Az Avatar szubkultúra – Ezt akartad, James Cameron?

by

Üdv mindenkinek!

Igen, szeretnék pár szót ejteni az Avatar c. filmről, és a körülötte kialakult szubkultúráról. Vitathatatlan a film sikere, hisz a bevétele óriási volt (igaz, a költsége is), és egy teljesen új dimenziót nyitott meg a mozik világában, így kijelenthetjük, James Cameron már megint telibe talált, és hatalmasat alkotott.
A filmben felbukkanó Na’vi fajjal sok rajongó azonosul, olyannyira, hogy van Na’vi szótár, sőt, nyelvtanfolyamot is akarnak már indítani. Tisztára, mint Tolkien tündéi, vagy a Star Trek klingonjai, hisz ezen két kitalált fajnak is hatalmas a rajongótábora. Egyre több helyen látok Na’vis dolgokat, ha felmegyek az internetre. Na’vi képgenerátor, szótár, fordítóprogramm, sőt, pornófilm is készült már eme kék bőrű fajból. Emberek maszkírozzák magukat át, hogy olyanok legyenek mint kedvenceik, és már már odáig fajul néha a dolog, hogy elfelejtik, hogy ők igazából emberek.

Tessék, már az MSZP is Na’viban nyomja…

Rendszerint ez van amúgy, ha valaminek elsöprő a sikere, hisz ha valaki elkezdi ezt a tömegmániát, akkor sokan fogják követni. Így volt ez rengeteg mindennel: zenével, stílussal, előadóval. Az Avatar már oda jutott, hogy egyesek ténylegesen Na’vinak képzelik magukat, és mozdulni sem lehet náluk a sok vacaktól ami a filmre emlékeztet. Nos, nem tudom ez volt e James Cameron terve a filmmel, vagy ez egy nem várt hatás, de egy biztos, ő, és mások, akik ezeket a dolgokat kitalálják pompásan megélnek az emberek fanatizmusából, nem törődve azzal, hogy most pszichésen mit művelnek, hisz végülis olyasmit adtak az embereknek, amire vágynak. Egy humanoid fajt, mely kecses és tökéletes, egy meseszép helyen, csodás külsővel, így nem csoda, ha egyes, gyengébb akaratú emberek abba a képzelgésbe menekülnek, hogy ők most Na’vik. Igen, így van ez, az ember imád menekülni az igazság elől. Egyesek az alkoholba menekülnek, mások a drogokba, és megint mások az Avatar meseszép világába.

Chris Deviant

A rajongóknak üzenem: Elvileg lesz a filmnek egy második és harmadik része is.

Reklámok

Címkék: , , , , , , , , , ,

3 hozzászólás to “Az Avatar szubkultúra – Ezt akartad, James Cameron?”

 1. meister245 Says:

  Hát nem szép amikor az emberek mindent megtesznek azért az egy kitalált alakért akit annyira megszerettek..

  Ki akarja megalapítani a saját vallását? 😉

 2. meerval Says:

  1. Én valahogy nem találok olyan „szörnyűen” sok Avataros cuccot az interneten; igaz, nem is szörfözöm orrba-szájba.
  2. Az MSZP-s Avatar kép haláli, még most is röhögök, ha ránézek. Köszönöm! XD
  3. „Az Avatar már oda jutott, hogy egyesek ténylegesen Na’vinak képzelik magukat…” – Ezen újfent nevettek. Nem látom a problémát. Hol kell keresni? XD
  4. „pompásan megélnek az emberek fanatizmusából” – Magánügy, a helyükben ugyanezt tenném.
  5. Igazából nem értem, miért lett belekeverve az Avatar a cikk mondanivalójába. Érdekes párhuzam, de szerintem erőltetett. De az egész cikket nem értem. Le van írva egy tény és nincs kifejtve. Értem, hogy ez egy rejtett Avatar-ellenes „pár szó” akar lenni, de ugyan olyan, mint a többi. Az Avatar sikeres, el kell fogadni.
  6. „A rajongóknak üzenem…” – Köszönjük, ezt már akkor tudtuk, amikor még meg sem jelet a film.

 3. chewie Says:

  Akkor miért nem Lucas bával kezdted (akit mindenkinél jobban tisztelek amiért megalkotta az StarWarst és mellé a fénykardot :D) vagy a Star Trek-kel, Terminator,Gyűrűk Ura stb. Mert ezeknek ugyanúgy hatalmas táboruk van azok a fanatikusok is beöltöznek a kedvenc karekterüknek, beszélnek más nyelven, veszik a sok marhaságot stb. Pedig ők sokkal régebb óta “mérgezzik” az embereket. De a képregényekkel és mangákkal is ez a helyzet. És ki ne látta volna a nagy sikerű Porn Wars triológiát amit Kovi rendezett :D.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s