Pszichiátria a halálipar – avagy a világ legnagyobb összeesküvése?

by

A cikk írására egy érdekes fogalom sarkalt, ami a következő: „Kényszergyógykezelés” Számomra ez a meghatározás ellentmondásos, mégpedig azért, mert egy ember akármennyire beteg nem lehetséges kényszeresen kezelni, ezt a törvények kimondják, vagy másképp fogalmazva, mindenki a saját életéért felelős. Persze ez alól kivételt képez a Pszichiátria, ahol lehetséges valakit kényszeríteni arra, hogy gyógykezeljék.

Gondolom, mindenki teljesen tisztába van azzal, hogy az emberi agyat gyógyítani nem nagyon lehetséges, és a pszichés problémákat még inkább nehéz. Ha visszatekintünk a múltra már több mint egy évszázaddal ezelőtt az elmebetegeket megpróbálták kezelni, mégpedig a következő módszerrel. Az orrába egy kisméretű vésőt dugtak, feltolták az agyig, és ott annyi roncsolást végeztek, amennyit csak tudtak. A beteg természetesen ezután sokkal kezelhetőbb volt, mint azelőtt, igaz esélye nem volt többet a felépülésre, és teljesen magatehetetlenné vált, de nyugodt volt, s többet nem zavart senkit. Ezek voltak a kezdetek.

Később mikor megjelentek az első nyugtató orvosságok a pszichiátria is sokat lépett előre. A Pácienseket teletömték a fent említett szerekkel, és a beteg sokkal kezelhetőbb lett, s csodálatos esélyt kapott arra, hogy felépülhessen. A tudós doktorok azonban nem elégedtek meg ennyivel, hanem újabb gyógyszereket kísérleteztek ki, melyeknek valójában több mellékhatása van, mint gyógyító hatása. Sőt nem egy esetben akár szívinfarktushoz is vezethet. Mint tudjuk a Pszichiátrián nagyobb a halálozási arány, mint bármely más területen, köszönhető ez a depressziós beteg nagyarányú öngyilkosságának, és a gyógyszerek mellékhatásának is.

Ha elgondolkodunk azon, hogy mi a világ legnagyobb üzlete, akkor az összeesküvés teljesen világossá válhat számunkra. A Legdrágább gyógyszerek a pszichiátrián használt pirulák, és mivel a betegnél függőséget is okoznak, így akár egy életen át szedheti az, aki elkezdte. Ha utána nézünk annak, hogy mely orvosi réteg az, amelyik a legjobban összetart, egyből ráébredünk, ők a pszichiáterek.

Érdemes még megemlíteni a zárt intézetekben folyó kegyetlenkedéseket, melyet elszenvedhetnek azok a betegek, akiket kényszergyógykezelésre kárhoztattak. Kis hazánkban erre senki sem figyel kellőképpen, de a fejlettebb országokban igen. Az Egyesült Államokban évente több pszichiátriai zárt intézetet szüntetnek meg az ott feltárt kegyetlenkedések okán.

Budai Pszichiátriai korház

Az eredmény elgondolkodtató. Világos, hogy tomboló őrülteket, akik akár magukra vagy másokra is veszélyesek, nem lehet kiengedni a normális társaik közé, de őket is megilleti, az az irányelv melyet az orvosok a magukénak tekintenek, ezt úgy hívjuk: Emberséges bánásmód. Ha ebbe belegondolok, úgy látszik, ez mindenkire vonatkozik, egyedül a pszichiáterekre nem, mivel ez a világméretű összeesküvő társaság, akár kényszeresen is kezelhet valakit, vagy gyógyszer függővé tehet egy gyanútlan embert, aki segítségért fordult hozzá, vagy akár egy elmegyógyintézetbe is záraztathatja, mely talán rosszabb, mint egy börtön. Borzalmas gondolataim támadnak, ahhoz, hogy valaki börtönre ítéljenek, több törvényes tárgyalás előzi meg, de ahhoz hogy valaki rosszabb helyre kerüljön elég egyetlen pszichiáter is.

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , ,

13 hozzászólás to “Pszichiátria a halálipar – avagy a világ legnagyobb összeesküvése?”

 1. Pearly Pfeffer Says:

  nem akarom…

 2. Chris Deviant Says:

  Ebben a cikkben van némi igazság, annyi szent, igaz, én az erőszakos bánásmódot megendeném, de csak indokolt esetben. Például, ha a beteg rátámad az orvosára, vagy hasonló.

 3. Karcsi Says:

  Erre a cikkre csak annyit tudok írni hogy töltsetek el ott 2 hetet mint dolgozó és rájöttök ők is emberek csak külömböznek tőlünk én tudom

 4. Ian Says:

  Én nem szoktam ilyet mondani, de ez a *°;%§ BB Évi megérett egy tarkólövésre… meg a hozzá hasonlók.

 5. Kpeti Says:

  Ez a cikk azért eléggé sarkított és nem akarlak megsérteni, de engem kezeltek depresszióval a részletekbe nem mennék bele, de pszichiátrián is eltöltöttem egy pár hetet a lényeg, hogy a gyógyszerek és megfelelő kezelés nélkül nem feltétlenül gyógyulok meg. A gyógyszereket igaz nehéz letenni, de ez a szükséges rossz. Ezek is betegségek idegrendszeri elváltozásokkal járnak sima beszélgetéssel nem mész semmire. A skizofrén és egyéb súlyosabb betegségek meg még durvábbak ezeken az embereken segíteni próbálnak. Az ilyen betegek például, elvesztik a realitás érzéküket ha akarják ha nem, kezelni kell őket, mivel nem képesek a racionális döntés hozatalra, sokszor ön és közveszélyesek. A sima gyanútlan ember nem kerül be pszichiátriára. A mindennapos lelki problémáiddal (esetleges enyhébb személyiség zavarokkal) a pszichológus foglakozik aki nem is írhat föl gyógyszert. A pszichiáterek szakemberek , orvosok( ők már csakis a kórós mentális elváltozásokkal foglalkoznak) nem mumusok akik ártatlan embereket zárnak rácsos ablak mögé.
  A kegyetlenkedésekről nem zárhatók ki én személy szerint nem találkoztam vele, az viszont igaz, hogy a kegyetlenkedés más zárt intézményekben is felüti a fejét ahol kiszolgáltatott emberek vannak, néhány gyermek otthonban és nevelőintézetben is felüti a fejét nem csak ez elmegyógyintézetek zárt osztályára vonatkozik (szadista kegyetlen emberek, mindenhol vannak csak nincs feltétlenül lehetőségük kiélni hajlamaikat). Ez azonban egyik intézményre sem jellemző. Van néhány kirívó esetek amiket felkap a média a normálisan funkcionáló intézményeket nem kapja fel a média. Ezért az átlag emberben ilyen előítéletek jelennek meg, mint ebben a cikkben.
  Ez kb olyan összeesküvés elmélet mint a zsidó világuralom logikusnak hangzik csak ép nem valós és nem tudják megfelelően alátámasztani (azért lássuk be baromság). Ezért ezen cikk nagyrészt is feltételezéseken alapul néhány ténnyel elhintve viszont reális és objektív képet semmikép sem ad a pszichiátriáról és az elmegyógyintézetekről. Ez a bejegyzés semmi több, mint egy tökéletes példa a demagógiára.

 6. omicron Says:

  te egy “Moderálva” szcientológus vagy, francis?

 7. Holmar Sandor Says:

  Elég, ha megnézitek az Elcserélt Életek Című filmet Angelina Jolie főszereplésével.
  Ennyit arról, hogy kik kerülnek be a Pszichiátriára.
  Bárki, aki nem kívánatos, akár te is!
  Így lesz az emberből akár kísérleti nyúl is.

 8. Ati Says:

  Ez a cikk, így ebben a formában szenzációhajhász marhaság. Nem is tudom mivel kezdjem. Talán a gyógyszerekkel. A pszichiátriában használt gyógyszerek közül a nyugtatók okozhatnak függőséget. nagyságrendekkel több nyugtatót írnak fel a körzeti orvosi rendelőkben, mint a pszichiátrián. Az antidepresszánsoktól pedig nem alakul ki függőség.
  Aztán itt van ez a horrofilmbe illő “véső az orrüregen keresztül…”
  Aki látott már koponyát, az tudja, hogy az orrüregen keresztül elérni az agyat csak olyan roncsolással elképzelhető amely mellett az agyban okozott kár eltörpülhet. A szemüregen keresztűl homloklebeny bemetszést végeztek ugyan, de az már csak történelem.
  Halálozási arány. A depresszión kívűl sok egyéb pszihés megbetegedés létezik. Namármost, vegyük a legdurvább esetet: Az onkológián kezelt betegeknél 50% os a halálozási arány. Ebből következően a pszichiátrián ennél magasabb. Induljunk el a számolással egy kicsit távolabbról. A bipoláris depresszióban szenvedő NEM kezelt betegeknél 15-20% ra tehető a halálozási arány. Tegyük fel a bipoláris depresszióban szenvedők az egyharmadát teszik ki az összes depressziós betegnek. Továbbá feltételezzük azt is, hogy az összes pszihiátriai betegek között a depreszzióban szenvedők 50% ot tesznek ki. Ha az összes kezelt bipoláris depressziós befejezett öngyilkosságot hajt végre akkor is a halálozási arány nem több mint 15 % az összes pszichiátrián kezelt betegek körében. Ezek a feltételezések már röhelyes módon eltúlzottak, elrugaszkodtak a valóságtól. Csak a számok és arányok érzékeltetése érdekében lettek felállítva. Tehát mégegyszer összefoglalva. Ha a depresszióban kezelt betegeknél ötször nagyobb a halálozási arány mint a nem kezelteknél akkor is 15% vagy az alatt marad a psichiátriai halálozások aránya. Akkor miről beszél a szerző pontosan Amikor azt írja: “Mint tudjuk a Pszichiátrián nagyobb a halálozási arány, mint bármely más területen, köszönhető ez a depressziós beteg nagyarányú öngyilkosságának”
  Aztán itt van ez a misztifikált “kényszergyógykezelés”. Tudtommal ez egy bírósági itélet következménye. Ha egy büncselekmény során megállapítást nyer, hogy az elkövetőnél felmerül valamilyen elmebetegség a tettének elkövetésével kapcsolatban, akkor nem a sittre vágják, hanem a bíróság elrendeli a kényszergyógykezelést. Nem önkényesen, saját hatéskörben dönt egy orvos erről.

  Pontosan miről is szeretett volna írni a szerző? Magasztos oknyomozó újságírói célok vezérelték? A számok alapján nem hiszem. Vagy talán a saját félelmeit fogalmazta meg a pszichiátriai kezeléssel kapcsolatban? Ezt inkább valószínűsítem. Ha viszon, ennyire eltúlzott ( már-már parajonás 🙂 ) félelmei vannak egy psichiátriai kezeléssel kapcsolatban, akkor ajánlom neki keressen fel egy szakembert…
  Félelmei eloszlatása végett, pedig közlöm: Nagyon sokféle terápiás lehetőség van és ezek közül csak egy a gyógyszerrel támogatott eljárás amely csak a terápia kezdeti fázisában segíti a kezelést. A tünetek enyhítésével képessé téve a pácienst a terápián való aktív részvételre.

  Nem vagyok sem psichológus, sem pszichiáter, de még gyógyszerész sem. Csak felbőszített ez a szezációhajhász badarság.

 9. Szakmajer Tiborné Says:

  Erzsi
  A psziciáterek mániákus őrültek, önmagukat is kezelik csak nem azokkal a gyilkos szerekkel mint a pacienseket. Kegyetlenek közömbösek se Isten se ember előttük. Pofátlanul semmibe veszik az embert, tárgyak ként bánnak velük és senki sem állítja meg őket.
  Felháboritó amit ezek megengednek maguknak, a beteg teljesen ki van nekik szólgáltatva. Fölösleges egyedeik a társadalomnak . Amit ők nyujtanak a pácienseknek azért kár az egyetemen több évig tanulniuk. Meg gazdagodnak azokon az embereken akiket nyugodt szívvel a halálba is küldenek, vagy még betegebbé tesznek. Valami gonosz erő irányitja őket.Meddig kell még ezt eltürni. Ha tudnak róla, hogy miket müvelnek miért tehetik ezt meg ,, ki fog ennek véget vetni. Hány embernek kell még meghalni , hogy ez a rémálom véget érjen? Sajnos én is az ő áldozatuk vagyok. Élvezettel szenvedtetik az embereket. Ezeknek nincs lelkiigmeretük. Volt hepatitisem. Jelenleg szívritmus zavar, allergia, COPD asztma, mind két mellemben két két csomó a balban daganat, gyakori epeholyag gyulladás, Pánikbetegség, mely nem igazán pánikbetegség külsö káros fizikai hatásokra fellépő tulérzékenység, alacsony vérnyomás. Gyóoyszereim sanax, spiriva, seretide, singulair, ventolin, concord, nospa. Ezen gyógyszerek mellé fel mei írni a serquel xr 200mgos retard tablettát. Mellékhatás sárgaság, szívritmus zavar, hepatitis, nehézlégzés, izzadás, izommerevség, stb. 1994-ben eröszakkal bevitetett a sárgaházba,, Haloperidollal leszedáltatott.Három napig eszméletlen voltam, majd mikor magamhoztértem nyakimerev görcsöm volt beszélni nem tudtam és 90-es vérnyomás mellett vérzett az orrom. Az ellenanyag hatására fokozatosan szünt meg. A kezeló orvosom irományára akár meg is halhattam volna. Ezek után nyugodt szívvel fel meri írni a seroquel 200as retad tablettát.

 10. Anita Says:

  Hozzátartozóm tegnap jött ki egy megyei kórház pszichiátriai szubintenzív részlegéről.Amit én tapasztaltam:elfogadhatatlan hangnem a betegekkel szemben(volt ott köcsögtől kezdve mindenféle jelző),nemtörődömség.A beteg attól hogy zavart,még ember,nem köcsög meg buzi.Nem tehet az állapotáról.Hozzátartozóm pl.magas vérnyomásos.A bent töltött hét alatt egyszer(!!!!)mérték a vérnyomását,ekkor normális volt.Gyógyszert nem kapott rá,a zárójelentésre pofátlanul ráírták,hogy a bent töltött idő alatt végig normális volt a vérnyomása.Tőlük ugyan agyvérzést is kaphatott volna.
  Mondtuk,hogy a rendelőben pár napja kapott gyógyszertől fullad,ideges,szédül,nyelve-torka bedagad.Az orvos NEM HITTE EL,esküdözött,hogy a gyógyszer nem okozhatta.Hát az okozta.Bent is rosszul volt,felkelni nem tudott,fulladozott.Senki rá nem nézett.
  Hazajött,a gyógyszert továbbra is kapta csökkent adagban,ugyanezen tünetek mutatkoztak.Tegnap éjjel majdnem megfulladt,olyan rosszul lett.Eldobtuk a gyógyszereket,feltisztult,duzzanat elmúlt.Jól van,semmi baja.Ott ugyan pont meghalhatott volna.

 11. Szabó Anita Says:

  Valóban lehetne ilyesmiről beszélni, hogy világméretű összeesküvés,
  amelynek célja a deviáns, társadalomba nem beilleszekdő, antiszoc egyének kiszűrése, továbbá a lelkibetegek (miért lelki betegek? azt hiszik, egy idegen ember majd meg tudja őket változtatni, csak mert könyvekből tanult valami metafizikát?) gyógyítása. Ha valaki depis, még meg lehet érteni, ha pl. szakított, és utána lehangolt… MINDENNEK OKA VAN!! De az, hogy ezek a fasszopó, geciláda, ribanc vagy éppen köcsög pongyolás orvosok lekötözhetnek, bepelenkázhatnak, leszedálhatnak, csak mert az ő szavuk szent??????????????????????????

  KÉREMSZÉPEN, :

  elgázosítanám őket egytől-egyig.

  Én már rájöttem, hogy az emeber CSAK ÖNMAGÁN TUD SEGÍTENI.
  beteg meg az, akin egy Aspirin vagy egy másik szer segít.
  A lélek az nem testi, így gyógyszerrel befolyásolni….??

  Emberek!
  A koffein felpörget.
  A Xanax leszedál.

  De ettől még Neked kell feldolgozni, hogy mi a faszért nem örülsz az Életednek. Egy kibaszott, fogyatékos doki se tudja jobban helyetted megoldani. 🙂 🙂 🙂

 12. Szabó Anita Says:

  Régen erre volt a statárium. Ma kényszergyógykezelésnek hívják.
  Én felkötöttem magam, de magamhoz tértem. Isten műve?.. mindegy. Dokinőm becsalt a kórházba. Később, mikor a szemére hánytam, azt mondta: különben meghalt volna!! Hülye ribanc! A kötélről szedett volna le, de utólag mit pofázik?? Azt hiszi, segített rajtam, hogy megaláztak, az EMBERI MÉLTÓSÁGOMAT LETIPORTÁK??? Azóta még ideg betegebb és agresszívabb vagyok. Mert OTT KÉREM SZÉPEN: ERŐSZAK FOLYIK. Ha haza akarsz menni, ezt teszik veled. “Mert meg akarsz halni, veszélyes vagy!”. Utólag?? És három hét megaláztatás után, egy idegileg roncs emberként, majd , mikor kiengednek, mit hisznek? Nem tehetem meg újra?? De. Annál is inkább….. Az embertelenség az embertelenség. Velük kellene ugyanezt tenni. Bevallom, én számtalanszor megszöktem a zártról. És nem a pszichiátria tett jobbá, nem attól ÉBREDTEM FEL. Az emberben kell lennie egy bizonyos érettségi szintnek. Ez viszont idő kérdése. Hiába kötöznek le 100szor, és aláznak le, hiába szedsz gyógyszereket és beteg leszel a sok mellékhatástól: ha TE NEM ÉRSZ MEG A VÁLTOZÁSRA!!

  PSZICHIÁTRIA!!
  minden, csak nem gyógymód.

 13. Szabó Anita Says:

  Mert ugyebár! Vagy eltűröd, hogy teletömnek minden szarral, és szeliden ücsörögsz a folyosón, vagty ellenkezel, de akkor erőszakosdkonak. Mert nincs elég személyzet. Ezért nekik az a módi, ha lekötik, és így legalább nincs gond vele. HÁT ERRE KAPJÁK A DIPLOMÁT??? És a nővérek?? Meg kell érteni őket is?? Lófaszt! Akkor a nővérek beszélgessenek el azzal, aki agresszívkodik! Nem tudnak ezek semmit se. Beszélgetéstől esetleg jobban leszel, mert kibeszéled a gondjaidat, de….befeküdni egy lepratelepre??? Az ember csak betegebb lesz tőle.

  Ha már rád aggattak egy diagnózist (mert mindig lesz diagnózis, ne félj), akkor a betegségtudatod is legyőzött. Kifogás, hogy nem vagy ép ember. Szánalom és megértés. Gyógyszerek. Szenvedés…..

  Vagy kelj föl, nézd meg odakint hogy süt a nap,
  és énekelnek a madarak………

  Aztán fogj egy MT16-ost, és lődd le a kibaszott pszichiátert, aki ehelyett gyógyszerekkel tömött volna!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s