális rendszer se működőképes. Az pedig jól hangzik,hogy te anarchista vagy, de a legnagyobb ostobaság a világon. Egyik politikai rendszer se “jó”, ha rossz emberek kezébe kerül. Viszont mindenképp szükség van rá. Egy ország működését irányítani kell. Az pedig, ami ebben az országban van, csak 30%-ban az ő hibájuk, a maradékban a népé..

  Che Guevara pedig kommunista volt, nagyonis. Sajnálom, ha Te erre másként gondolsz. A kommunizmus egyetlen hibája a nagy egyenlőség. Egy proli gyári munkás sose lesz egyenlő egy grófi, bárói, egyéb nemesi családból származóval.

  Ha nem érted, miről beszélek, olvass utána a “sznob” kifejezésnek.

  A világban pénzt lehet szerezni, műveltséghez hozzá lehet jutni, ha akarsz, de mire kialakul az a fajta életfelfogás, viselkedés, ami az igazi úriembert teszi, addig 3-4 generációnak el kell tellnie (gondolok itt alázatra, szerénységre, stb… egy nemes sose kérked azzal, hogy mennyi pénze, vagyona van, a sznobok pedig ezt köpik mindenki elé).

  Remélem, Frances ezt átengedi a rostán, igazán érdekelne az emberek reakciója.

  Üdv,XSB

 9. Chris Deviant Says:

  Kedves XSB
  Nézd, órákon keresztül lehetne azon vitázni, hogy Che Guevara mi is volt, ugyanis ez nézőpont kérdése. Egyesek szerint egy jó ember, ki az elnyomás ellen küzdött, megint mások szerint kommunista szemétláda és vannak, akik tömeggyilkosnak és zsarnoknak tartják. Nem kivánok erről vitát nyitni, hisz egyikünk sem történész, ez az Ő dolguk. Minden esetre, én Che-t elismerem mint jó ember, zseniális stratégát, aki csak és kizárólag az embereket, az ártatlanokat szolgálta. És, nos, lehetséges, hogy hitt a marxista eszmékben, de ha belegondolsz, nem lehet Őt egy kalap alá venni mondjuk Stalinnal.
  Ami az anarchizmust illeti: Persze, kell, hogy legyen némi társadalmi hierarchia, de nem ilyen kriminális, korrupt módon, mint a mai világban ez oly gyakori. Én ammondó vagyok, hogy ha semmi sem működik, akkor ne legyen semmi. Mindenesetre, szerintem nézd meg a Harcosok Klubja c. filmet, érdekes lesz, hisz ez a téma kerül ott is feldolgozásra.
  Ami a társadalmi rangokat illeti, ebben egyetértek Veled. A sznobok tényleg ilyenek, viszont akik az egykori arisztokrácia soraiból kerültek ki, rendszerint nem felvágós, nagyképü bunkók.
  Tisztelettel: Chris Deviant

 10. Frances Horror Says:

  Véleményem szerint a kommunista rendszer igazságos és nekem ez tetszik

 11. Chris Deviant Says:

  Ebben igazad van, csak az emberi természetet ismerve, a gyakorlatban sajnos kivitelezhetetlen.

 12. MikeXtrem Says:

  Che Guevara kommunista volt, és nem csak Dél-Amerikára akarta kiterjeszteni eszméit, hanem többek között Afrikába is utazott. A google a barátod, ha nem hiszed, nézz utána. Che Guevara többek között volt a kubai Nemzeti Bank elnöke, tehát nevezhetjük politikusnak is.

  Az anarchizmus jelentése, hogy az ország irányító hatalom nélkül, mintegy önmagát igazgatja, és mint ilyen, tökéletesen működésképtelen. Gyakorlati megvalósítása sehol sem volt, koncepciónak pedig ötletes és hasztalan.

  Minden hatalom korrupt, szinte már definíció szerint. A különbség a mértékekben van. De ha már az elvek sincsenek meg a hatalomvágy mögött (lásd a Jobbik és a demokráció elvi összeférhetetlenségét), akkor tökéletesen alkalmatlanok bármiféle befolyással járó posztra. Embereket bőrszín alapján megkülönböztetni 60 éve kiment a divatból, és ha most valaki megemlíti, hogy a múlt héten kirabolták a sarki kisboltot cigányok, akkor kiröhögöm. Don’t stereotype. Lásd meg az individuumot a kollektívában, és felejts el a kollektív bűnösség elvét.

  (egy műveltséget fontosnak tartó emo)

 13. meister245 Says:

  Ti ezt most komolyan gondoltátok? 😀

  Maga a kommunizmus alapjai is sántítanak, a Karl Marx által felállított ősközösség ahol még mindenki egyenlő volt Sose Létezett. Ha pedig a darwini szálat követjük, látjuk hogy még az állatok között sincsen egyenlőség.

  Különös bajom nincs is maga a tudóssal, az akkori kor eszméi alapján alkotott egy utópikus szociális rendszert. A baj ott kezdődik amikor már nézeteit politikai célokra kezdték felhasználni.

  Már kitudja hány “osztályharcon” ment át az elmélet, csak hogy alkalmazkodni tudjon a jelenlegi hatalomhoz.

  Ha annyira igazságos lenne ez a rendszer akkor miért lázadtunk 56-ban ellene? Egy olyan ország ahol “mindenki egyenlő” és az állam központi irányítással rendelkezik minden felett, a korrupció lehető legnagyobb forrása.

  Ez egyéni vélemény 😀

  Am már énis gondolkodtam hogy veszek egy Che Guevara-s pólót. Nem azért mert támogatom a kommunizmust, hanem tetszik rajta a minta 😀

  Kell is itt bonyolult politikai irányzatokban gondolkozni 😛

  Bezzeg az ilyen feliratos pólókat amik mostanság a csajokon vannak, már az embereknek a szeme sem rebben 😀

  http://lix.in/-6d0a41

  Kapható kisgyermek méretben is 😀

 14. chewie Says:

  Tény hogy nálunk nem jött be a kommunizmus, de nem kéne leírni mert Kínában viszont hála filozófiájuknak és az életformájuknak hihetetlenül bejött ez az állmaforma. Lássátok pekingi olimpia már ott megmutatták mire képesek, és nemsokára jön a world expo ott is szerintem megmutatják mit tudnak. És pár éven belül maga mögött hagyja Amerikát is simán a háta mögött hagyja.

 15. chewie Says:

  Na ezt jól megaszontam de a lényeg ott van

 16. csak egy a sok közül Says:

  Teljesen egyetértek a véleményeddel.
  19 éves roma fiatal vagyok. 17 éves koromig más országban el sem tudtam volna képzelni a jővőmet.
  Addig is ment a cigányozás rendesen, ha az utcán/villamoson/buszon stb megláttak. De amikor 17 lettem egy csapat “haza szerető” fiatal ember azt kiabálta rám, hogy “mocskos cigány kurva, szállj le a kibaszott villamosról vagy kivágom a méhed, hogy ne tudj több cigány férget elleni.”
  Mit ne mondjak … Inkább leszálltam. Senki nem szólt semmi, sőt … volt aki még helyeslően is bólogatott. Órákig sírtam a megállóban…
  Majd kint éltem USA-ban … [ a mai napig nem értem miért hallagattam a szívemre, ami visszahúzott ide] ahol azt láttam, hogy nyugodtan élhetek, felvállalva a származásom …
  Több, mint valószínű, ha befejeztem a tanulmányaimat Magyarországon akkor visszaköltözünk.
  Azt gondoltom, hogy a magyarok legalább egymást tisztelik, de sajnos ezek szerint arra is van példa, hogy nem … pedig csak egy pólóról volt szó ….
  sajnálom nagyon, hogy így alakult az élet itthon … picit össze is szorul a szívem, ha belegondolok, hogy az a föld vett ki magából, amiből lettem…

 17. XSB Says:

  Én egy szót nem mondtam arról, hogy Che rossz ember lett volna. Csak azt, hogy kommunista

  Francessal meg szívesen vitatkoznék arról, hogy a kommunista rendszer miben is igazságos.

  A kommunizmus eredeti jelentésében a pénz megszűnését, a vagyon teljes megosztottságát jelenti. Ami azt jelenti, hogy egy könyvvizsgáló, és egy 6 általánost végzett, munkanélküli senki is ugyanúgy részesedik mindenből.

  Ergó, mindegy, hogy 12 vagy 32 éves korodig tanulsz, mindegy, mennyire vagy okos, mindegy, mennyit ér a munkád, ugyanannyit kapsz, mint az, aki semmit se képes teljesíteni.

  Remélem, sikerül ebből egy érdemi vitát kihozni, érdekel, mit gondolsz róla.

 18. piszkafa Says:

  Aszongyahogy:
  -Tény, Che Guevara személye igen ellentmondásos. Hol így, hol úgy vélekednek róla. A baj az, a többség valójában csak a bulvármédia és az éppen aktuális politikai szélirány szerinti hányásideológia hazugságait szajkózza, s nem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a sok baromságnak.
  -Che Guevara nem volt kommunista, hanem szocialista. Saját maga is így nyilatkozott magáról. A kettő egybemosása szintén butaság.
  -A róla szóló spanyol nyelvű oldalak elolvasása ajánlott.
  -A motoros naplója is ajánlott olvasmány annak, aki e tárgykörben okos és bölcs baromságait utólag cáfolni szándékozik.
  -A Wikipedia remek dolog, de hogy valaki vakon bízzon benne, az felettébb ostoba dolog.

  Te meg, Blogíró, vedd fel máskor is azt a pólót és ha jön a Gárda, akkor csak kiabál egy nagyot, hogy : “Éljen Szálasi!” Ez majd egy kissé megzavarja őket.

  Amúgy Szálasi személye is igen ellentmondásos, jó lenne, ha végre valaki ezt is helyére billentené. Lepotyogna egyesek álla a nagy csudálkozástól.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s