Melyik pártra szavazzak?! – Avagy Exacth Pradox és Chris Deviant vitája Frances Horror szemszögéből.

by

Véleményem szerint nem bűn kampány időszakban írásokat és gondolatokat közzé tenni, s ezzel hozzásegíteni pártunkat ahhoz, hogy esetlegesen jobb eredményt érjenek el a négy évenként megrendezendő választásokon. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Örömteli dolog ez, mivel ha mindenki ugyanúgy gondolkodna, hát kérem szépen, unalmas is lenne a világ.

Pradoxnak abban mindenképp igazat kell adnom, hogy a Jobbik nem kapott még lehetőséget arra, hogy bizonyítson, s talán ezt megérdemelhetik, hiszen ha visszatekintünk az elmúlt 20 évre, akkor világossá válik számunkra, hogy sem az MSZP-SZDSZ koalíció, sem pedig a FIDESZ, és az MDF nem volt képes radikális változtatásokat hozni. Egy dologra azonban mindhárom párt képes volt, botrányokat korrupciós ügyeket kitermelni, a saját zsebüket degeszre tömni, és az embereket a nyomorba dönteni. A rosszul megalkotott jogszabályok és a kiskapuk kihasználásával a cigány bűnözés soha sem látott méreteket öltött hazánkban. Felháborít, hogy azért dolgozom és adózok, hogy a lusta munkakerülő, munkanélküli vagy szociális segélyen tengődő cigányokat, kik azért nemzenek gyermeket, hogy mennél több juttatásban részesüljenek, eltartsam. Az ilyen körülmények között felnőtt cigányrajkók pedig mennek ki az utcára lopni, lehúzni a becsületes polgárokat. A cigányok manapság egyre jobban hangoztatják, hogy nekik megfelel így is az élet, hogy segélyeken tengődnek, és eszük ágába sincs munkát keresni. Persze nem is nagyon találnának, mivel országunk olyan nagyon nehéz helyzetben van, hogy már a magyarok is elvállalják azt a munkát, melyet korábban csak cigányok műveltek. A Jobbik beteges agyszüleménye a Magyar Gárda, mely egyértelműen az SS-re emlékeztet, és erre az országnak semmi szüksége nincs. Továbbá nem értek egyet a Jobbik, fasiszta közeli ideológiájával sem.

Chris Deviant liberális gondolatai, jobban közel állnak hozzám. Jómagam hiszek a kommunizmusban, mivel abban a rendszerben nem volt ekkora kontraszt az emberek között. Gondolok itt arra, hogy napjainkban vannak nagyon szegény és nagyon gazdag emberek, és ez nekem egyáltalán nem tetszik. Én a kommunizmust sokkal igazságosabbnak tartom, mint a kapitalista rendszert. Valahogy úgy érzem, hogy a magyarokra túl hirtelen szakadt rá ez a nagy, nagy, „szabadság”, és sokan azt gondolják, „szabadság=mindent szabad”, pedig ez nem így működik. A polgárok jó része nem képes azt a kis különbséget észrevenni a „szabadság” és a „mindent szabad” kifejezés között, mely igaz pici, és első látásra jelentéktelennek tűnik, mégis ezt a két fogalmat egy hatalmas szakadék választja el egymástól.

HétköznaPICSAlodások: Megahalt Kádár

Végszóra: Pradox vérmérséklete hevesebb, mint Chris Devieanté, én, aki ismeri őt már több mint egy éve, és az óta semmi összeütközés nem támadt kettőnk között, sőt nagyon sokat köszönhet neki ez a bolg, tudom tolerálni és fogom is. Chris Deviant viselkedése megfontoltabb, nem annyira harsány, inkább nyugodtnak, és ésszerűnek mondanám. Örömömre szolgál az, hogy két szöges ellentétben levő politikai nézet összecsapásának lehetünk tanúi, s így talán azok a választók, kik még nem döntöttek, melyik pártra szavaznak, közelebb juttatjuk a döntés meghozatalához.

Nagyon köszönöm, mindkettőtöknek, hogy a nyilvánosság előtt felvállaltátok a politikai nézeteket, és ez által emeltétek a Szubjektív Magazin színvonalát. Legmerészebb álmomban sem mertem gondolni, hogy ilyen jól működő csapatot sikerül összehoznunk, melynek ti ketten a legfőbb részévé váltatok.

Mivel több esetben az olvasók megkérdezték kire szavazok, ezért gondoltam most válaszolok. Még nem döntöttem, de két lehetőség maradt nyitva előttem. az egyik az MSZMP, a másik a Jobbik.

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , , ,

7 hozzászólás to “Melyik pártra szavazzak?! – Avagy Exacth Pradox és Chris Deviant vitája Frances Horror szemszögéből.”

 1. Chris Deviant Says:

  Hehh, ez érdekes. Nem akartam igazán, hogy Pradoxal egymás torkának ugorjunk, de mindenféleképpen meg kell hagyni, hogy két eszme összecsapásánál ez bizony elkerülhetetlen. Igaz, a mai napig nem teljesen világos előttem, miért kell egyből minden nem jobbikost “hazaárulónak” bélyegezni, hisz ez is kicsit emlékeztet engem a Harmadik Birodalom ideológiájára. De sebaj, lehet én vagyok a hülye.

  Mindenesetre, egyelőre nem akarok több politikai töltetű cikket írni, majd ha elkezdődnek a választások, és nem csak kampány van.

  Minden jót: Chris Deviant

 2. Ł Says:

  Napi szinten elhangzik a nyilvánosság előtt a Jobbikra a fasiszta, rasszista, antiszemita jelző. Amennyiben azonban valaki komolyabb szinten figyelemmel követi megnyilatkozásait, nem arról beszélnek, hogy irtsunk ki embereket fajuk, bőrszínük, nemi-, vagy vallási hovatartozásuk miatt. Csupán csak az emberek mindennapjaiban megnyilvánuló olyan problémákat mondanak ki nyíltan, amit a többi párt ilyen-, vagy olyan ok miatt inkább igyekszik a szőnyeg alá söpörni. Azzal a véleménnyel pedig teljes mértékben azonosulni lehet, hogy aki Magyarországon él, az tartsa be a többségi társadalom normáit, és ne legyen csak azért kiemelten támogatva, mert eltér a többségtől.

 3. meister245 Says:

  @ Ł

  .. és itt jön a képbe hogy a rasszizmus egy politikai eszköz. 😀

  Ha valaki pedig felemeli a hangját egy tabu ellen, az lesz a nemzet megrontója 😀

 4. norbiii Says:

  Frances ne.
  Nem olvastam el ezeket a politikai bejegyzéseidet,mert tudom,hogy illúzió romboló lenne számomra.A választásokon úgyis arra fog mindenki szavazni akire akar és ahogy téged ismerlek el se mész szavazni. Idén még nem szavazhatok,de lehet,hogy ha tehetném se szavaznék. Nem tudom,hogy Pradox hány éves igazából,de nem értem,hogy mire ez a nagy politikai tudás.Azért vagyunk gyerekek,hogy gyerekek legyünk,nem nekünk kell megválasztani a jövő politikusait.
  Most remélem nem haragudott meg rám senki,mert nem azért írtam,csak én így gondolom,hogy ez nem ide való téma.

 5. hehe Says:

  pradox papa 16 vagy 17… sokat tapasztalhatott, sokat tudhat

 6. CH Says:

  A Jobbiknak nagyon sok jó gondolata van de ahogy a mondás is tartja a jóból is megárt a sok, az a fajta radikális hozzáállás se vinne előre minket. Ezenfelül
  szerintem mindenki szavazzon oda amelyik neki a legszimpatikusabb, DE!! Szavazzon!!!!!!! Az ingyen van és legalább valamit tett azért hogy egy élhetőbb országban éljen. Aki nem megy el szavazni annak meg utána ne járjon a szája ha valami nem tetszik neki. Szóval Go, Vote!

  pisz

 7. XSB Says:

  CH-val egyetértek. Akárkire is tennéd az X-et, MENJ SZAVAZNI!

  inkább ülj otthon, és fogadd el, hogy te megtettél mindent, de a rendszer marad a régi, minthogy bándd, hogy nem tettél semmit.

  A kommunizmusban én személy szerint nem hiszek. Tény, a nagy kontrasztot el kéne nyomni, de nem az egyenlőségig. Mindig is voltak, vannak, és lesznek is az átlagnál okosabb/erősebb/gerinctelenebb emberek, akik mindigis megtalálták, megtalálják, és meg is fogják találni a módszert, hogy hogy gazdagodjanak meg. Az okosakat és erőseket segíteni kell, hiszen általuk vagyunk képesek előrébb jutni, a gerincteleneket pedig meg kell próbálni átnevelni, addig meg elzárni.

  Azt viszont hiszem, és hinni is fogom, hogy egy 8 elemit végzett, sík buta, gyenge fizikumú, csúnya, és ellenszenves ember sose fog semmit se elérni. Bizonyos szinten őket is támogatni kell, de ne járjon már mindenki hetes bömivel…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s