Az EMO-k büszkesége 2. rész. Frances Horror.

by

Könnyű, másnak fájdalmat okozni, eltaposni és közben álszentül állítani, én vagyok a jó. Nem érdemes a rossz dolgokat leírni, mert abból úgyis túl sok van már a világban. Ezáltal, ha csak ezt közvetítjük, az emberek még fertőzöttebbek lesznek! Gondoljunk csak bele, ha valaki mindenhol csak rosszat lát, maga is azzá válik. A mai világ, sajnos viszont nem nagyon szól másról. A televízióban erőszakos agresszív filmeket játszanak, telis telided gyilkosságokkal, szadizmussal. Tökéletesen elmaradtak a szép romantikus nyugalmat sugárzó filmek, mint például a My Fair Lady. Ez a mű tökéletes példa arra, hogy milyen módon lehet a nyomoron keresztül is lelkileg felemelkedni, és jobbá tenni a világot. Lássuk csak, persze a valóság nem ilyen de ha ezt sugározzuk az emberek felé, akkor nem betörni indulnak el, hanem kimennek egy szép parkba, és elbeszélgetnek egymással. Végig nézve ezt a musicalt a színészek arcán őszinte mosolyt látok, ez felemel, ez csodálatos!

My Fair Lady


Sajnos az utóbbi időkben sikerült a musicalt is meggyalázni, tökéletes példa erre a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street). Hatalmas sikert aratott, és persze agresszív, gyilkos és véres.
Tovább gondolkodva, az aktuális hírek is csak a rosszat emlegetik. Mégis, ha előfordul egy jó dolog gonosz országunkban, akkor azt is szétcincálják, és egyből azt próbálják feszegetni, kinek mennyi haszna származik belőle. Így nem könnyű emberinek maradni. Mondhatnám, ki gonoszságot vet gonoszságot fog aratni. Nem érdemes ezzel foglalkozni, mert az ellen tétje sokkal jobb, és békét szül, szeretetet. Aki jóságot vet, jóságot is arat. Lehetetlen úgy közelíteni egy pozitív gondolkodású emberhez, hogy sekélyes ötven szavas szókinccsel, erről mesélsz neki. – Láttad  tegnap esti filmet, amiben a sorozatgyilkos feldarabolta áldozatait és megette? Ha ilyet teszel, egyből elfordul tőled, mert a lelke nem tudja és nem is akarja befogadni az agressziót. Nézzük az ellenpéldát. Ha a gondolkodásod tiszta, értékeled a szépet, örömödet leled egy csodálatos ruhakölteménybe, vagy a természet által nyújtott  szépségben, egy csodálatos rózsakertben, vagy egy pipacsos rétben, és ilyen felemelkedett hangulatban lépsz ugyanazon emberhez, és ezt mondod. – Olvastál Oscar Wilde-ot? Lám lám máris megvan a beszéd téma, és tudjátok mindketten, a lelki világotok rendben van, és a szeretet csodálatos érzését ismeritek.
Amíg a világban több a negatív gondolkodású ember, addig az a vonal fog erősödni. Nem vagyok hívő, de ha hittel szeretném ezt kifejezni, akkor talán úgy mondhatnám, világunkon már jó ideje a sátán uralkodik, beteljesítette célját és bennünk él. Az emberek nem Jézust fogadták be szívükbe hanem az ördögöt, és ő irányít már. Amíg nem sikerül őt megfékeznünk, a helyzet csak romlani fog.
Itt mesélném el azt a történetet, minek a külső szemlélője voltam a Westend City Centerben. Egy kopaszodó hosszú göndör hajú férfi harsányan kiabálni kezdett a kávézóban ülő fiatallal. Azzal vádolta, hogy megjegyzést tett egy mozgássérült gyermekre. A fiatal hiába mentegetőzött, hogy ö nem csúfolt senkit (és igazat mondott!). A Férfi harsányan nagyjából fél órán (!) keresztül üvöltött vele. – Agyonverlek, eltöröm kezed lábad, stb. – Rossz volt hallgatni, átélni, látni egy ilyen agresszív embert.

EMO Girl

Manapság kezd kihalni az emberekből az érzelem is. Ha mégis valaki kimutatja ezt akkor megbélyegzik, rákiabálnak gyenge vagy. Itt jönnek képbe az EMO-k persze csakis a normális gondolkodásúak. Azok kik magukra ismernek ezen cikkben. Rájuk lehet számítani, és ezek közül találtam meg néhányat, és erre büszke vagyok. Talán velük sikerül megvalósítani álmomat, vissza adni a szeretetet az embereknek.
Ha te is jóságos akarsz lenni, a megvalósítás nagyon könnyű. Kezdetnek ajánlanám, járj iskolába képezd magad, tanulj. Csak a művelt ember tud felülkerekedni az emberi gonoszságon. Forgass sok regényt a régmúltból, ami ne ponyva legyen, hanem szépirodalom vagy világirodalom. Nem ciki ha mellőzöd a televíziót.
Ha segíthetek fordulj hozzám nyugodtan! Én a harmadik generációs EMO.

Szerző: Frances Horror.

Címkék: , , , ,

7 hozzászólás to “Az EMO-k büszkesége 2. rész. Frances Horror.”

  1. Dodi Says:

    Magadról hogy hogy nem raksz fel képet?:O

  2. hekkkyrampage Says:

    A Sweeney Toddot ne szidjad a kedvenc filmem :(((

  3. eugene Says:

    Csak a művelt ember tud felülkerekedni az emberi gonoszságon.

    Nem kötekedésből, de a primitív gonoszság nem a gonosz igazi valója. Az igazán gonosz ember éppen hogy modoros és művelt; a gonoszság nem jár kéz a kézben rögtön az igénytelen ostobasággal. Csak a miheztartás végett.
    Persze, megoszlanak a vélemények.

  4. Duckie Says:

    Nagyon igaz ami Hopa Panic™ ról szól..mert ő tényleg átérzi az egészet és bárki aki ismeri kijelentheti róla h jóbarát…mindig segit ha bajban vagy és mindig ott áll melletted amikor kell…igen ő Hopa Panic™.
    Köszi hogy vagy :).

  5. barok.eszter Says:

    Bazz, beszart a wordpress, írtam neked kommentet a napokban, és nem jelent meg, írj a supportnak, h vmi nem stimmt, mert értelmes gondolatok voltak, nincs kedvem még egyszer megírni, hátha vissza trudják hozni vagy legalább mással nem esik meg, h elveszik a kommentje!

  6. Egy EMO-s Says:

    Ebben tökéletesen igazad van.Én is mindent így gondolok.És pl egy csomó ember elítéli az EMO-t pedig azt se tudják mi az igazából.És ők még rosszabak is. Én úgy gondolom hogy ez a stílus az ÉRZELMEK kifejezése,a kedvesség és a barátság stílusa. Tehát szeressük ^^

    Egy EMO-s

  7. Egy Felnőtt (?) Says:

    Kedves Frances,

    Bár ez egy régebbi írásod, én csupán mostanában cseppentem bele a Ti életetekbe a blogjaitokon keresztül. Valóban remekül írsz, javaslom maradj ezen a vonalon, de legalábbis ne távolodj el messze tőle.

    Ellenben a sárdobálás, ami az előző oldalakon zajlott kissé meglepett. Ezzel elveszed annak az Üzenetnek is az értékét, amit ebben a bejegyzésben közvetítesz. Úgy vélem, több Hozzád hasonló gondolkodású fiatalra lenne szükség; máris “érzelmesebb lenne a világ”.

    Ahogy én látom, az emberek nem ítélik el az EMOt (nekem pl. főiskolai szemináriumon téma volt, s alaposan körbejártuk pszicho. szempontból). Gyanítom nem a felnőtt társadalom az, aki mégis lenézi, szavakkal, vagy tettekkel bántalmazza e szubkultúra képviselőit.

    És azért ne temessük még a világot. Tény, érzelmileg hidegebb lett már ahhoz képest is, mikor még olyan idős lehettem, mint Ti. De nem fagyott meg teljesen. Mi, az állítólagos felnőttek is tudunk ám szeretni, kedvesek lenni, sőt, nem egy Barátom imád élni. Csak vannak olyan nehézségek, amik által – talán a Ti Szüleitek is – átmenetileg akadályozva vannak érzelmeik kifejezésében; egy sor más gond nyomasztja őket.

    Szóval elsősorban a Családokat kell meggyógyítani ahhoz, hogy a társadalom koherens lehessen.

    Annak kifejezetten örülök, hogy Te a kezed nyújtod kortársaid felé. Ebben csak bíztatni tudlak.

    Baráti üdvözlettel:
    Egy Felnőtt, akit a szél fújt erre 🙂

Hozzászólás