EMO? Egyéniség, esetleg majmolás? Avagy készíts magadról képet 3D szemüvegben, vagy légy menő a Facebookon.

by

Az EMO és EMO közeli gyerekek azt hirdetik magukról, hogy egyéniségek művészek. Számomra ez egy teljesen furcsa ellentmondása annak a ténynek, hogy a 15 éves gyerektől a 30 évesig felnőttig napjainkban sok közös, sőt egyforma vonásokat vélek felfedezni. Az egyik ilyen, és leginkább fő közös vonás a 3D szemüvegben készített fényképek. Bátran állíthatom, hogy szinte minden ilyen beállítottságú lánynak és fiúnak van így készített képe. Nem számít nekik az sem, ha előnytelen, vagy rosszul áll fő, hogy legyen. Elgondolkodtam rajta vajon miért lehet ez, és arra a következtetésre jutottam, hogy különös és egyben veszélyes kihatással van számukra Facebook.

15 évesen

294114_244569402262193_100001274045001_742130_672367227_n

Hogy miért? Mert ezek a gyerekek, naponta a szabadidejük minimum 90 százalékát ezen oldal előtt töltik. A Facebook nagy hátránya azonban nem ez, hanem a fő oldalon megjelenő üzenő fal. Annál menőbb valaki minél többet ír oda, és minél többen LIKE-olják. Ezt leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor vidéken ha viszik a szarvasmarhákat legelni, az egyik nyakába kolompot akasztanak és a többi meg követi a főkolompost. Ezzel viszont az a baj, hogy ezek a gyerekek lesüllyednek az állatok értelmi színvonalára? Ez egy érdekes kérdés számomra.

27 évesen

164322_184804561542406_100000385896786_501628_903480_n

Érdekes módon csodálkoznak azon is, hogy sok rosszindulatú pletyka száll róluk mindenfelé. Pedig ebben semmi csodálni való nincs, hiszen ezen üzenő falra sok esetben a legnagyobb titkaikat is kiírják, és mivel gyerekről van szó, akik egy társaságban mozognak, sok esetben nem tudják feldolgozni magukban a megaláztatást, és bizony megesett már olyan dolog is, hogy egy igy nem átgondolt cselekedet öngyilkossági kísérlethez vezetett.

167521_125672487502068_100001779531643_164196_4053483_n

A szülők nagy részének fogalma sincs arról, hogy a gyermeke mit művel a Facebookon. Gondolok itt arra, hogy meztelenül, kis gatyában mutogatja magát, sőt láttam már olyat is aki pucéran készített magáról fényképet. Nem túl furcsa számomra a szülők nemtörődömsége, mivel kis hazánkban hogy valaki meg tudjon élni, szinte egésznap dolgoznia kell, vagy más esetben azért teszik ezt az anyukák és apukák, hogy menő cuccokkal láthassák el gyermeküket. Kérdezem én minek kell egy kisfiúnak vagy kislánynak 200 000 ezer ft.-ért telefont vásárolni? _Nem olyan biztonságos ez az ország ahhoz, hogy ezt érdemes legyen megtenni. És a szülő lepődik meg legjobban, ha a gyermekét kirabolják vagy rosszabb esetben bántalmazzák és kirabolják az értékeik miatt.

Jómagam azt gondolom, hogy a szülőknek inkább a gyermekeik, nevelésére kéne fordítaniuk időt és rá kéne ébredniük arra, hogy a pénz nem helyettesíti a szeretetet.

Szerző: Frances Heali- Horror

Címkék: , ,

8 hozzászólás to “EMO? Egyéniség, esetleg majmolás? Avagy készíts magadról képet 3D szemüvegben, vagy légy menő a Facebookon.”

 1. Chris Deviant Says:

  Te, Frances az nem 3D szemüveg, hanem SZTK keretes szemüveg. 3D-s a moziban van, és abban szerintem senki nem akarna pózolni. 😀

 2. Frances Horror Says:

  HÁHÁ Nézd meg jól, milyen a +D szemüveg a Westendbe és milyen a képeken 😀

 3. Chris Deviant Says:

  Hmm. Biztos.

 4. Racheal Says:

  Hát, én láttam már nem emo-n is “3D”-s (lol) szemüveget. Divatkellék, és nem függ attól, hogy emo-e vagy sem a viselője.

  A leírt jellemzők pedig a fiatalság 90%-ra rásüthetőek, stílusbeállítottságtól függetlenül. Sablonfotók, nulla egyéniség, a szülői korlát ismeretlen fogalma, facebookos “magánélet”.

  A FB nem egy rossz dolog, ha az ember rendesen tudja kezelni. Bár a regisztrált felhasználók többségének inkább babáznia kéne, ahelyett, hogy ott teszi a nagyfiút/nagylányt.

 5. erik_kuti:) Says:

  uncsi 🙂

 6. Hanna Says:

  Hu, a facebook kép haláli!
  loptam 🙂

 7. Limonádé Says:

  Kissé lerágott csont már ez a téma.Nem mindegy milyen képeket csinálnak/ csinálunk és teszünk fel facebookra? Bár személy szerint én sem kedvelem a pucsítós, teszem magam képeket, meg nem rakom ki a cs*cseimet a képen.. de , az hogy pl jelen esetben szemüvegben pózol valaki ,hát egészségére. Ebben semmi rossz nincs, megy a stíluskeresés etc. A felnőtteknek pedig inkább az ország helyzetével ( adó adó hátán és mindenki mindent eltűr.) kellene foglalkozni, nem pedig a fiatalok stílusával.
  Na csókoltatom a kedves írót.:)
  18L

 8. Orange Says:

  Nem tudom, hogy te milyen telefont ismersz 200000 Forintért, de légyszi tájékoztass már! Egy iPhone 100000 körül mozog, ha erre gondolsz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s