Ezek a fiatalok – Avagy az EMOkat befolyásoló meleg netcelebek esete. 1. rész

by

A cikk megírására végül az sarkalt, hogy vannak fiatalok, akik a magukat annyira okosnak tartják, hogy nagy önteltségükben csak az orrukig látnak el. Persze ez nem jelenthet gondot a számukra, mivel önnön beszűkült dobozba zárt gondolkodásukkal képesek megmagyarázni a saját igazukat, és hisznek is benne vakon, mint azt az alábbi példák bizonyítják majd. A cikksorozat több részből fog állni, s mire a végére érünk, átfogó képet kaphatunk a benne szereplő személyekről. Feltétlen meg kell említenem, hogy ezzel semmiképp nem a mai fiatalokat szeretném minősíteni, mivel ők még nem is képesek felfogni azt, ami velük történik, viszont fontos, hogy rávilágítsak ama tényre, hogy az őket ért befolyásoló tényezők veszélyesek az életvitelük kialakulására. Ez alatt azt értem pontosan, hogy a 14-18 év közti gyermekek általában ki vannak téve annak, amit úgy nevezünk befolyásolhatóság.

Ha ezen ifjak azt látják, hogy két bácsi csókolózik, akkor azt is képesek elfogadni, vagy ha azt látják, hogy egy néni és egy bácsi csókolózik, akkor számukra az a helyes út. Mivel a gyermekek 16 éves korukban cseperednek fel, s ekkor hiszik azt, hogy már mindent tudnak, roppant élettapasztaltnak, és bölcsnek gondolják személyüket, s azt is bebeszélik maguknak illetve el is hiszik szinte azonnal, hogy őket nem érheti semmi baj, és a döntések, amit meghoznak hibátlanok. Ebben a korban a gyermekek olyan kevés élettapasztalattal rendelkeznek, hogy fel sem foghatják azt a tényt, hogy egyfolytában olyan külső hatások érik őket, melyek ellen teljesen védtelenek.

A mai rohanó világban a szülőknek sajnos nem jut idejük, a megfelelő gyermeknevelésre, sőt a többségük nincs is tisztába azzal, hogy mit vállal akkor, amikor egy gyermeket nemz. A gyermek nem egy tárgy, akit kiteszünk az utcára vagy otthon hagyunk egyedül, vagy pénzt adunk neki abból a célból, hogy az érzelmeket azzal pótoljuk. Ha egy szülő egy gyermeket vállal, akkor tudatában kell lennie annak, hogy a korábbi élete gyökeresen megváltozik, és az élet célja a gyermekének a felnevelése kell, hogy legyen. Most jutottunk el a problémáig. A gyermekeket túl hosszú időre engedik el a szüleik, akár egész éjszakára, mindenféle kontrol nélkül. Azaz ha a gyermek azt mondja, hogy egy barátnőmnél vagy barátomnál alszok, akkor a szülő legyint, és azt mondja, jól van. Azt a minimális erőfeszítést sem veszi, hogy utána nézzen a gyermek állításának, pedig nem egy nagy dolog a mai modern világban felemelni a telefont, s megkérdezni a másik talán hasonszőrű szülőtől: – tényleg nálatok alszik ma a gyermekem? S, ha a válasz nemleges, akkor érdemes elbeszélgetni a gyermekkel arról, hogy a szüleiben megbízhat, elmagyarázni neki, hogy a szülő azért van, hogy segítse őt, és kiépíteni vagy tovább építeni (sosincs hozzá késő) azt a bizalmi kapcsolatot, ami megakadályozza a gyermeket abban, hogy saját maga vagy mások helytelen nevelésű gyermeke miatt, esetlegesen rossz társaságba kerüljön vagy pedig az egész élete vakvágányra terelődjön. Véleményem szerint ez a hiba, mely a szülő-gyermek kontaktus elvesztése, az esetek 50%-ában fennáll.

Elsőnek vegyük górcső alá, az internetet és annak a gyermekekre gyakorolt káros hatásait.

Véleményem szerint egy gyermeknek naponta maximum 3 órát szabad az internet előtt ülve eltöltenie. Semmiképp sem szabad hagyni azt, hogy a közösségi oldalak illetve az online csevegő programok rabjává vájjanak, mégpedig több okból kifolyólag sem. Mivel az interneten keresztül nem kaphatjuk vissza azt, hogy valójában a csevegő partner milyen személyiség ezért az alábbi veszélyek álnak fent. A partner hazudhat (nem feltétlen, de megeshet) mindennel kapcsolatban, és így akár az is megeshet, hogy a gyermek beleszeret egy olyan férfiba vagy nőbe, aki nem olyan formába létezik, mint aminek mondja magát. Súlyosabb esetekben ez depresszióhoz, vagy öngyilkossághoz is vezethet.

Folytatjuk…

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , ,

4 hozzászólás to “Ezek a fiatalok – Avagy az EMOkat befolyásoló meleg netcelebek esete. 1. rész”

 1. Nina Nikotin Says:

  Jó lenne ha ez a cikk sok oldalra kikerülne és sokan olvasnák, főként olyanok akikre igaz az, hogy másnak adják ki magukat. Ezáltal talán felfognák, hogy tettük, azaz mások átverése olykor nagyon sok kárt okoz egy fiatal, éretlen vagy legalábbis kevés tapasztalattal rendelkező ember lelkében.

  Tetszik a cikk, várom folytatását.

  Nina Nikotin

 2. hopapanic Says:

  Szerencsére nem ismertem magamra egy mondatából sem a cikknek.
  Engem azért nem engednek el néha,mert nem hazudom a szüleimnek soha.
  Egyszerűen nem bírnék a szemükbe nézni és egyszer úgyis minden kiderül.
  inkább szégyenlem,hogy 16-17 évesen nem bulizhatok minden pénteken és szombaton,de ezt is magamnak köszönhetem,mert ha 4-5ös tanuló lennék és nem 3as,akkor bárhova bármeddig elengednének. =)
  Nagyon tetszett a cikk.

 3. meister245 Says:

  Szerintem te titokban apa szeretnél lenni.

  Lehet nevetni 🙂

 4. nicole scene Says:

  egy cseppet kukacoskodom!:)
  1 még te se mondhatod magad öregnek:)
  aztán meg az hogy meleg van nem meleg az nem attól fog eldőlni hogy mit lát vagy mi a menő:) ezzel sokan tévhitben vannak a szexualiás már születéskor eldől az agyban és ezen semmilyen orvos nem tud segíteni. Eröltetve se lehet elnyomni. az ás kérdés ha valaki divatból vonzódik a saját neméhez bár ez nagyon minimális.. nos náluk pszihés gondok vannak.. de még egyszer említem ez elenyésző.
  A másik pedig .. Rohanó világ én szüleim is rohannak mégis rendes nevelést kaptam tőlük. a rohanó világ nem mentség. és itt valójában az a nagy baj hogy az olyan szülő aki nem neveli rendesen a gyerekét…az azért van mert őt sem nevelték rendesen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s