A Titánok Harca.

by

“A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok pedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az egész világot.
Perszeusz (Sam Worthington), akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztől (Ralph Fiennes). Veszteni valója már nincs, így vállalja, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol ura ellen vezet, mielőtt az megszerezné Zeusztól (Liam Neeson) a hatalmat.
Veszedelmes útjuk során Perszeusz és bátor katonái tiltott világokon verekszik keresztül magukat, olyan tájakra jutnak el, ahova ember még nem tette be a lábát, ahol démonokkal és ismeretlen fenevadakkal veszik fel a harcot. Perszeusz egyetlen esélye a túlélésre, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.”

A Titánok Harca Kritika

Már a film előtt gondolhattam volna, hogy valami nem stimmel mivel nem késtünk el, sőt a vetítés megkezdése előtt, több mint tíz perccel a nézőtéren ültünk. A szokásos filmajánlók után, megjelent a felirat a vetítővásznon, mely arra figyelmeztetett, ideje feltenni a 3D szemüveget.

Néhány perc elteltével, úgy éreztem, hogy egy Percy Jackson utánzatot kapok, csak gyengített változatban, és teljes egészében igazam is lett. Furcsa mód a Villámtolvaj mely egy ifjúsági film, szórakoztatóbb, komolyabb, mint eme silány alkotás. Alapvetően hiányzott, belőle az a minimális fortély, mely a néző közelébe hozza és a szívébe zártatja a főszereplőket.  Igaz, a fent említett hősöket megszemélyesítő színészek, roppant jelentéktelenek, s talán ez is közrejátszott abban, hogy a filmet átlagon alulinak érezzem. A 3D technikát az alkotóknak sajnálatos módon egyáltalán nem sikerült kihasználni, ezért szinte mindegy volt, hogy a térhatást nyújtó szemüvegben néztem. A Szörnyek megformálása, úgyszintén átlagon alulira sikerült. Itt emelném ki Medúzát, kinek figurája egyenesen nevetséges, pedig ha valamire lehetett volna alapozni a látványt, akkor az, az ö karaktere lett volna.

A Sok hűhó semmiért tipikus esete eme filmalkotás, mely, mint jól tudjuk egy remake, sajnos az nem vált világossá számomra, hogy minek kellett feldolgozni a korábbi változatot, s egy sokkal gyengébb alkotással előrukkolni. A film hossza összesen 97 perc, de nekem legalább egy 180 perces adaptációnak tűnt. Azon gondolkodtam, hogy kinek tudnám ajánlani eme mozit, de úgy érzem nincs olyan ember, vagy akkora ellenségem, akivel ennyire ki szeretnék szúrni.

Értékelés:
Történet: 4
Látvány: 3
Szereplők: 2
Zene: 2
Műfajában: 2

Összesen adható pontok: 25
Kapott pontok: 13
52%

Szerző: Frances Horror

Címkék: , , , ,

8 hozzászólás to “A Titánok Harca.”

 1. justaman Says:

  “gaz, a fent említett hősöket megszemélyesítő színészek, roppant jelentéktelenek, s talán ez is közrejátszott abban, hogy a filmet átlagon alulinak érezzem.” sztem nézz utána kicsit a “fent amlített színészeknek” attól hogy te nemtudsz róluk semmit még nem jelentéktelenek! a 3d-t pedig azért nem használták ki mivel ez csak konvertált film! ha valamiről kritikát írsz legalább néz utána először!
  justaman

 2. Frances Horror Says:

  T justaman!
  A színészeket ha én jelentéktelennek érzem akkor számomra azok. A Film konvertált az meg szintén nekik gáz, vagy nevezhetem az emberek lehuzásának is. A Kritika pedig az én véleményemet tükrözi, hiszen azért kritika, nem utánaolvasgatást.
  Üdv
  FH

 3. justaman Says:

  A kritikus általában utána néz annak amiről ír! A konvertált 3d csak egy egyszerű marketingfogás mivel manapság mindenki ugrik a 3d-s filmekre. A színészek jelentéktelenségével viszont akkor sem értek egyet ottvan pl Sam Worthington a főszereplő (T4, Avatar) az álomgyár egyik jelenleg legfelkapottabb színésze ottvan még a színészek között: Liam Neeson (Taken, ő a nagy visszatérő hálivúdba) Ralph Fiennes (The Hurt Locker, Az angol beteg) ha ők jelentéktelenek, kíváncsi vagyok kit tartasz nagy névnek! várom válaszod!

 4. Frances Horror Says:

  T. justaman
  A kritika melyet én írok a véleményem – a kritikám egy filmről és nem egy kutatómunka.
  A Színészek számomra jelentéktelenek
  Üdv
  FH

 5. chewie Says:

  Bakker ez gáz film szerinted? És a Percy Jackson-ra képes voltál 100-at adni, ami meg egy vérlázítóan hatalmas baromság volt.

 6. justaman Says:

  Nemvagy valami jártas a filmes világban azt látom…

 7. Chris Deviant Says:

  Kedves justaman és chewie!
  Mint láthatjátok fönt, elég naggyal kiírva, a blog neve “Szubjektív”, azaz, mi szerkesztők olyannak írjuk le a világot, amilyennek mi látjuk. Nem az IMDB-n vagy a Pesti Estben van ez a filmkritika, hanem itt, és, ha Francesnek a Villámtolvaj jobban tetszett mint ez a film, hát az ő dolga, nem értem, miért kell nektek egyből rávetnetek magatokat, mint keselyük a lótetemre. Én csak a Villámtolvajt láttam, de majd ezt is megnézem. Ha szerintetek csapnivaló filmkritikusok vagyunk, akkor legközelebb lesztek szivesek el se olvasni a kritikát, és nem kommentálni a negatív véleményeteket, vagy, számítsatok arra, hogy esetenként ki lesztek moderálva. Lehet szólásszabadság van, de a saját blogján mindenki azt tehet, amit akar.
  Üdv: Chris Deviant

 8. justaman Says:

  Szardolog mikor az ember nembírja a kritikát!:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s