Mindenkit vár a Teaerdő teaház (frissítve)

by

A Teaerdő teaház a XI.kerületben, a Lágymányosi utca 7es számban található. Kellemes kis keleties teázó, ahová be lehet ülni akár egyedül, egy könyv társaságában, kettesben egy randi alkalmából, de le lehet bonyolítani akár 30 fős rendezvényt is.

Először jártam itt, és hozzáteszem -önhibámból- nagyon nehezen találtam el ide. Belépve az ajtón a plafont majdnem súroltam, míg lefelé sétáltam a fa lépcsőn, de mikor szembe találtam magam a keleti stílusban berendezett hellyel, rögtön elszálltak a gondok.

Viszonylag népszerű hely, majdnem tele volt.
Egy barátommal látogattam el ide, akivel rögtön ki is néztünk egy kellemes kis helyet ahová leheveredve olvastuk a kínálatot.
Csak fekete teából annyi féle volt, mint ahány botránya Kiszel Tündének, és akkor még nem is említettük a zöld teákat, és az egyéb tea-különlegességeket.

Teaerdő teaház

A hangulatot viszont rontotta a díszítés. Első amit kiszúrtam, a bézsszínű falra felakasztott világoskék-rózsaszín mandala volt. Természetesen egy nem is elég, ezért legalább négy hasonló motívum volt felhelyezve a falra, szintén gusztustalan színekben.
Megfejtettük, hogy a keleti hangulatot hivatott erősíteni a mandala, de azt nem, hogy miért nem lehet harmonizáló színekben pompázó darabot a falra akasztani.
Ami még nem tetszett, az a zene volt. Nyugis volt és békés, de mégsem az az igazi, mint mikor azt mondom hogy “meggyújtottunk egy füstölőt, ami bejárta a szobát, és közben ment a zene”. Ez inkább a “leültem egy könyvvel a kandalló elé” típusú zene volt.

Ami viszont kifogásolhatatlan volt -a hely méretével ellentétben- a kiszolgálószemélyzet kedvessége, és a felszolgált tea minősége.
Kedves, mosolygós emberek hozták ki a porcelán bögrébe töltött teakülönlegességeket.
Hozzáteszem, nagyon kritikus voltam, és még az étkészletet is leszóltam. Porcelánnak porcelán volt, viszont nem tükrözte a hely stílusát.

Összegezve erre jutottam:

Berendezés: 3
Hangulat: 4
Felszolgálás: 5
Kínálat: 5
Étel-ital: 5
Tágasság: 2

Összesen: 24. Elérhető: 30

Szerző: Kierra Wilkinson

Reklámok

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás to “Mindenkit vár a Teaerdő teaház (frissítve)”

  1. Frances Horror Says:

    Ide el kell menni imádom a teát!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s