Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak

by

“Ismerd meg önmagad – ezt tanácsolták a régi görögök, és Percy Jackson ismeri is magát. Legalább is azt hiszi. A 12 éves srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan így is. Hamarosan azonban rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik.
Egy furcsa idegen rábeszéli anyját, hogy küldje el egy különös nyári táborba, ami nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. Percy itt tudja meg, hogy ő igazából Poszeidón eltitkolt fia. A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámját, amit Hadész, az alvilág ura rejteget.
Percy földön, égen és föld alatt üldözi a lopott villámot, közben nagyon jól szórakozik a halhatatlanok között, és isteni szerencséje van: teljesíti a feladatát, eljut New Yorkba, ahol az Empire State Building tetején várja őt az istenek és emberek ura: Zeusz.”

Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak – Kritika

Nem nagyon volt kedvem ehhez a mozihoz, mivel egy kollégám tökéletesen lehúzta a filmet, de már késő volt. Mivel Zoli barátom úgy gondolta kihagyhatatlan alkotás, ezért nem nagyon maradt választásom. Nagyot sóhajtottam, megvettük a Jegyet és a szokásos tengernyi sok PopCorn-t, és hozzá a Cola Light-ot. Mire beértünk a terembe, már elkezdődött az előadás. Gyors tempóban helyet foglaltunk és átadtam magam a PopCorn falás élvezetének.

A legtöbb esetben az első öt perc után el tudom dönteni, hogy a film érdekel, avagy sem. Most is így történt, azonban az eredmény meglepőnek bizonyult, tetszett! Napjainkban egyre többször esnek a rendezők két komoly hibába. Az egyik ezek közül az, hogy elnyújtják a filmet, mint nagyanyám a rétes tésztát, s ez által unalmassá válik. A második fő hiba az, hogy túl sok akciójelentet kell átélnünk, vagy rosszabb esetben nem is áll másból a film, mint egy nagy akció (Pl.: Transformers 2). Ez a film, se túl rövid, se túl hosszú nem volt, pont annyi időt töltöttünk el a székben, amennyi épp jól esett. A filmben rengeteg a cselekmény, de az egyes jelenetek hossza optimális. A látvány pazar, és csodák csodájára a mozi készítői nem estek bele abba a tipikus hibába, hogy túl sok a számítógépes effekt. A film olyan különleges helyszínekre kalauzol el bennünket, mely a földön van, azonban egy Magyar embernek olyan, mint a mennyország (Gondolok itt arra, hogy betekintést nyerhetünk egy Las Vegasi casinóba is). Az összes szereplőt remekül sikerült megválasztani, azonban érdemes kiemelni a fő szerepet alakító: Logan Lerman-t akire mintha ráöntötték volna Percy Jackson-t. A Rendező Chris Colombus ismét bebizonyította, hogy lehetséges a családi műfajba a már agyoncsépelt Harry Potter helyére egy sokkal érdekesebb és szórakoztatóbb mozit állítani.

A filmet szinte minden korosztálynak ajánlom, aki egy kis meseországra vágyik, és egy laza esti szórakozásra. Utána pedig jöhet a pizza és a sör!

Értékelés:
Történet: 5
Látvány: 5
Szereplők: 5
Zene: 5
Műfajában: 5

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 25
100%

Szerző: Frances Horror


Címkék: , , , ,

2 hozzászólás to “Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak”

  1. norbiii Says:

    Szerintem jó volt:D
    én is láttam már:D

  2. *.* Says:

    uh imádom ezt a filmet és a pasi bene(Percy Jackson) ki*otul hejes*.*:D
    a fil is fergeteges de az a srác hát:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s