A Szépség, és a sértődött Netceleb esete.

by

Elgondolkodva azon, mi a szépség, és mi az, amit egyáltalán annak nevezhetünk. Véleményem szerint ez a fogalom mindenkinek mást jelenthet.

Kisgyermek koromban egy alkalommal ezt mondtam „ez a fiú szép” Egy akkori felnőtt ezt meghallván rám förmedt: „Egy fiúra nem lehet azt mondani, hogy szép” máig sem értem miért. Mindenki látott már ronda nőt, de biztos vagyok benne, szép férfit is.

A csecsemőkre az esetek 90%-ában azt mondják: „de szép ez a gyerek” pedig valljuk, be őszintén mi szép van egy nagyfejű kopasz babyben, szerintem semmi. Ha ennek a véleményemnek hangot adok, akkor persze vérig sértődik mindenki, letorkol: „hogy mondhatsz ilyet?” El sem gondolkodik azon, hogy talán ő mond dőre dolgot. Sokkal inkább megfelelne arra, gyermekre az aranyos jelző. Viszont itt újabb kérdés merül fel bennem. Mi annyira aranyos egy sírós pityogós porontyban? Nos, véleményem szerint megint csak semmi.

Mondani szokták, „aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”. Erre a közmondásra a mai napig keresem a választ. Talán azért mondják, mert a virág, szép? Lehetséges. Úgy érzem, számomra talán nincs is olyan nemes virág, mely ne tetszene. A Kedvencem a vörös rózsa. A harmatos fodros selymes virága elbűvöl, és a nem mindennapi védekező mechanizmus is, mely szinte figyelmeztet, Ne ölj meg, mert megszúrlak. Ki is merne leszakítani, egy csodálatos szál virágot, elvenni más ember örömét, meglátván az arca mosolyra derüljön, esetleg érezvén az illatát csipkerózsika mély álmába zuhanjon.

Tovább meditálva, szép festményt szintén láttam már, olyat is mely felülmúlja a modell valós minőségét. Néhány esetben éreztem már azt is, hogy élet van ebben a műben, mintha ki akarna szakadni a vászonból, hogy közöttünk töltse hátralévő idejét. Nem tenné, de nincs tisztában azzal, milyenek az emberi lélek, mert egyébként nem vágyna erre.

Ha valakitől lopnak, például pénzt, akkor a sértett felháborodik, fenyegetőzik, ő pedig a rendőrséghez bírósághoz fordul, ó szegény. Persze a „Hamis vád fogalmáról nem halott még”, de talán most utánanéz. Mit képzel az ilyen „Sértett”, amikor ő már annyi mindent lopott? Könnyen jön ki ez a szó a száján: „Barátaim” de amikor meglopja, akkor elfelejti? Önmagával még el is számol, azért kellet lopnom, mert nem volt mit ennem, s a kutyáimnak sem. Ekkor miért nem jutott az az eszébe, hogy el kéne menni talán dolgozni, vagy tanulni, ahogy azt más rendes ember teszi. Nem beteljesíthetetlen álmokat hajkurászni. Ha húzogatod az oroszlán bajszát, tudod, egy ideig tűri, de utána bekapja a kezedet, és szétmarcangol, nem tudsz ellene semmit tenni. Tudom, miért történik ez, mert annyi alapvető műveltség nincs meg a „Sértettünkbe”, ami a realitásokat visszatükrözné. Tapasztalataim szerint, mindig a legostobább ember képzeli magát a legokosabbnak. Egyet ne feledj el, „ha szarba nyúlsz, szaros lesz a kezed”

Máskor nyavalyog, „Én bezzeg mindenkinek segítek, de ha nekem kell segítség, akkor hol vannak a barátok” Milyen barátok? Azok, akiket megloptál, vagy kihasználtál? Nagyon melléd fognak állni a bajba. Az ostobaságnak is van határa, egy 14 éves gyermeknek egész másfajta problémái vannak, mint egy magát eltartó felnőttnek. Miben is tudna neked segíteni? Ezekre akarsz támaszkodni? Buta vagy nagyon.

A szépség mindig szubjektív, de a lopás, lehúzás, cigány dolog.

Szerző: Frances Horror

Reklámok

Címkék: , , , , , ,

16 hozzászólás to “A Szépség, és a sértődött Netceleb esete.”

 1. hooliescene Says:

  mindenki követhet el hibákat. te is Frances. De az emberek változnak. De nem? Neked nem volt hiobád, amiért megpecsételhetnek? Biztosan akad. Tudnék is. Nem süllyedek posztolásba, mert mint utoljára is említetted beszélgetsünkkor, neked csak nézettségnövelés egy egy “vita”. Nem a 14éves gyermek akire ilyenkor támaszkodom. Van olyan baráti köröm akit te nem ismersz. De mindegy. Én úgy hiszem nem tettem ellened soha, hogy te ilyenformán engem utálj. De oké. Egy régi általad dicsőített majd lehuzott szintén netcelebnek lett igaza, ezek szt neked mindenki időszakos.

 2. Frances Horror Says:

  Természetesen bárki hibázhat, de akkor érdemes lenne azzon is elgondolkodni h a matthew is hinázott nem? és akkor neki is csak legyintsünk egyet érted vagy egyik és másik vagy egyiksem. Az meg h mit gondolsz arrol h miért irtam a cikket természetesen jogodban áll.

 3. hooliescene Says:

  Igen, a különbség az, hogy van aki szeretne javítani a hibáin, és van aki nem, elsőre matt aztmondta letagadja, hogy Ő nem fog beszállni a közös teherbírásba, míg én azokat akiket anno megbántottam, azóta kárpotoltam, és megbocsájtottak, Lásd pl Shen. de ő csak egy. Azóta már Matt is mondta ha lesz pénze megadja. Na de mindegy. A lényeg hogy Ő és én megtudtuk beszélni. És ezentúl is mindig így lesz. Hisz egy telefonba kerül, a nézeteltérések elkerülése.

 4. Frances Horror Says:

  Balázs én most nem arra gondoltam, hanem pl a green trash amikor nem lett kifuzetve, és ga gondolod sorolhatnám még, de nem teszem a te érdekedben

 5. Matyo Says:

  Huli!
  Felejtsd el a barát szót. Neked olyanok nincsenek.
  Minden hónapban más a legjobb barátod.
  Tiszta vicc vagy! Babzsáknak használod az embereket!
  Rálépsz, jól bele “süllyedkedsz” majd kilépsz belőle, az illetőt lenyomva.

  Az az álmod, hogy műsorvezető legyél igaz?
  Akkor ezért tenni kell és nem várni arra, hogy valaki benyomjon a TV-be, hiszen nincsen érettségid sem, semmilyen képzettséged. Semmilyen idegen nyelvet, de még a magyart is borzaszóan beszéled.
  Nem Amerikában vagy, hogy a semmiből is lehet valaki.
  Nem mentség az, hogy kitettek 18 évesen otthonról, valószínű a te hibádból és nem azért, mer a szüleid ne tudtak volna eltartani…
  TE basztad el az életed, és ez az 1 van. Ezt megszívtad!!! :DDD

 6. Jonná Says:

  Ez az! Oltsátok az attention whore-t! 😀

 7. yuki Says:

  1.-Vicc ez a szöveg csata kezdődik a tavalyi vagy tavalyelötti.2. Tudjátok vannak az embernek olyan dolgai amik csak rá tartoznak és az illető személyre.Majomparádé . nem állok senki mellé mert csak a véleményemet írom le.

  Ha valaki 18 évesen saját életet kezd akkor úgy gondolom hogy nem arrol álmodozik hogy müsorvezető legyen hanem hogy megéljen túléljen .
  Úgyhogy ezekben a dolgokban valami kis kanyar van.
  imádom az ilyet de negem nem hatnak meg hogy valaki azért akar híres lenni mert éppen kirakták ugyan már…………………. jaj szegény de majd meglátjuk ki lessz ebböl valós………
  Frances te meg irj nvet hamár valakiről írsz:)pá

 8. Frances Horror Says:

  Irtam láthatod

 9. Xyz Says:

  Az az egész téma csak a jelenlegi erkölcsi válságot szimbolizálja, mert ahol egy lopós, csaló, bitófára való ember él mint Marci Hevesen én elgondolkoznék azon, hogy valami nagyon nincsen rendben. Más holtig tanul csak azért, hogy egy kicsiny szerepet megvalósíthasson az álmaiból, izzad érte. Egyesek pedig “alulról építkeznek, tiniket, gyenge önkontrollú embereket gyűjtenek és elérik azt amit más sose fog. Csak a cikk alanya meg általánosan ne felejtse el senki, hogy a rendőrség nem fog megvédeni örökre, pláne hogyha valaki kényes dolgokat fog elcsiripelni nekik bizonyítékostól.

 10. meister245 Says:

  @ Xyz

  Off-topic:

  Pontosan így vagyok a focival. Elképesztő mennyit keresnek a játékosok csak azért hogy megmutassák magukat és eleget tegyenek a sportnak, amit már a szerencsejáték, nézettségből fakadó jövedelem irányít.

  Egy orvos aki végigizzad 6 évet az egyetemen és még gyakorlatot is kell szereznie, sokkal értékesebb mint bármelyik focista.

  On-topic:

  .. miért is haragszunk, mára divat lett megvezetni az embereket 😀

 11. hopapanic Says:

  písz XD

 12. Stan Starr Says:

  Szia Frances!

  Ugye emlékszel még rám? Ugye nem felejtettél el?
  Én mindig olvasgatlak, és elérkezettnek láttam az időt, hogy ismét írjak neked.

  Úgy vettem/veszem észre, hogy rengeteg minden történt veled az elmúlt időszakban, amiket nem is sorolnék fel, hisz úgyis tudod, mi mindenre gondolok (blog).

  Ezen cikkedet elolvasva egyértelmű, hogy jogos a felháborodásod, s jogosan írod azt, amit. Furcsállom azonban a hozzáállásod. Hoolie-val olyan jó haverok voltatok még néhány hónapja. Voltál RÉ-n is, úgy látszott jól érzed magad, s nekem az volt a benyomásom, hogy sikerült rendezni a nézeteltéréseiteket.
  Chris Deviant is érdekes figura. Ő is nagyon jó barátod volt egy időben, sőt szerzőtársad volt itt, Szubjektíven. Aztán egyik napról a másikra eltűnt erről az oldalról. Miért? Mi történt köztetek, amiért felhagytatok a közös munkával? Bele kellene látnom a fejedbe, Frances… De sajnos nem tudok.

  Furcsa, hogy már 23-a óta nem volt új bejegyzés itt. Mi történt? Írhatnál a fentebb említett dolgokról is. (Persze csak akkor, ha publikus).

  Hűséges olvasód: Stan

 13. Pearly Pfeffer Says:

  Miért van az, hogy nem lehet valakit évekig ajnározni egy múltbéli teljesítményéért, mert mutasson fel új eredményeket. De egy múltbéli hibát mégis évekig fel lehet hánytorgatni és az illető bármit is csinál, nem mossa le magáról. Érdekes az emberi természet. Nagyon érdekes.

  De furcsa, hogy mindenkinek más az értékrendje. Mondjuk én inkább kerülnék egy pénztolvajjal egy lakatlan szigetre, mint egy… nem is tudom… gyerekgyilkossal, teszem azt…de annyi borzalom van a világban… annyi bűnözés, hogy én ezt nem érzem olyan iszonyatos bűnnek… Persze lehet, hogy csak nekem tűnik így, aki BV-s akar lenni a Csillagbörtönben. (Igaz, ott még a rabok is(!) elítélik a gyerekgyilkosokat, szóval ez exrém példa volt.)

  Furcsán viselkednek az emberek… Nagyon furcsán… Kár, hogy ilyenek is megtörténnek, és hogy az ember a saját barátaiban sem bízhat…

  “Kevés az ember, sok az emberszerű lény…”

  (A hozzászólás a cikkhez ment és NEM a kommentekhez, Frances Horrornak írtam és NEM a többi kommentelőnek.)

 14. Chris Deviant Says:

  Stan, ha akarod, vegyél fel msnre, és elmesélem…

 15. KUTIERIK Says:

  RASSZISTA! 😀

 16. CS Says:

  hoolie egy ratyibuzi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s